За проекта

Опознай.bg e проект за всеки, който обича да пътува и да открива нови и интересни места в страната. Най-изчерпателният каталог на забележителностите в България - с над 10 000 статии за природни забележителности, култура и изкуство, атракциони, събития, места за забавления и подслон и много други.

Събирайки всички парченца от нашата многовековна история и традиции, и добавяйки капризите на природата, Опознай.bg Ви дава възможност да преоткриете една непозната България. Да се запознаете с места, които иначе бихте подминали, неподозирайки за тяхната магнетичност и величие. Места, които разказват по най-точния начин историята и бита ни.

Първоначално идеята ни беше да съберем на едно място различни статии за места, които си заслужава да посетите, докато пътувате из страната. Идеята дълго време съществуваше и се развиваше в сайта за пазаруване Grabo.bg - като отделна секция с името "Grabo Пътеводител". Интересът от страна на потребителите нарасна дотолкова, че решихме да създадем изцяло нов сайт - Опознай.bg, който да ви съветва и помага, когато тръгнете на път.