Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Въжена линия Сливен - Карандила Местност Долапите - Сливен Музей на текстилната индустрия - Сливен Къща музей "Хаджи Димитър" - Сливен Паметник на Хаджи Димитър - Сливен Природен парк "Сините камъни" Сити център Сливен Катедрален храм "Св. Димитър" - Сливен Местност "Тютюнлюка" - Сливен Сливенски минерални бани

Сливен

186 обекта 1 събитие 1175 снимки 40 ревюта 11 видео клипа 11 хотела 107 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 1035 човека +1035
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 15 апр.

13° 24° 22°C ясно небе

Утре, 16 апр.

13° 24° 22°C облачно

Сряда, 17 апр.

11° 21° 21°C слаб дъжд

Четвъртък, 18 апр.

13° 8°C слаб дъжд

Петък, 19 апр.

16° 14°C слаб дъжд

Събота, 20 апр.

10° 7°C интензивен дъжд
Покажи още от времето

Призове за популярност

+ още 5 приза

Препоръчани обекти

Оставете своята оценка и коментар за Сливен
15/04/2024
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 8 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!