Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Варна е третият по големина град, заемащ площ от 205 кв.км. Разположението на града по северното крайбрежие на Черно море, както и богатите природни ресурси, го превръщат в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион.

През октомври 1972 г. недалеч от Варна е открит световно-известния халколитен (енеолитен) некропол – V- IV хилядолетие пр.Хр. състоящ се от 294 гроба. Само златните предмети са над 3000 бр. с общо тегло над 6 кг., изработени от 23,5 каратово злато, което се счита за най-старото златно съкровище в света или стотици години по-старо от което и да е друго намерено до този момент.

Варна често се нарича "морската столица" или "лятната столица на България" и е важен туристически и просветен център, изходна точка за курортите по Северното Черноморие. Едновременно с това той е пресечна точка на пътя между Средния изток и Западна Европа.

Варна победи в надпреварата за Европейска младежка столица през 2017 година.
Плаж "Рапонги" - Варна Южен плаж - Варна Морска градина - Варна Военноморски музей - Варна Университетска ботаническа градина – екопарк - Варна Зоопарк Варна Аквариум - Варна Театър "Българан" - Варна Ретро Музей и Музей на восъчните фигури - Варна Прабългарско селище "Фанагория"

Варна

179 обекта 43 събития 1071 снимки 198 ревюта 27 видео клипа
Посетен от:
Johnny GaltВелизар ВеличковPetq Petkova И още 2354 човека +2354
Започни дискусия за града
Варна е третият по големина град, заемащ площ от 205 кв.км. Разположението на града по северното крайбрежие на Черно море, както и богатите природни ресурси, го превръщат в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион. През октомври 1972 г. недалеч от Варна е открит световно-известния халколитен (енеолитен) некропол – V- IV хилядолетие пр.Хр. състоящ се от 294 гроба. Само златните предмети са над 3000 бр. с общо тегло над 6 кг., изработени от 23,5 каратово злато, което се счита за най-старото златно съкровище в света или стотици години по-старо от което и да е друго намерено до този момент. Варна често се нарича "морската столица" или "лятната столица на България" и е важен туристически и просветен център, изходна точка за курортите по Северното Черноморие. Едновременно с това той е пресечна точка на пътя между Средния изток и Западна Европа. Варна победи в надпреварата за Европейска младежка столица през 2017 година.
Прочети още
Клипове за Варна
Времето във Варна

Днес, 19 ное.

15° 15°C силен дъжд

Утре, 20 ное.

6°C слаб дъжд

Сряда, 21 ное.

11° 11°C силен дъжд

Четвъртък, 22 ное.

8°C слаб дъжд

Петък, 23 ное.

7°C слаб дъжд

Събота, 24 ное.

10° 13° 12°C умерен дъжд
Покажи още от времето
01 ное - 07 дек Вход свободен
Фестивален и конгресен център - Варна Преглеждания 107
07 ное - 19 ное
Варна Преглеждания 19
Виж на картата

Изберете категория

Оставете своята оценка и коментар за Варна
19/11/2018
Коментирай 500 символа

Популярни оферти във Варна от Grabo.bg