Пловдив е вторият по големина град в България, административен център на област Пловдив. Съвременният град е построен около седем хълма, които са неразделна част от историята на града. Днес от тях са останали само шест.

В града се провеждат театрални, танцови и кинофестивали, а многобройните археологически находки от тракийско, римско и византийско време не само напомнят за славното минало, но и са успешно съчетани с модерната архитектура на града. Пример за това е Римският акведукт, който е станал незаменима част от булевард "Коматевско шосе", а Античният театър е една от емблемите на града.

В града има няколко музея – Исторически, Археологически, Етнографски, Природонаучен, Художествена галерия и Драматичен театър. Една от най-известните забележителности е архитектурният комплекс Старинен Пловдив, в който са запазени и реставрирани красиви възрожденски къщи. Освен културни забележителности, градът има и много добри условия за спорт и развлечения. В Пловдив е изграден гребен канал с олимпийски размери. Това е най-голямата подобна база на Балканите, където могат да се провеждат състезания по гребни спортове. В процес на изграждане е и нова зоологическа градина.
Бунарджик - Пловдив Река Марица Архитектурно-исторически резерват Стария град – Пловдив "Пеещите фонтани" - Пловдив Етнографски музей - Пловдив Малката Базилика - Пловдив Парк "Лаута" - Пловдив Римски античен форум в град Пловдив Античен театър - Пловдив Детска Железница "Знаме на мира" - Пловдив

Пловдив

123 обекта 683 снимки 211 ревюта 7 видео клипа
Посетен от:
Пловдив е вторият по големина град в България, административен център на област Пловдив. Съвременният град е построен около седем хълма, които са неразделна част от историята на града. Днес от тях са останали само шест. В града се провеждат театрални, танцови и кинофестивали, а многобройните археологически находки от тракийско, римско и византийско време не само напомнят за славното минало, но и са успешно съчетани с модерната архитектура на града. Пример за това е Римският акведукт, който е станал незаменима част от булевард "Коматевско шосе", а Античният театър е една от емблемите на града. В града има няколко музея – Исторически, Археологически, Етнографски, Природонаучен, Художествена галерия и Драматичен театър. Една от най-известните забележителности е архитектурният комплекс Старинен Пловдив, в който са запазени и реставрирани красиви възрожденски къщи. Освен културни забележителности, градът има и много добри условия за спорт и развлечения. В Пловдив е изграден гребен канал с олимпийски размери. Това е най-голямата подобна база на Балканите, където могат да се провеждат състезания по гребни спортове. В процес на изграждане е и нова зоологическа градина.
Прочети още
Клипове за Пловдив
Времето в Пловдив

Днес, 27 фев.

14° 11°C Ясно небе

Утре, 28 фев.

15° 12°C Ясно небе

Сряда, 01 мар.

-0° 15° 12°C Ясно небе

Четвъртък, 02 мар.

11° 11°C Слаб дъжд

Петък, 03 мар.

-1° 13° 13°C Ясно небе

Събота, 04 мар.

-3° 13° 13°C Ясно небе
Покажи още от времето
Оставете своята оценка и коментар за Пловдив
27/02/2017
Коментирай 500 символа
Владимир преди 10 месеца

Любимият ми град, изключително колоритен и пълен с история!

Популярни оферти в Пловдив от Grabo.bg