Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Въжена линия Сливен - Карандила Къща музей "Хаджи Димитър" - Сливен Крепост "Туида" - Сливен Катедрален храм "Св. Димитър" - Сливен Къща "Миркович" - Сливен Сити център Сливен Природен парк "Сините камъни" Скално образувание "Халката" - Сливен Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен Музей на текстилната индустрия - Сливен

Сливен

186 обекта 4 събития 1174 снимки 40 ревюта 10 видео клипа 14 хотела 107 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 947 човека +947
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 18 окт.

14° 13°C облачно

Утре, 19 окт.

15° 14°C ясно небе

Сряда, 20 окт.

15° 14°C ясно небе

Четвъртък, 21 окт.

16° 14°C ясно небе

Петък, 22 окт.

11° 18° 17°C ясно небе

Събота, 23 окт.

11° 19° 17°C облачно

Неделя, 24 окт.

13° 10°C умерен дъжд
Покажи още от времето

Събития в Сливен

чт, 21 окт 2021 от 18:30
12.00лв.
Купи билет
Зала "Сливен" Преглеждания 5 след 3 дни Започва
ср, 17 ное 2021 от 19:00
10.00 - 12.00лв.
Купи билет
Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен Преглеждания 757 след 30 дни Започва
чт, 16 дек 2021 от 18:30 Купи билет
Сливен Преглеждания 6 след 59 дни Започва

Призове за популярност

+ още 5 приза

Препоръчани обекти

Оставете своята оценка и коментар за Сливен
18/10/2021
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 5 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!