Католическа катедрала и манастир "Санкта Мария" - Чипровци Паметник на загиналите в Чипровското въстание - Чипровци Паметник на Петър Богдан Бакшев - Чипровци Етнографски музей - Чипровци "Шарена чешма" - Чипровци Църквата "Св. Възнесение Христово" - Чипровци Исторически музей - Чипровци Катеринината къща - Чипровци

Чипровци

8 обекта 43 снимки 3 ревюта
Опознай.bg разчита на потребителите си, за да представи всичките забележителности в България. Помогнете ни да обогатим каталога с нови забележителности в гр.Чипровци, ако знаете такива които сме пропуснали, като натиснете тук.
Посетен от:
Времето в Чипровци

Днес, 26 апр.

13° 27° 27°C слаб дъжд

Утре, 27 апр.

21° 19°C слаб дъжд

Събота, 28 апр.

21° 21°C умерен дъжд

Неделя, 29 апр.

20° 20°C умерен дъжд

Понеделник, 30 апр.

11° 20° 20°C слаб дъжд

Вторник, 01 май.

11° 23° 23°C слаб дъжд

Сряда, 02 май.

13° 25° 25°C слаб дъжд
Покажи още от времето
Фестивал на чипровския килим - Чипровци дата на събитието: Сб, 5 Май 2018 - Нд, 6 Май 2018 Фестивал на Чипровския килим 5-6 Май 2018г. За пета поредна година община Чипровци организира "Фестивал на Чипровския килим" Целта на фестивала е да се популяризира Чипровския килим, като представи, както традицията в занаята, така и навлизането на съвременни мотиви в изработването му. Как точно се изработват шедьоврите за под с две напълно еднакви лица можете да научите на площад "Чипровско въстание". В този ден ще отвори и центърът за продажба на килими и сувенири в шарките на чипровските килими. Сувенирите са най-разнообразни. Сред тях са часовници, чиито циферблат представлява мотив от чипровски килим. Освен това ще може да разгледате и изложбата под открито небе на традиционните вълнени и памучни килими. Чипровските килими са прочути в цял свят, заради сръчно изтъканите геометрични фигури на хора, животни и птици в червено, черно, жълто, синьо, кафяво и зелено. Първоначално килимите били само червено-черни, но по-късно цветната палитра, с която се изработвали се обогатила. На част от килимите сръчните моми преди столетия изтъкавали и годината им на производство. Чипровските килими са признати от ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. За повече информация посетете страницата на събитието във facebook.
05 май Фестивал на чипровския килим - Чипровци
Оставете своята оценка и коментар за Чипровци
26/04/2018
Коментирай 500 символа