Бел камен

1 обект 4 снимки 1 ревю
Опознай.bg разчита на потребителите си, за да представи всичките забележителности в България. Помогнете ни да обогатим каталога с нови забележителности в c.Бел камен, ако знаете такива които сме пропуснали, като натиснете тук.
Посетен от:
Имате въпрос за селото?
Времето в Бел камен

Днес, 25 юни.

18° 17°C слаб дъжд

Утре, 26 юни.

12° 15° 15°C силен дъжд

Сряда, 27 юни.

11° 17° 15°C слаб дъжд

Четвъртък, 28 юни.

11° 15° 15°C силен дъжд

Петък, 29 юни.

11° 17° 17°C умерен дъжд

Събота, 30 юни.

14° 19° 19°C умерен дъжд
Покажи още от времето
Виж на картата
Национален фолклорен събор "Андъка пее и танцува" - Кметовци дата на събитието: Сб, 21 Юли 2018 - Нд, 22 Юли 2018 Пети Национален фолклорен събор и Детски фолклорен събор "Андъка пее и танцува" се организират от НЧ "Зора – 1929" село Харачерите, ФТФ "Боженци", Кметско наместничество село Кметовци при Община Габрово, Община Габрово и под патронажа на г-н Елмазов "Билкова градина" ООД гр. В. Търново ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ • Фолклорния събор "Андъка пее и танцува" е национален. • Фолклорния събор "Андъка пее и танцува" няма конкурсен характер. Чрез провеждането му се дава възможност за изява на непрофесионалните групи и изпълнители от страната. • В събора могат да участват танцови и певчески групи за автентичен и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения. ЦЕЛИ НА СЪБОРА: • Съхраняване и популяризиране на фолклора, танцовото изкуство, българската народна песен; запазване на автентичната носия, традиции и обичаи. • Предоставяне на възможност за изява на съставите, изпълнителите и създаване на условия за културен обмен; • Възможност за изява на млади изпълнители и издирване на нови, неизвестни песни, танци, обичаи. • Популяризиране на Габровския край, като място на дълголетна история и богати културни традиции; • Превръщане на Национален фолклорен събор "Андъка пее и танцува" в събитие и полза за развитието на туризма, производство на билки и природосъобразен начин на живот, и възвръщане към старите традиции и корени в региона. На 21.07.2018 /събота/ Юбилеен ПЕТИ НФС " Андъка пее и танцува", на 22.07.2018 /неделя/ Втори Детски Фолклорен Събор "Андъка пее и танцува, а сърцето ми лудува".
21 юли Национален фолклорен събор "Андъка пее и танцува" - Кметовци
Международен панаир на народните занаяти ЕМО "Етър" - Габрово дата на събитието: Чт, 6 Септември 2018 - Нд, 9 Септември 2018 По традиция всяка година в началото на месец септември в Етнографски музей на открито "Етър" се събират майстори от близо и далеч, за да представят своите занаятчийски умения и уникалните си изделия пред многобройните посетители на Международния панаир на традиционните занаяти. Организатори на Панаира са Министерство на културата, Община Габрово и Етнографски музей на открито ЕТЪР. XVI Международен панаир на традиционните занаяти 6 - 9 Септември 2018 Международно изложение-базар на традиционни занаяти Изложение-базар „АртЗона“ Международна майсторска надпревара Изложба-базар „Иконопис“ Изложба „Майсторство без граници” (традиционни занаяти от чужбина) Възстановки и демонстрации на домашни занятия Фолклорна програма ЕМО „Етър”
06 сеп Международен панаир на народните занаяти ЕМО "Етър" - Габрово
Оставете своята оценка и коментар за Бел камен
25/06/2018
Коментирай 500 символа