• Каменните къщи край Карлуково
  • GPS Координати: 43.19987534, 24.06755265
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
4.4 / 14 оценки
Места за нощувка наблизо

Каменните къщи край Карлуково

Червен Бряг
ясно небе 2°C
5 дневна прогноза
днес 0° / 4° 20 яну 0° / 9° 21 яну -1° / 3° 22 яну -3° / 1° 23 яну -3° / 1°
преглеждания за последните 30 дни 297
преглеждания за целия период 83872
Популярност на обекта в различни класации #29
Дата на публикуване 05.01.2017г.
Каменните къщи край Карлуково в близост до Природна забележителност Провъртеника.

Каменните къщи се намират близо до Карлуково на тихо и спокойно местенце. Това са две къщи направени по оригинален начин от камък и дърво. Не се отдават под наем. В околността местните ги знаят като "Къщата на семейство Флинстоун". Близо до двора има красиви скулптури от дърво.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Виж карта

Коментари · 6

Kристина преди 8 месеца

Двете къщички са частна собственост, но достъпът до тях не е забранен и съм много благодарна на собствениците, че позволяват на посетителите да видят мястото и да се снимат. В далечината се вижда скалното образувание "Провъртеника". В непосредствена близост е до Луковит, където има много какво да се види, и може да комбинирате разходката си дотам с посещение на пещера "Проходна" и екопътека Искър-Панега.

Румен преди 1 година

Много лесен достъп , паркира се точно пред къщите . Те са 2 и са частни имоти , но вратата на двора беше отворена и постоянно влизаха хора, които се разхождаха и снимаха свободно .

Milena преди 1 година

Преди няколко години се "изсипахме" цял автобус хора и въпреки ,че имота е частен,ни разрешиха да разгледаме .Наистина човек се чувства като в приказка.А в далечината се вижда каменно образувание ,което наричали слънчев часовник.Красиво и много спокойно място.

Станимир преди 1 година

Много красиво място

Bat преди 3 години

Тези и всички други каменни обекти в района на Карлуково са изградени със собствени средства от Луковитски бизнесмен, който според думите на месните бил много добър човек. Разхождайки се из района, човек има чувството, че е на гости на семейство Флинстоун. За мен лично беше много приятно и разтоварващо.

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо