Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Паметник на Хаджи Димитър - Сливен Сити център Сливен Къща "Миркович" - Сливен Местност Долапите - Сливен Скално образувание "Халката" - Сливен Местност Даулите - Сливен Къща музей "Сливенски бит" – Сливен Музей на текстилната индустрия - Сливен Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен Катедрален храм "Св. Димитър" - Сливен

Сливен

184 обекта 1 събитие 1165 снимки 40 ревюта 10 видео клипа 10 хотела 75 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 872 човека +872
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 02 дек.

-2° 3°C предимно облачно

Утре, 03 дек.

-1° 5°C предимно облачно

Петък, 04 дек.

7°C слаб дъжд

Събота, 05 дек.

13° 11°C ясно небе

Неделя, 06 дек.

14° 12°C ясно небе

Понеделник, 07 дек.

13° 13°C интензивен дъжд
Покажи още от времето

Събития в Сливен

ср, 24 мар 2021 от 20:00
30.00 - 200.00лв.
Купи билет
Спортна зала "Васил Левски" - Пазарджик Преглеждания 2965 след 112 дни Започва
Красимира Йорданова Kalinka Doneva sonia angelova и още 3 ще бъдат там

Призове за популярност

+ още 5 приза
Оставете своята оценка и коментар за Сливен
02/12/2020
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 4 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!