Бачково Умерен дъжд 6°C 511м. н.в.

Водопад "Лястовичи вир"

Днес
3° / 10°
пн, 20.02
-4° / 7°
вт, 21.02
-6° / 9°
ср, 22.02
-5° / 10°
10°
чт, 23.02
-3° / 10°
10°
Рейтинг:
5.0 / 4 оценки
Добавено от:
Сподели този обект:
До водопада се достига по маршрута Асеновград - Долнослав (12 км) - яз. Сушица (1.5 км) . Според местните хора името на водопада идва от труднодостъпния терен и заради това, че "само лястовиците имат достъп и могат да стигнат до тук". Разходката до водопада обаче е приятна и изпълнена с много красиви гледки, а до него се стига чрез десетките стъпала, изкопани от идващите тук хора.

Язовир "Сушица" е в непосредствена близост и е чудесно място за пикник. Наблизо се намира и конната база на атракционно селище "Wild city" , където могат да ви упътят, а също и разнообразите разходката си с езда и обяд. След "Wild city" пътеката минава в ляво и се движи успоредно срещу течението на река "Сушица". След около 500 м се слиза до реката. Преминавате множество водни каскади и след около 300 метра, в които се движите буквално сред самите водни прагове, стигате водопада, който има пад на водата около 12 метра.
Прочети още
Оставете коментар и оценка
19/02/2017
Коментирай 500 символа
Стойка преди 6 месеца · сподели във Facebook

Чудесно място! Радвам се че го посетители. Струва си ходенето

Владимир преди 9 месеца · сподели във Facebook

Водопадът си струваше мокренето на краката и водните каскади, които направихме, за да го достигнем. Мисля обаче, че е добре да се направят поне мостчета през реката, та да е по-достъпен. От това да е такъв интерес имат най-вече хотелиерите и местните хора там.

WildLady преди 1 година · сподели във Facebook

Страхотна инициатива е този сайт! Браво! Очарована съм!!! (Y) :)

Други обекти наблизо

Вижте още

Други подобни обекти в страната

Текущи промоции наоколо