Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
2.5 / 2 оценки
Виж още събития

Зала "Фестивална" - София

София
разкъсана облачност 5°C
5 дневна прогноза
днес -4° / 7° 19 яну -8° / 5° 20 яну -5° / 3° 21 яну -8° / 3° 22 яну -11° / -1°
569м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 222
преглеждания за целия период 2379
Дата на публикуване 05.11.2015г.
Зала "Фестивална" е построена през 1968г за IX-тия Международен фестивал на младежта и студентите. През 1977г е домакин на лятната универсиада. Тя е единствената функционираща зала, в която може да се провеждат състезания по лека атлетика.

Тази монолитна бетонна сграда разполага с 26 500кв.м площ, от които: 9 000кв.м покрита разгъната площ, където се провеждат атрактивни състезания от най-висок клас. Залата е с високи спортно-технически достойнства. Разполага с 2 200 седящи места и възможности за капацитет до 6 000, 17 500квм. прилежаща открита площ (върху която често се разполагат циркови програми и други мероприятия и състезания на открито – делтапланеризъм, мотокрос и др.)

Освен годишните зимни спортни тренировки на леката атлетика (от декември до март), в зала "Фестивална" се провеждат състезания по спортна и художествена гимнастика, тенис на маса, аеробика, бадминтон, акробатика, каланетика, спортни танци, бойни спортове, баскетбол, хандбал, футзал, тенис на корт, мотокрос (демонстративно), изложения, концерти, семинари, конференции. В сградата има прилежащи зали за бокс, фитнес, всякакъв вид спортни танци, има кабинети за възстановяване.

Зала "Фестивална" е и културен център, с възможности за художествени изложби, търговски изложения, презентации, концерти и шоу програми. Тук са организирани различни изложби, филателни бианалета и др. Провеждани са редица мероприятия от национален характер. В сградата на зала Фестивална има прилежащи ресторант и кафе.
Прочети още
Сподели този обект:
Телефон:

02 971 26 23

Адрес:
София, ул. Манастирска
Виж карта

Популярни оферти

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други обекти наблизо

Други подобни обекти в страната