Часовникова кула - Добрич Архитектурно-етнографски музей на открито "Старият Добрич" - Добрич Паметник "Добрoтица" - Добрич Паметник на хан Аспарух - Добрич Дом-паметник "Йордан Йовков" - Добрич Зоопарк - Добрич Градски парк "Свети Георги" - Добрич Драматичен театър "Йордан Йовков"- Добрич Църква "Св. Троица" - Добрич Църква "Свети Георги" - Добрич

Добрич

24 обекта 126 снимки 24 ревюта 3 видео клипа
Посетен от:
Имате въпрос за града?
Времето в Добрич

Днес, 24 юни.

10° 19° 18°C тъмни облаци

Утре, 25 юни.

22° 21°C ниска облачност

Вторник, 26 юни.

15° 21° 20°C силен дъжд

Сряда, 27 юни.

18° 26° 26°C слаб дъжд

Четвъртък, 28 юни.

19° 26° 26°C слаб дъжд

Петък, 29 юни.

20° 27° 27°C слаб дъжд
Покажи още от времето
Виж на картата
Фолклорен събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" – Дебрене дата на събитието: Сб, 30 Юни 2018 В Община Добричка се готвят за 50-ия събор "Песни и танци от слънчева Добруджа", който ще се състои на 30 юни 2018г.Съборът в Дебрене е официален празник на Община Добричка. Фолклорният събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" ще открие Алея на занаятите на предстоящото си 50-о издание. Празникът на народното творчество в местността "Славната канара" край село Дебрене, който ще се състои на 30 юни 2018г, е записан в Националния културен календар. Алеята на занаятите ще събере майстори на народни носии, на традиционни за българския бит инструменти и съдове, накити и украшения, дефилиране,сувенири, дърворезби, кожени и керамични изделия и други. На събора земеделски производители от региона ще могат да предлагат собствена продукция, посочват от община Добричка. За първи път на празника ще има ревю-конкурс за най-красива народна носия. Празникът с петдесетгодишна история възниква като събор-надпяване "В прослава на хайдутството" в местността, известна като хайдушко сборище на войводата Пейо Буюклията и неговата дружина. На откриването през юни ще бъде отслужен празничен водосвет за здраве и благополучие на всички, които ратуват за съхраняване на народните традиции.
30 юни Фолклорен събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" – Дебрене
Международен хоров фестивал "Маестро Медникаров" дата на събитието: Пт, 6 Юли 2018 - Нд, 9 Септември 2018 Фестивалът се провежда под патронажа на Кмета на Община гр. Добрич Време на провеждане: от 06 юли – 09 юли 2018г Предлаганият период от време е съобразен с фестивалните мероприятия: репетиции, участие във фестивален концерт, награждаване и закриване на фестивала. Място на провеждане: • курортен комплекс "Албена", на сцената на театър "Албена". • град Добрич, Органова зала. Организатори: Международна фестивална програма "Приятели на България" (България), Община Добрич, "Фестивална програма на детското творчество" (Русия). Партньори: Съюз на българските композитори, Българският хоров съюз, Съюз на българските музикални и танцови дейци. Събитието се организира от Международната фестивална програма "Приятели на България" и община Добрич под патронажа на кмета на града.
06 юли Международен хоров фестивал "Маестро Медникаров"
Оставете своята оценка и коментар за Добрич
24/06/2018
Коментирай 500 символа

Популярни оферти в Добрич от Grabo.bg