Подкрепете Опознай.bg в конкурса "Сайт на годината" за категория "Медиен сайт".

Гласувайте тук
На 100 км. южно от София по пътя за Солун и Атина се намира най-големият град в Югозападна България и областен център - Благоевград. Разположен е от двете страни на р. Бистрица, почти при вливането й в р. Струма, където реката и извисяващите се от двете й страни Рила и Влахина планина оформят Благоевградската котловина.

Това е почти географския център на Балканите - район, в който от най-дълбока древност има присъствие на цивилизован живот. От VІ-V хилядолетие пр. н.е. са известни няколко праисторически селища в околностите на града: в м. Кайменска чука край Благоевград /кв. Струмско/; м. Каси баня, с. Българчево; местностите Площеко и Гърлешки ниви край с. Дренково, с. Клисура.
Етнографски комплекс Вароша - Благоевград Зоопарк - Благоевград Площад "Македония" - Благоевград Парк "Бачиново" - Благоевград Църква "Въведение Богородично" - Благоевград Паметникът на Македоно-одринското опълчение - Благоевград Часовникова кула - Благоевград Камерна Опера - Благоевград Площад "Георги Измирлиев" - Благоевград Къща-музей на Георги Измирлиев Македончето - Благоевград

Благоевград

63 обекта 1 събитие 310 снимки 21 ревюта 11 видео клипа 21 хотела 26 ресторанта
Посетен от:
На 100 км. южно от София по пътя за Солун и Атина се намира най-големият град в Югозападна България и областен център - Благоевград. Разположен е от двете страни на р. Бистрица, почти при вливането й в р. Струма, където реката и извисяващите се от двете й страни Рила и Влахина планина оформят Благоевградската котловина. Това е почти географския център на Балканите - район, в който от най-дълбока древност има присъствие на цивилизован живот. От VІ-V хилядолетие пр. н.е. са известни няколко праисторически селища в околностите на града: в м. Кайменска чука край Благоевград /кв. Струмско/; м. Каси баня, с. Българчево; местностите Площеко и Гърлешки ниви край с. Дренково, с. Клисура.
Прочети още
Клипове за Благоевград
Времето в Благоевград

Днес, 20 окт.

16° 13°C ясно небе

Утре, 21 окт.

18° 14°C разкъсана облачност

Четвъртък, 22 окт.

21° 17°C ясно небе

Петък, 23 окт.

10° 23° 19°C ясно небе

Събота, 24 окт.

11° 22° 19°C разкъсана облачност

Неделя, 25 окт.

12° 17° 16°C слаб дъжд
Покажи още от времето

Събития в Благоевград

пн, 29 мар 2021 от 20:00
30.00 - 200.00лв.
Купи билет
Спортна зала "Васил Левски" - Пазарджик Преглеждания 2732 след 160 дни Започва
Красимира Йорданова Kalinka Doneva sonia angelova и още 3 ще бъдат там

Призове за популярност

+ още 3 приза
Оставете своята оценка и коментар за Благоевград
20/10/2020
Коментирай 500 символа