Пещера "Магура" Пещера "Съева дупка" Панорама "Плевенска епопея 1877г." Черепишки манастир Природен феномен "Дупката" - Ъглен Крушунски водопади Пещера "Венец" - Орешец Деветашка пещера Крепостта "Баба Вида" Национален пещерен дом – Карлуково

Северозападна България

612 обекта 3984 снимки 1147 ревюта 108 видео клипа
Посетен от:
Времето в Северозападна България

Днес, 18 мар.

15° 15°C слаб дъжд

Утре, 19 мар.

7°C умерен дъжд

Вторник, 20 мар.

-1° 4°C снеговалеж

Сряда, 21 мар.

-1° 3°C снеговалеж

Четвъртък, 22 мар.

-1° 1°C снеговалеж
Покажи още от времето

Изберете категория

Категории Градове Села
Sofia International Film Festival - София филм фест дата на събитието: Ср, 7 Март 2018 - Чт, 29 Март 2018 През 2018 година предстои 22-рият международен филмов фестивал София Филм Фест в дните между 7-18-29 март в София. В рамките на фестивала ще се проведе и 15-ото издание на международния пазар на филмови проекти и филми София Мийтингс - от 15 до 18 март . Повече информация може да видите тук. Международният филмов фестивал София Филм Фест (Sofia International Film Festival) е най-мащабният кинофестивал в България и едно от водещите филмови събития в Централна и Източна Европа. Историята му започва през 1997 и всяка година привлича повече от 85 000 зрители. След натрупвания и постижения, които отличават фестивала не само в областта на киното, той придоби статут от медиите и професионалистите на едно от най-значимите събития в областта на културата в България, представящо актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското кино пред света. От 2003 година фестивалът е с конкурсен характер – Международният конкурс е за първи и втори филми, а събитието е част от календара на FIPRESCI. В същата 2003 година стартират и конкурсните програми за регионални филми (Балкански конкурс) и за българско късометражно кино (Jameson Short Film Award). От 2009 година в програмата на фестивала се провежда и конкус за документално кино. През 2007 фестът се нареди сред 50-те топ световни фестивала на сп. „Варайъти”, а от 2010 е единственият български филмов фестивал, акредитиран от FIAPF (международната федерация на продуцентските асоциации в света) и подкрепен от Програма „Творческа Европа МЕДИА“ на Европейския съюз.
07 мар Sofia International Film Festival - София филм фест
Голем - ДНК дата на събитието: Ср, 21 Март 2018 ГОЛЕМ Култура Аними и ДНК 21 | март | 19:30 ч. идея и режисура: Анна Данкова сценография: Станимир Генов звук: trohi костюми: Леда Екимова със специалното драматургично съдействие на ghostdog участват: Ива Свещарова, Виолета Витанова, Ирена Цветанова фотограф: Боряна Пандова изпълнителен продуцент ДНК: Петко Стоянов „Голем“ осмисля консумацията като глобална епидемия, като титанична центрофуга от ресурс–продукт–боклук, като емоционална, сексуална, ресурсна, пазарна, информационна конституция на живота. „Голем“ аскетично избира рутинното действие на дъвченето на дъвка за единствено средство на театралното търсене. Дъвката е произведена, овкусена, химична, неразграждаща се. Единствената ѝ функция е удоволствието. След дъвчене дъвката се изплюва и се превръща в боклук. „Голем“ изследва консумацията като партньорство с консуматива, като псевдо-сбъдване на неосъзнати и никога несвършващи мечти. Проектът интерпретира вечния блян по рай, завъртащ цикъла „пустота – консумиране – замърсяване“ в контекста на древния еврейски мит за героя Голем. Представлението е финансирано от Столична програма „Култура“ за 2016 г. и Министерство на културата на Република България. Билети: 12|8 лв.
21 мар Голем - ДНК
Shamebox - ДНК дата на събитието: Чт, 22 Март 2018 SHAMEBOX Брейн Стор Проджект и ДНК 22 март 2018г, четвъртък, 19:30 ч. идея, реализация и изпълнение: Ива Свещарова и Вили Прагер музика: Емилиян Гацов – Елби консултанти: Нели Митева и Мира Тодорова фотограф: Боряна Пандова графичен дизайн на рекламни материали: Георги Флоров В най-новото си представление shamebox, Ива Свещарова и Вили Прагер затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре. Влизат в нея като деца, водени от безграничното, дори нагло, любопитство. Но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Затова Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин. Но и смешен до гротеска. Факт е обаче, че с многобройните си проекти в полето на съвременния танц и пърформанс досега, Ива Свещарова и Вили Прагер несъмнено са демонстрирали умението си провокативно и интересно да нахлуват в чувствителни територии. Заедно, поотделно и в сътрудничество с разнообразие от артисти от страната и чужбина, те са сред създателите на работи като „Balkan Dance Reality Show“, „Нашето последно па де дьо по Галина Борисова“, „Strip naked, talk naked“, “Victory Day”, “Sequel For The Future”, „Музей на хигиената“. Освен това, като част от артистичния колектив „Брейн Стор Проджект“, са и сред организаторите на международния фестивал „Антистатик“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура" на Столична община за 2016 г. и със съдействието на Център за съвременен танц Кайро. Билети: 12|8 лв.
22 мар Shamebox - ДНК
Оставете своята оценка и коментар за Северозападна България
18/03/2018
Коментирай 500 символа