Паметник на Никола Караджов - Клисура Павурджиевата къща - Клисура Червенаковата къща - Клисура Паметник на Иван Танков – Боримечката - Клисура Паметник на загиналите във войните - Клисура Паметник на Черешовото топче Паметник на Никола Ценов - Клисура Козинаровата къща - Клисура Исторически музей - Клисура Маршрут "гр. Клисура - м. Равна река - м. Ветровити преслап - хижа Ехо"

Клисура

14 обекта 93 снимки 18 ревюта
Опознай.bg разчита на потребителите си, за да представи всичките забележителности в България. Помогнете ни да обогатим каталога с нови забележителности в гр.Клисура, ако знаете такива които сме пропуснали, като натиснете тук.
Посетен от:
Johnny GaltХристо ИлиевNikolai Valchev И още 372 човека +372
Имате въпрос за града?
Времето в Клисура

Днес, 23 юни.

10° 15° 15°C умерен дъжд

Утре, 24 юни.

13° 13°C слаб дъжд

Понеделник, 25 юни.

17° 14°C слаб дъжд

Вторник, 26 юни.

14° 18° 18°C силен дъжд

Сряда, 27 юни.

14° 16° 16°C силен дъжд

Четвъртък, 28 юни.

14° 17° 17°C умерен дъжд
Покажи още от времето
Виж на картата
Празник на картофа - Клисура дата на събитието: Нд, 14 Октомври 2018 В балканското градче се намира единственият по рода си в България и на полуострова Музей на картофа, затова честванията тук вече са традиционни. Тази година освен обичайната изложба на картофи с най-причудливи форми, в Клисура ще има и надпревара за най-голям, най-малък и най-вкусен картоф от тазгодишната реколта. Следва прерязване на лентите на изложбите, в които ще участват картофопроизводители от цялата страна. Тържествата ще продължат с голям концерт и всенародно веселие на пл. "20 април 1876г". Клисурци, не пропускат да изтъкнат, че тук се раждат най - сладките картофи, които могат да съперничат на най - известните родопски сортове. За това и тази земеделска култура е на особена почит в града. През 1986г в Червенаковата къща се създава уникална музейна сбирка, в която най - голяма атракция представляват впечатляващи със своите размери картофи. В деня на Празника на Картофа се организират различни конкурси: за най - красиво кулинарно изделие от картофи, за литературна творба, "Златен картоф"- за принос към уникалния празник и много други. От същата година датира и традицията да има Ден на картофа.
14 окт Празник на картофа - Клисура
Оставете своята оценка и коментар за Клисура
23/06/2018
Коментирай 500 символа