Църква "Успение Богородично" - Малко Търново Паметник на Пано Ангелов и Никола Равашола - Бръшлян Източно-католическа църква "Света Троица" - Малко Търново Етнографска къща-музей - Малко Търново Исторически музей - Малко Търново Параклис "Св.Марина" - Малко Търново

Малко Търново

6 обекта 39 снимки 4 ревюта
Опознай.bg разчита на потребителите си, за да представи всичките забележителности в България. Помогнете ни да обогатим каталога с нови забележителности в гр.Малко Търново, ако знаете такива които сме пропуснали, като натиснете тук.
Посетен от:
Клипове за Малко Търново
Времето в Малко Търново

Днес, 24 апр.

17° 28° 27°C ясно небе

Утре, 25 апр.

14° 26° 26°C слаб дъжд

Четвъртък, 26 апр.

13° 26° 25°C ясно небе

Петък, 27 апр.

11° 25° 24°C ясно небе

Събота, 28 апр.

13° 26° 26°C слаб дъжд

Неделя, 29 апр.

12° 20° 20°C слаб дъжд

Понеделник, 30 апр.

12° 22° 22°C слаб дъжд
Покажи още от времето
Фестивал на зелениката - Граматиково дата на събитието: Сб, 12 Май 2018 - Нд, 13 Май 2018 Наближава времето, когато символа на Странджа - Странджанската зеленика цъфти и показва великолепието си. По това време традиционно се провежда и най-големия празник в Странджа за природолюбители, туристи и приятели на планината - Фестивала на зелениката. 15-ти юбилеен Фестивал на зелениката, който ще проведем както всяка година в най-пролетния месец на годината 12 май – 13 май 2018г. Първият ден ще има маршрути около гр.Малко Търново, а вторият ден около селата в община Царево. Всяка седмица ще ви информираме за подробности около нашето и ваше най-яко събитие. Организатор е Дирекцията на природен парк Странджа. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Изпълнителната агенция по горите, Община Малко Търново, Община Царево и Югоизточното държавно предприятие – Сливен. Странджанската зеленика е вечнозелен храст, достигащ височина до 2-3 м, разпространен по стръмни склонове и дълбоки долове като втори подлесен етаж в гори от източен бук и източен горун в Странджа. Ареалът й на разпространение е силно ограничен и е тясно свързан със специфичните почвени и климатични условия. Зелениката е един от реликтните терциерни видове, съхранили се до наши дни единствено в Странджа и никъде другаде в Европа. Заради красивите си големи цветове, тя е приета за символ на природен парк Странджа. Цъфти продължително от средата на април до средата на май в зависимост от температурите през пролетта.
12 май Фестивал на зелениката - Граматиково
Оставете своята оценка и коментар за Малко Търново
24/04/2018
Коментирай 500 символа