Садово

10 обекта 35 снимки 2 видео клипа
Опознай.bg разчита на потребителите си, за да представи всичките забележителности в България. Помогнете ни да обогатим каталога с нови забележителности в гр.Садово, ако знаете такива които сме пропуснали, като натиснете тук.
Национален фолклорен фестивал за народни танци ''На Петровден с хоро'' - Ягодово дата на събитието: Сб, 30 Юни 2018 От няколко години близо до Пловдив около Петровден се събират стотици българи, които поддържат българския фолклор жив. Това се случва на Национални фолклорен фестивал "На Петровден с хоро" в село Ягодово. На 30 юни 2018г стадионът в село Ягодово отново ще се преплетат музика песни и танци, за да се покаже красотата и непреходността на българския фолклор. Цел на фестивала: Запaзване, популяризиране и развитие на българския фолклор. Фестивалът е ежегоден и е част от тържествата по повод традиционният събор на село Ягодово – "Петровден". "На Петровден с хоро" е фестивал, които има и състезателен характер. Той се провежда в два етапа, като само втори етап е с конкурсен характер. В първи етап участниците се представят с две волни хорá по техен избор с времетраене до три минути. А във втори етап се представя само един сценично разработен танц.
30 юни Национален фолклорен фестивал за народни танци ''На Петровден с хоро'' - Ягодово
Ягодово арт фест "Тайните на бабината ракла" дата на събитието: Нд, 1 Юли 2018 "Народно читалище Искра-1897-с. Ягодово" има удоволствието да Ви покани на първия по рода си арт фестивал - "Тайните на бабината ракла". Целта на фестивала е да съхрани, развие и представи традиционните форми на вековното българско фолклорно наследство – музика, танци, песни, обичаи и ритуали. Фестивалът няма конкурсен характер; Без такса за участие; Регламентът позволява изява в две форми: ателие и/или участие на сцена; Подборът на изпълненията е свободен; Времетраене на изпълненията - до 20 мин. за организация; Възрастта и броят на участниците, облеклото и типът фолклор /обработен, автентичен/ са без ограничения; Специални награди: „Най – лична мома”; „Най – личен момък”; „Най-малък участник”; „Най-възрастен участник” и Награда на Кмета. Музикалният съпровод може да бъде на CD, флашка или на живо; На участниците, които ще се представят по време на фестивала с ателие, ще бъде осигурен изложбен щанд. Те ще имат възможността да демонстрират на място тайните на българските занаяти и изкуства /workshop/;
01 юли Ягодово арт фест "Тайните на бабината ракла"
Оставете своята оценка и коментар за Садово
27/05/2018
Коментирай 500 символа