Подкрепете Опознай.bg в конкурса "Сайт на годината" за категория "Медиен сайт".

Гласувайте тук
Стара Загора е град в Южна България, един от основните икономически центрове в страната, както и основен транспортен възел на Южна България. Той е център на едноименните община, област и регионална асоциация на общините РАО Тракия. Градът е шестият по големина в страната с население от 226 997 души по данни на НСИ към 2019 г. и образува петата по големина градска агломерация в България, както и център на 5-ата по големина област в България. Стабилното икономическо развитие на региона му отрежда второ място по БВП на глава от населението в страната.

В града се намира най-старият в Тракия български театър – Драматичен театър „Гео Милев“, античният Форум на Августа Траяна, а на 14 км. от центъра на града е разположен националният балнеологичен курорт Старозагорски минерални бани. През 1925 г. е открита втората след София опера в страната – Южнобългарската опера (днес Държавна опера Стара Загора), а през 1895 г. – първият градски парк от европейски тип в България-Аязмото. В града се намират още и Музеят на религиите и музей „Неолитни жилища“.
Регионален исторически музей - Стара Загора "Бранителите на Стара Загора" - Стара Загора Музей на бирата "Светът на Загорка" - Стара Загора Музей "Неолитни жилища" Парк "Зелен клин" - Стара Загора Античен форум Августа Траяна - Стара Загора Парк "Митрополит Методи Кусев" (Аязмото) - Стара Загора Вековен чинар - Стара Загора Артилерийски парк - Стара Загора Парк "Бедечка" - Стара Загора

Стара Загора

136 обекта 8 събития 902 снимки 139 ревюта 29 видео клипа 35 хотела 46 ресторанта
Посетен от:
Стара Загора е град в Южна България, един от основните икономически центрове в страната, както и основен транспортен възел на Южна България. Той е център на едноименните община, област и регионална асоциация на общините РАО Тракия. Градът е шестият по големина в страната с население от 226 997 души по данни на НСИ към 2019 г. и образува петата по големина градска агломерация в България, както и център на 5-ата по големина област в България. Стабилното икономическо развитие на региона му отрежда второ място по БВП на глава от населението в страната. В града се намира най-старият в Тракия български театър – Драматичен театър „Гео Милев“, античният Форум на Августа Траяна, а на 14 км. от центъра на града е разположен националният балнеологичен курорт Старозагорски минерални бани. През 1925 г. е открита втората след София опера в страната – Южнобългарската опера (днес Държавна опера Стара Загора), а през 1895 г. – първият градски парк от европейски тип в България-Аязмото. В града се намират още и Музеят на религиите и музей „Неолитни жилища“.
Прочети още
Клипове за Стара Загора
Времето в Стара Загора

Днес, 26 окт.

13° 20° 18°C слаб дъжд

Утре, 27 окт.

12° 21° 19°C ясно небе

Сряда, 28 окт.

13° 20° 17°C слаб дъжд

Четвъртък, 29 окт.

13° 17° 17°C слаб дъжд

Петък, 30 окт.

12° 21° 18°C разкъсана облачност

Събота, 31 окт.

13° 18° 18°C слаб дъжд
Покажи още от времето

Призове за популярност

+ още 5 приза
Оставете своята оценка и коментар за Стара Загора
26/10/2020
Коментирай 500 символа
goran преди 4 години

красив град на добри хора