Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо
Alegro Велико Търново ~198м.
City Pub Велико Търново ~212м.

Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново

Велико Търново
слаб дъжд 14°C
5 дневна прогноза
днес 7° / 15° 31 мар 5° / 9° 01 апр 1° / 4° 02 апр 3° / 8° 03 апр 2° / 13°
198м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 37
преглеждания за целия период 1567
Дата на публикуване 19.10.2015г.
На 14 юли 1952г се създава професионален окръжен театър на базата на съществуващите любителски театри във Велико Търново, Горна Оряховица и Трявна, който се помещава в читалище "Надежда". За негов директор е назначен Никола Шиваров. Първата премиера е на 18 септември – "Любов" от Орлин Василев. На 1 януари 1956г театърът става държавен. За първи път пристига актьорска група от ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов". През следващия театрален сезон експериментално се създава уникален в страната театър с две звена – драма и оперета. На 20 април 1971г тържествено се открива новата театрална сграда с постановката "Под игото" на режисьора Симеон Шивачев.

МДТ "Константин Кисимов" е уникална театрална форма. Поставят се едновременно драматични и музикални спектакли на голяма и камерни сцени. Правят се съвместни постановки с участието на двата състава, много концерти, шоупрограми. Постановките на театъра се играят из цяла България и гастролират в чужбина. МДТ "Константин Кисимов" разполага с голяма и камерна зала. Салонът има 644 седящи места, 219 от които са на балкона. Камерна зала съдържа 120 седящи места.

Повече информация за театралната програма може да видите тук.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:

Централа: 062 625 851, Билетна каса: 062 623 531

Още за обекта:
E-mail:
Адрес:
Велико Търново, бул. "Васил Левски" 4
Виж карта
Искат да посетят:
ЗорницаЗБилянаБКатяК
Добавено в любими:
Михаил

Оферти за нощувки наблизо

Почивка в сърцето на Велико Търново! Нощувка със закуска
1 нощувка 35лв/ден 6 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Март до 30 Май 2020г.
Към офертата
Хотел Максимус - нощувка със закуска
1 нощувка 2 34лв/ден 2 бр. 93 бр. Оферта от Nastani.bg
Почивка във Велико Търново през Март и Април! Нощувка със закуска
1-2 нощувка 88:88:88 26лв/ден 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 10 Март до 10 Април 2020г.
Към офертата

Оферти за хапване наблизо

Голяма пица и палачинка, по избор
15 бр. 5 бр. 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Март до 10 Април 2020г.
Към офертата
Вкусно хапване и музика на живо! Салата и основно ястие, по избор
14 бр. 88:88:88 16 бр. 1 бр. 15 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 7 Март до 7 Април 2020г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

"Забраненото шоу на Рачков" - на 18 Юни във Велико Търново
1362 бр. 1369 бр. 82 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Юни 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Концерти: "Самодивска орис" дата на събитието: Нд, 3 Май 2020 Ансамбъл "ПАЗАРДЖИК" Ви кани на: Един спектакъл по музика на Марек Дяков, сценарий и хореография - Гергана Ламбрева и Костадин Низамов Гл.худ.ръководител - Атанас Чолаков, Консултант Доц. д-р Геоги Гаров. I-во действие Вдън гори тилилейски. Поляна, обградена с вековни дървета, които шумолят от вятъра. През поляната ромоли бистро поточе. Овчар е запладнил стадото си под дебелите сенки на дърветата и е полегнал. Слънцето препича и въздухът трепери от лятната мараня. Изведнъж сякаш всичко замира. Някъде от далече, сякаш изпод земята, се чуват омайни гласове, които пеят магична песен. Овчарят се събужда и наблюдава чудна картина: Самодивите, с бели премени и с китни венци на главите играят мистичен танц. Със смях и закачки те решават да се изкъпят в потока. Свалят венците си и влизат във водата. Овчарят се промъква и грабва венеца на най-личната. Всички се разбягват, но тя остава, защото й е отнета самодивската сила. Започва да му се моли да и върне венеца, но той пленен от красотата и никак не отстъпва, завжда я у дома си и се жени за нея. Вдигат голяма и богата сватба. Заживяват честито до следващата година, когато им се ражда детенце. На кръщенето кума иска да види невестата как играе по самодивси. Пред кума вода се не гази и овчаря е принуден да върне венеца на своята невеста. Тя заиграва и във вихъра на танца си грабва детето и изчезва. Всички са учудени от развръзката на този прекрасен празник. Музикална интермедия - автентични фолклорни образци и песни на Стефан Мутафчиев. II-ро действие Овчарят решава и тръгва да я търси. Тръгва през горите тилилейски към самодивското поточе и по пътя си среща елен, който е заплел рогата си в клоните на едно дърво. Овчарят хладнокръвно го освобождава. Еленът разбирайки, че той търси своята любима самодива и детето си го качва на гъръб и тръгват заедно към самодивското царство. Не след дълго пристигат и що да видят - там всички самодиви играят и се веселят, ала само една от тях отстрани си кърми детето. Това е неговата любима и невеста. Веднага отива при нея, а тя се зарадвала толкова много, че той отново я е намерил. Веднага му подава в ръцете рожбата им и венецът си и се запътват към дома, където живеят щастливо до дълбоки старини. ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ И СЛУШАНЕ!!! ТВОРЧЕСКИ И ИЗПЪЛНИТЕЛСКИ ЕКИП: Гл.худ.ръководител - Атанас Чолаков, Композитор и диригент - Марек Дяков, Сценарий и хореография - Гергана Ламбрева и Костадин Низамов; Диригент на хора - Ивнака Паунова; Диригент на оркестъра - Цанко Ненков, Концертмайстор -Атанас Калеев; Хормайстор - Янка Атмаджова; Гардероб - Здравка Атанасова; Тоноператор - Боян Атмаджов Хористи, музиканти и танцьори на професионален ансамбъл "ПАЗАРДЖИК"
03 май
Концерти: Георги Христов "Моят път..." дата на събитието: Ср, 4 Ноември 2020 ГЕОРГИ ХРИСТОВ "МОЯТ ПЪТ…"- Биографичен концерт-спектакъл На сцената Георги Христов излиза със своя бенд и симфоничен оркестър на Опера Варна,под диригентството на Ганчо Ганчев, за да представи един грандиозен концерт-спектакъл, изпълнен с музика, ефектно осветление и много емоция. За първи път в своята кариера популярният певец ще разкрие много от интересните случки и преживявания около създаването на най-големите си хитове през годините, които ще бъдат представени в биографичния концерт. Любимите песни на певеца ще прозвучат по уникален начин на живо. Впечатляващият концерт на голямата звезда- Георги Христов Ви оставя без дъх още от самото начало, превеждайки Ви през годините от бурната кариера на любимия изпълнител. Пред него винаги остава предизвикателството да предлага нестандартното и новаторското.
04 ное

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо