Рейтинг:
2.0 / 2 оценки
Места за нощувка наблизо

Каньонът "Голям дол"

село Кунино
ясно небе 33°C
5 дневна прогноза
днес 20° / 35° 15 авг 21° / 35° 16 авг 19° / 31° 17 авг 21° / 32° 18 авг 19° / 34°
224м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 273
преглеждания за целия период 11486
Дата на публикуване 24.06.2015г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Каньонът "Голям дол"" за още по-богато съдържание.
Каньонът, известен под името "Голям дол" e разположен непосредствено до Кунино. Долният му край е отворен към долината на река Искър и достига до самия център на селото. Над високите и почти навсякъде отвесни скали, извисяващи се край с. Кунино, се ширят просторни поля с доста еднообразен облик. И посред тази равна земя зее бездната на "Големи дол", прорязваща каменната твърд с нейното тревно покривало, на дълбочина от близо петдесет метра. Каньонът започва от центъра на Кунино - там, където протича малка рекичка. Бистрите води на реката, която е по-скоро поток - ромолят край пътеката, като на едно място дори образуват малък водопад.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Коментари · 2

преди 3 години

Опитахме се да стигнем до там, нямаше никакъв достъп, всичко беше в огромни треви и един местен ни каза, че е пълнос пепелянки и по-добре, че сме се отказали

Радослава преди 2 години

Внушително и уникално. Найстина е малко като джунгла, а пък се и понамокрихме малко, но си заслужава много.Особенно гледката от горе, след като си го извървял от край до край.Ние хванахме, един местен дядо за гид/бай Марян/ с брадвичка, да разчиства храсталаците и дървтата, но не ни беше особенно полезен, но поне ни разказа местните легенди.

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още