Рейтинг:
4.3 / 8 оценки

Еко селище "Омая"

Гоце Делчев
умерен дъжд 8°C
5 дневна прогноза
днес 4° / 11° 17 дек -1° / 8° 18 дек -1° / 3° 19 дек -7° / -0° 20 дек -1° / 4°
680м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 627
преглеждания за целия период 27001
"Омая"се намира в Югозападна България на 20км от гр. Гоце Делчев и на няколко километра от границата с Гърция сред приказната природа на южните склонове на Славянка планина. Нетрадиционното селище е разположено на територия от 500 дка. Приказната атмосфера е съпътствана от две езера, гори, поляни и множество приказни скали. Седемте къщи, сътворени от камък, глина и дърво, с вътрешното си обзавеждане предлагат всички удобвства на съвремието. Къщичките "Вълшебна", "Приказна" и "Горска" са за по двама души, "Въздушна", "Черупка" и "Тунели" по трима, а "Езерна" е за четирима.

Екоселище "Омая" разполага с два ресторанта, съобразени с капацитета на селището, като единият, който се намира на брега на езерото, работи по предварителна заявка и е с една маса, на която могат да се настанят до десет души. Тук ще отворим скоба, че няколкото водоема са зарибени и дори да не сте голям рибар, ще имате шанса да закачите на въдицата си пъстърва, сом или щука. А планината наоколо предлага горски маршрути дори и с планински велосипед, дава шанс на градския човек да опознае билките, да си набере гъби и да му бъдат приготвени още същия ден.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:

0879 889 357; 0894 706 468

Още за обекта:
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари

Yuliana преди 2 години

Ако човек иска да се почувства като в приказките - това е мястото!

мария преди 9 месеца

много искам да видя тази красота

катя преди 4 месеца

изключително нелюбезна управителка.

Дамян преди месец

Впечатляващо място, много добре замислено и изпълнено. За съжаление персонала не е особено любезен, езерата са пресъхнали и нищо не се прави по въпроса, което прави гледката към езерата пустинна...

Коментирай 500 символа

Вижте още

Други подобни обекти в страната