• Екопътека "В царството на Зелениката" - Кондолово
  • GPS Координати: 42.09354657, 27.68169522
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
3.9 / 11 оценки
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Екопътека "В царството на Зелениката" - Кондолово

село Кондолово
ясно небе 17°C
5 дневна прогноза
днес 10° / 18° 05 окт 9° / 19° 06 окт 10° / 19° 07 окт 10° / 20° 08 окт 13° / 20°
309м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 179
преглеждания за целия период 20328
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 25.06.2015г.
Маршрута тръгва от с.Кондолово на север и се спуска през вековна дъбово-букова гора към Мързевски дол. След това пътят продължава надолу, по стар коларски път, по десния бряг на дола. Бреговете на Мързевски дол са окичени с уникална растителност - лавровишня, подезичест залист, колхидски джел и други интересни видове от фауната на резервата. Шест от тях могат да се видят единствено в Странджа.

Маршрутът пресича няколко пъти Мързевски дол и го напуска със стръмно изкачване през вековна букова гора с храсти от странджанска зеленика. Оттам се завръща в с. Кондолово. Дължината еко пътеката 4.40 км, денивелацията е 82 метра. Маршрутът е подходящ за туристи на всяка възраст.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Коментари · 9

Александър преди 1 година

Найстина за 76 000 лв по евро проект .. бая при са източили, не се усещат въобще . Входа наистина малко трудно го намерихме и ние. Маршрута за малки деца е труден. трябва да са поне 7,8+ . Има си места за почивка. Има на някой места леко стръмни участъци. Кърлежи си има и задължително си носете нещо за пръскане и след това се провете. Ние лепнахме един. nКрасиво си е…

Пепа преди 1 година

До кога цъфти зелениката,явно вече сме пропуснали момента

LachoNadia преди 2 години

Пътеката е добре обозначена със синьо-бели табели. Минава се за 2 часа. На места тревите са избуели и трябва да се внимава за кърлежи ако сте с куче. Край влажните части когато пресичате поточетата внимавайте за змии.

Вили преди 3 години

Пътеката не е обозначена добре - много трудно намерихме началото й, въпреки че знаехме, че започва с арка. За съжаление никой не се е погрижил да посочи как се стига до въпросната арка. Маркировката би трябвало да е червено-черна, но се оказа, че няма подобна. Приехме, че дърветата маркирани в ярко оранжево или посочват екопътеката, или са маркирани за сеч. Самата пътека е неподдържана, нападали дървета, а съоръженията с информация и игри са счупени и изоставени.

Светлозар преди 3 години

76 000 лева профукани в гората за този европроект. Маркировката е правена от селския идиот. На табелите в селото е описана черно червена маркировка. По пътеката такава няма. Има бяло синя, която отговаря на друг 13км. маршрут. Самото начало се предполага да е през арка, която обаче е скрита. За начало на маршрута може да се гадае по табелата за проект, но това начало ли е, край ли е... За посоките кой както иска. В селото има още две табели.с общ информационен характер. Следвайки местната логика

Марияна преди 4 години

Пътеката е идеална за семейни разходки, маршрута не е труден и има обособени места за почивка с маси и пейки. Подходящото време за разходка е средата на май, когато зелениката цъфти. По пътеката има много информационни табели, направени по интересен начин. Има голям участък от пътя от Бургас към Кондолово, който е доста е лош, така че се заредете с търпение.

Ани преди 5 години

Много красиво място, Странджа очарова! Пътеката е интересна и достъпна, с децата я минахме без проблем. Нямам търпение да дойде май и да я видя в целия и разкош, когато зелениката я обагри в лилаво!

Гергина преди 5 години

Страхотна еко пътека.Обозначена е навсякъде.Приятно и спокойно.Около 5 км е.

Stancho преди 5 години

Много хубава еко пътека. По време на прехода видях сърна и елен, мега яко! Пътеката има две беседки по пътя и няколко места за отдих. Със 2-3 цигарка паузи я преминах за около час и половина, естествено ще се посети отново, но няма да бързам толкова, а ще се насладя максимално на мястото

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още