• Екозона "Белите скали" - Гоце Делчев
  • GPS Координати: 41.44883841, 23.74248505
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
4.4 / 5 оценки
Места за нощувка наблизо

Екозона "Белите скали" - Гоце Делчев

Пирин
умерен дъжд 26°C
5 дневна прогноза
днес 17° / 29° 16 авг 16° / 25° 17 авг 16° / 27° 18 авг 16° / 29° 19 авг 18° / 30°
643м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 776
преглеждания за целия период 37632
Дата на публикуване 26.06.2015г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Екозона "Белите скали" - Гоце Делчев" за още по-богато съдържание.
Eкозона "Белите скали" е разположена в резерват "Славянка", който е част от защитените територии по "Натура 2000". Намира се само на 20км от град Гоце Делчев, в близост до с.Гайтаниново.

Екозона "Белите скали" предлага спокойствие на своите гости, потапяйки ги в незабравимата атмосфера на отминалите времена. За развлечение на гостите се предлагат изградени и удобни места за излети, екомаршрути и велопътеки.

Изграден е добър асфалтов път, който отвежда до екозоната. Пътят се поддържа и е проходим през цялата година. Посещението на зоната е възможно всеки ден. Комплексът разполага с обширен собствен паркинг. В екозона "Белите скали" е и рибарник Неврокоп. Той е бивша кариера за добиване на мрамор, която е функционирала до 2006г. Поради обилните изворни води в района добива на мрамор се прекратява и кариерата се запълва с питейна вода, което дава възможност да се развъдят разнообразни видове риби като пъстърва , шаран, сом, амур, мряна, толстолоб и др. Водоемът, с голямото си разнообразие на видове риба, дава възможност за организиране на спортен риболов за гостите на комплекса.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Коментари · 2

Ивайло преди 5 години

Мястото е красиво, тихо и живописно. Идеално е за компания от млади хора, които искат да си направят барбекю сред природата. Къщите обаче не са особено чисти и поддържани - в банята беше запушена канализацията, има прах, петна по прозорците и огледалата. Няма закуска, а цената за вечер не е ниска. Не е подходящо за малки бебета, защото температурата рязко спада през нощта, а каменната къща държи много хладно. Храната в ресторанта е на ниво, а пък рибата е много вкусна:)

Илияна преди 2 години

Това е най-красивото,спокойно и уютно място на което съм била!

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още