Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Музей на текстилната индустрия - Сливен Местност Долапите - Сливен Катедрален храм "Св. Димитър" - Сливен Паметник на Хаджи Димитър - Сливен Сити център Сливен Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен Местност Даулите - Сливен Къща "Миркович" - Сливен Крепост "Туида" - Сливен Сливенски минерални бани

Сливен

186 обекта 2 събития 1175 снимки 40 ревюта 10 видео клипа 11 хотела 107 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 991 човека +991
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 27 яну.

4°C умерен дъжд

Утре, 28 яну.

3°C облачно

Неделя, 29 яну.

2°C дъжд и сняг

Понеделник, 30 яну.

-1° 2°C облачно

Вторник, 31 яну.

2°C дъжд и сняг

Сряда, 01 фев.

-2° 2°C разкъсана облачност
Покажи още от времето

Събития в Сливен

вт, 14 фев 2023 от 18:30
10.00лв.
Купи билет
Зала "Сливен" Преглеждания 0 след 18 дни Започва

Призове за популярност

+ още 5 приза

Препоръчани обекти

Оставете своята оценка и коментар за Сливен
27/01/2023
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 7 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!