Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Виж още събития
Участва в пътешествия
Места за нощувка наблизо

Туристически Комплекс "Старинно Карлово"

Карлово
разсеяна облачност 2°C
5 дневна прогноза
днес -3° / 4° 22 яну -1° / 7° 23 яну 0° / 6° 24 яну -2° / 4° 25 яну -1° / 7°
430м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 97
преглеждания за целия период 4889
Дата на публикуване 01.07.2016г.
Комплекс "Старинно Карлово" се намира в старата част на града и обхваща пет къщи - паметници на културата: Къща "Белия двор", "Патевата мааза", Къща "Райно Попович", Патевата къща, Бухалов хан.

По европейски проект са реставрирани и адаптирани пет знакови за град Карлово сгради с висока историческа и естетическа стойност. Това са едни от най-емблематичните единични паметници на културата в града. Целостта на архитектурния ансамбъл е уникална възможност за посетителите да се потопят в неповторимата възрожденска атмосфера на един изключително своеобразен български град, в който всеки може да преоткрие себе си и своите корени.

Предвидено е в къщите ще работят 12 аниматора, които ще представят дейности и занаяти от епохата на Възраждането. Патевата къща ще бъде място, където ще бъде представена магията на карловските билки и цветя, а Патевата мааза ще се оформи, като туристически информационен център. "Бухалов хан" ще е център на занаяти и културни традиции. Къщата на Райно Попович е адаптирана като старинна книжовна школа. Тук посетителите ще имат възможност както да наблюдават, така и сами да участват в отпечатването на старинни текстове. Къща "Белия двор" ще функционира като зографска школа. В нея ще има постоянна експозиция с картини от епохата на Възраждането, както и школи и обучения по изобразително изкуство.

Цени на входните билети за посещение може да видите тук.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Работно Време:

Всеки ден от 8.30ч до 17.30ч

Телефон:

0892 224 515, 0892 224 516, 0335 54 591

Още за обекта:
E-mail:
Виж карта

Оферти за нощувки наблизо

Къща за гости Трагата - нощувка със закуска
1 нощувка 2 40лв/ден 2 бр. 114 бр. Оферта от Nastani.bg

Коментари · 1

Нурджихан преди 5 месеца

Успяхме да посетим само "Бухалов хан" и останахме очаровани от възрожденската атмосфера,която цари там. Представени са различни занаяти от епохата. Насладихме се и на невероятната гледка към Стара планина,докато отпивахме от ароматното кафе на пясък,което ни приготвиха и поднесоха с най-вкусното гюлово сладко,което съм опитвала. С удоволствие бих го посетила отново.

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо