Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Източник:
Сподели този обект:
Добавено
в любими от:
ivanka tonevaGalina MihailovaКина Георгиева+60
Потребителска активност:
Димитър Рачев отбеляза, че го посети преди 11 часа
Данчо поиска да го посети преди 22 часа
Desislava Marinova поиска да го посети преди 2 дни
Цветомир Дисански поиска да го посети преди 4 дни
илияна поиска да го посети преди 5 дни
Христо Христов поиска да го посети преди седмица
Mariq Vasileva поиска да го посети преди седмица
Антония Якимова поиска да го посети преди седмица
Ali Yeni отбеляза, че го посети преди седмица
Александър Ищев поиска да го посети преди седмица
Места за нощувка наблизо
Природна забележителност "Дяволския мост и водопада" e част от природното богатство на Родопите, дължащо се на скалното и климатично природно разнообразие. Към забележителност "Дяволския мост и водопада" води път от село Борино в посока на село Чала. След около километър се стига до изоставена промишлена постройка. От там по указателна табела се поема по екопътеката. Общата й дължина е около 2,5км, като първите 2км автотуристите може да преминат с високо проходим автомобил, след което остават само 500 метра до края й.

Тези последни метри, делящи ни от природната забележителност са особено приятни. Тясната пътеката се провира между дърветата, на места между тях и скалите. Всички по-екстремни участъци са обезопасени с дървени парапети, а изкачването по хлъзгавия терен е улеснено с дървени стъпала. По пътя са обособени приятни места за почивка с беседки и пейки. Приятно изживяване е разходката до тази "дяволска" забележителност, а очарованието е пълно, когато пред погледа се разкрие великолепната гледка към скалното образувание. “Дяволския мост и водопада” е интересно и красиво скално образувание в местността "Хайдушки дол" в землището на с. Борино.

Представлява скален мост, дълъг 8-10м, с дебелина 2-3м и височина 30м. Скалите, на които се опира са отвесни. Предание, че само дявол може да мине по него дава името му. Наблизо е и водопадът. Като природна забележителност "Дяволския мост и водопада" е обявена през 1995 година с цел опазване на скалните образувания и водопада. Природната забележителност се стопанисва и охранява от Държавно лесничейство - с. Борино под контрола на РИОСВ - Смолян.
Прочети още
Оставете коментар и оценка
23/04/2017
Коментирай 500 символа
ирина преди 4 месеца · сподели във Facebook

От както гледах,,Време разделно''като малка,от тогава мечтаех да видя Дяволския мост.Е уверявам ви-невероятен е!

Други обекти наблизо

Вижте още

Други подобни обекти в страната

Текущи промоции наоколо