Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Местност Долапите - Сливен Въжена линия Сливен - Карандила Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен Местност Даулите - Сливен Плувен басейн ОУ "Елисавета Багряна" - Сливен Крепост "Туида" - Сливен Скално образувание "Халката" - Сливен Къща музей "Хаджи Димитър" - Сливен Сити център Сливен Паметник на Хаджи Димитър - Сливен

Сливен

184 обекта 4 събития 1152 снимки 40 ревюта 10 видео клипа 12 хотела 2 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 810 човека +810
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 15 юли.

13° 25° 23°C ясно небе

Утре, 16 юли.

15° 26° 25°C слаб дъжд

Петък, 17 юли.

16° 27° 26°C слаб дъжд

Събота, 18 юли.

16° 27° 26°C ясно небе

Неделя, 19 юли.

16° 24° 24°C ниска облачност

Понеделник, 20 юли.

16° 27° 25°C ясно небе
Покажи още от времето
чт, 16 юли 2020 от 20:30
5.00лв.
Купи билет
Сливен Преглеждания 206 утре Започва

Призове за популярност

+ още 5 приза

Оферти за нощувки наблизо

Лятна почивка в Сливен! Нощувка със закуска и вечеря, плюс релакс зона и бонус - разходка в природен парк Сините камъни
78 бр. 1 нощувка 88:88:88 35лв/ден 66 бр. 15 бр. 12 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 2 Юни до 30 Юли 2020г.
Към офертата

Оферти за хапване наблизо

Японска салата и суши сет, по избор - хапни на място или вземи за вкъщи
6 бр. 88:88:88 5 бр. 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 24 Юни до 24 Юли 2020г.
Към офертата
Салата и малка пица, по избор
нова оферта Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Юли до 15 Август 2020г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Постановката "Изкушение" по Елин Пелин - на 16 Юли
2 бр. 88:88:88 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
16 Юли 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Постановката "Козметика на врага" - на 21 Юли
Валидност на ваучера:
21 Юли 2020 (Вторник)
Към офертата
Виж на картата

Изберете категория

Оставете своята оценка и коментар за Сливен
15/07/2020
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 4 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!