Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Местност "Тютюнлюка" - Сливен Скално образувание "Халката" - Сливен Къща "Миркович" - Сливен Къща музей "Хаджи Димитър" - Сливен Сливенски минерални бани Въжена линия Сливен - Карандила Катедрален храм "Св. Димитър" - Сливен Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен Природен парк "Сините камъни" Сити център Сливен

Сливен

186 обекта 4 събития 1175 снимки 40 ревюта 10 видео клипа 11 хотела 107 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 985 човека +985
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 01 окт.

18° 29° 27°C разкъсана облачност

Утре, 02 окт.

16° 23° 22°C слаб дъжд

Понеделник, 03 окт.

14° 20° 19°C разкъсана облачност

Вторник, 04 окт.

11° 19° 17°C предимно облачно

Сряда, 05 окт.

11° 17° 15°C облачно

Четвъртък, 06 окт.

18° 16°C предимно облачно
Покажи още от времето

Събития в Сливен

вт, 13 дек 2022 от 19:00
18.00 - 20.00лв.
Купи билет
Зала "Сливен" Преглеждания 170 след 73 дни Започва

Призове за популярност

+ още 5 приза

Препоръчани обекти

Оставете своята оценка и коментар за Сливен
01/10/2022
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 6 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!