Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Катедрален храм "Св. Димитър" - Сливен Крепост "Туида" - Сливен Сити център Сливен Местност Даулите - Сливен Паметник на Хаджи Димитър - Сливен Къща музей "Хаджи Димитър" - Сливен Скално образувание "Халката" - Сливен Местност Долапите - Сливен Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен Въжена линия Сливен - Карандила

Сливен

184 обекта 3 събития 1168 снимки 40 ревюта 10 видео клипа 10 хотела 107 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 886 човека +886
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 05 мар.

15° 14°C ясно небе

Утре, 06 мар.

10° 10°C дъжд и сняг

Неделя, 07 мар.

4°C слаб снеговалеж

Понеделник, 08 мар.

6°C ясно небе

Вторник, 09 мар.

6°C дъжд и сняг

Сряда, 10 мар.

-3° 2°C слаб снеговалеж

Четвъртък, 11 мар.

-4° 2°C ясно небе
Покажи още от времето

Събития в Сливен

нд, 14 мар 2021 от 11:00
Държавен куклен театър - Сливен Преглеждания 0 след 9 дни Започва
вт, 23 мар 2021 от 19:00
6.00лв.
Купи билет
Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен Преглеждания 260 след 18 дни Започва

Призове за популярност

+ още 5 приза
Оставете своята оценка и коментар за Сливен
05/03/2021
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 5 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!