Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Скално образувание "Халката" - Сливен Къща музей "Хаджи Димитър" - Сливен Сити център Сливен Къща музей "Сливенски бит" – Сливен Музей на текстилната индустрия - Сливен Природен парк "Сините камъни" Местност Даулите - Сливен Местност Долапите - Сливен Сливенски минерални бани Къща "Миркович" - Сливен

Сливен

186 обекта 2 събития 1174 снимки 40 ревюта 10 видео клипа 13 хотела 107 ресторанта
Посетен от:
Инна Дашеваhasan dulgerNikolai Valchev И още 925 човека +925
Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи. Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”. Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота. Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости. Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца. Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.
Прочети още
Клипове за Сливен
Времето в Сливен

Днес, 05 авг.

21° 39° 35°C ясно небе

Утре, 06 авг.

21° 32° 29°C слаб дъжд

Събота, 07 авг.

19° 31° 28°C умерен дъжд

Неделя, 08 авг.

19° 33° 30°C ясно небе

Понеделник, 09 авг.

21° 36° 33°C ясно небе

Вторник, 10 авг.

21° 32° 30°C слаб дъжд
Покажи още от времето

Събития в Сливен

чт, 16 сеп 2021 от 20:00
15.00 - 20.00лв.
Купи билет
Крепост "Туида" - Сливен Преглеждания 178 след 42 дни Започва

Призове за популярност

+ още 5 приза

Препоръчани обекти

Оставете своята оценка и коментар за Сливен
05/08/2021
Коментирай 500 символа
Tzvetina преди 5 години

Един красив град - моят роден - едно кътче от България , което по свой начин е необикновено красиво и девствено!