Рейтинг:
4.0 / 3 оценки
Места за нощувка наблизо

Екозона "Белите скали" - Гоце Делчев

Гоце Делчев
слаб снеговалеж 4°C
5 дневна прогноза
днес -1° / 7° 22 фев 2° / 6° 23 фев 0° / 7° 24 фев 2° / 6° 25 фев -0° / 2°
643м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 363
преглеждания за целия период 24203
Eкозона "Белите скали" е разположена в резерват "Славянка", който е част от защитените територии по "Натура 2000". Намира се само на 20км от град Гоце Делчев, в близост до с.Гайтаниново.

Екозона "Белите скали" предлага спокойствие на своите гости, потапяйки ги в незабравимата атмосфера на отминалите времена. За развлечение на гостите се предлагат изградени и удобни места за излети, екомаршрути и велопътеки.

Изграден е добър асфалтов път, който отвежда до екозоната. Пътят се поддържа и е проходим през цялата година. Посещението на зоната е възможно всеки ден. Комплексът разполага с обширен собствен паркинг. В екозона "Белите скали" е и рибарник Неврокоп. Той е бивша кариера за добиване на мрамор, която е функционирала до 2006г. Поради обилните изворни води в района добива на мрамор се прекратява и кариерата се запълва с питейна вода, което дава възможност да се развъдят разнообразни видове риби като пъстърва , шаран, сом, амур, мряна, толстолоб и др. Водоемът, с голямото си разнообразие на видове риба, дава възможност за организиране на спортен риболов за гостите на комплекса.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари

Ивайло преди 3 години

Мястото е красиво, тихо и живописно. Идеално е за компания от млади хора, които искат да си направят барбекю сред природата. Къщите обаче не са особено чисти и поддържани - в банята беше запушена канализацията, има прах, петна по прозорците и огледалата. Няма закуска, а цената за вечер не е ниска. Не е подходящо за малки бебета, защото температурата рязко спада през нощта, а каменната къща държи много хладно. Храната в ресторанта е на ниво, а пък рибата е много вкусна:)

Коментирай 500 символа

Вижте още

Други подобни обекти в страната