Рейтинг:
4.6 / 14 оценки

Вазовата екопътека, Гара Бов - Заселе

Самата екопътека има два края. Долният край се намира в близост до Гара Бов, на основния път има табела с обозначение за екопътеката. Горният край на екопътеката може да се достигне като се хване отклонението за село "Заселе" и след около 15 мин изкачване по стръмни завои с автомобил се стига до центъра на селцето, където също има обозначителна табела.

Тя е частично обновена и реконструираният ѝ участък е официално открит на 19 април 2007г. Пътеката минава по долината на река Трескавец, пресича река Искър южно от Гара Бов, следва долината на река Скакля, край едноименния карстов извор, изкачва се край водопада и извежда до село Заселе. Пътят продължава до село Зимевица , покрай църквата "Св. Петка". Днес тя е туристическа дестинация с нарастваща популярност.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Още за обекта:
Видеото е добавено от: Румяна Димитрова на 23 април 2017
Видеото е добавено от: Кирил Желев-Чиро на 30 май 2017
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари

petia преди 1 година

Препоръчвам!

Николай преди 2 седмици

Вълшебно място и невероятни гледки. Маршрута е много приятен и не тежък (макар че бях с 10кг раница на гърба и 10кг дете в раница отпред). За такива гледки хората се катерят с часове или плащат доста. Ние имаме тази красота на час и нещо път от София, която е достъпна дори с кола. Препоръчвам и най-вече в края на Април. Навсякъде има цъфнал люляк. Когато стигнете скалите, обаче, внимавайте за змии!

Веса преди седмица

Красив водопад,много лек маршрут ,гледката от върха е уникална ,има вероятност да попаднете на змия ....внимавайте ...особено ако сте с деца ...Силно препоръчвам през месец май (началото) люляка цъфти и уханието се носи във въздуха :)

Красимир преди седмица

Ще потвърда горните коментари една лесно достъпна красота!!

Коментирай 500 символа

Други обекти наблизо

Вижте още

Други подобни обекти в страната

Текущи промоции наоколо