Художествена галерия - Смолян Храм "Св. Висарион Смоленски" - Смолян Скала "Невястата" - Смолян Извор "Балиевата вода" Планетариум - Смолян Главна улица - Смолян Паметник-костница на загиналите във войните за освобождението на България - Смолян Смолянски водопад - Смолян Национална астрономическа обсерватория "Рожен" Чешитска махала - Смолян

Смолян

25 обекта 138 снимки 55 ревюта 2 видео клипа
Посетен от:
Johnny GaltХристо ИлиевKostadinka Telkiyska И още 1129 човека +1129
Пътешествия
Времето в Смолян

Днес, 24 апр.

22° 22°C слаб дъжд

Утре, 25 апр.

21° 21°C слаб дъжд

Четвъртък, 26 апр.

21° 21°C умерен дъжд

Петък, 27 апр.

13° 26° 26°C ясно небе

Събота, 28 апр.

22° 22°C слаб дъжд

Неделя, 29 апр.

21° 21°C ясно небе
Покажи още от времето
Фестивал на дивите цветя в Родопите дата на събитието: Ср, 20 Юни 2018 - Нд, 1 Юли 2018 Родопите са цветната градина на България. Легендите разказват, че по обсипаните с орхидеи и иглики поляни са бродили самодиви, а местните знахари и днес събират дъхави билки по Еньовден. В месеца на билките и самодивите в няколко населени места от Смолянска община се организира VI-ти Фестивал на дивите цветя от 20 юни до 1 юли 2018г. Фестивалът се организира от Екоорганизация – Родопи и кметствата и читалищата на селата Смилян, Могилица, Сивино, Арда, Сивино, Момчиловци и кв. Райково (Смолян). Цели на фестивала: • Да вдъхнови интерес към диворастящите растения и да стимулира местните общности да поддържат техния естествен дом в планината. • Да популяризира изкуството, културата и традициите на местните общностите, свързани с дивите цветя. • Да провлече туристи и допринесе за развитието на района. От 20.06 до 1.07.2018г в пет смолянски села ще се проведе VI издание на Фестивала на дивите цветя, който в програмата си включва пъстра китка от събития, както за любителите на дивата природа, така и за почитателите на родопската култура и фолклор. В месеца на билките и самодивите фестивалът предлага на своите посетители, чрез богатство от цветове, музика, аромати и приключения, да се потопят в магията на Родопите! Тази година Фестивала на дивите цветя ще гостува и в София по Еньовден! На 23 и 24 юни в двора на Ботаническата градина на БАН ще се проведе и Празник на цветята - с ателията за децата и базар на производители на билкови продукти и козметика! Организатори: Екоорганизация - Родопи; НЧ „Проф. д-р Ас. Златаров 1927; НЧ „България 1937“ с. Могилица, Клуб „Хоро“ при НЧ „Орфееви гори“ - Смолян; НЧ „Бащино огнище“ - Арда НЧ „Извор“ – с. Горна Арда; НЧ Светлина 1925“ с. Момчиловци; СНЦ; Артел 13; КСЕТ „Мурсалица“; СНЦ „Добро утре“с. Смилян Предварителната програма на Фестивала можете да видите на страницата на събитието във facebook.
20 юни Фестивал на дивите цветя в Родопите
Фолклорен събор "Изворен глас" - Смилян дата на събитието: Сб, 23 Юни 2018 VІ-ти Фолклорен събор "Изворен глас" - с. Смилян 23 юни 2018г от 10:00. Събитието е с конкурсен характер, като участниците се състезават в две части: Надпяване - където индивидуални и групови изпълнители представят изворен родопски фолклор. Надиграване - за танцови състави и формации, което се провежда в три кръга. Организатори: НЧ „Проф.д-р Асен Златаров-1927”, с. Смилян; НЧ „Орфееви гори - 1870” кв. Райково, гр. Смолян Сдружение „Екоорганизация - Родопи”, гр. Смолян Кметство – с. Смилян Община Смолян ЦЕЛИ: Съхраняване на българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура. Представяне и популяризиране на изворния фолклор на Родопите и в частност Средните Родопи и Горното поречие на река Арда. Представяне и популяризиране на българския танцов фолклор от всички етнографски области на страната Съборът се провежда като част от събитията, включени в програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите. (Повече за Фестивала на www.rhodopeflowersfestival.org). За повече информация следете събитието във facebook.
23 юни Фолклорен събор "Изворен глас" - Смилян
Оставете своята оценка и коментар за Смолян
24/04/2018
Коментирай 500 символа