Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
0.0
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен

Сливен
слаб дъжд 12°C
5 дневна прогноза
днес 5° / 12° 06 апр 4° / 12° 07 апр 2° / 13° 08 апр 3° / 13° 09 апр 4° / 17°
262м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 22
преглеждания за целия период 806
Дата на публикуване 16.10.2015г.
Първото театрално представление в Сливен се е състояло 1868 година, а първата постоянна театрална трупа в града е създадена през 1918г. Тази година се счита за начало на професионалния театър в Сливен. От 1948 година театъра е държавен. През 1987 година се открива нова театрална сграда с Камерна зала (121 места), Голям салон (484 места) , Балетна зала, просторно фоайе на две нива с бар за зрители и административна част.

В своята над 90 годишна история театъра е представил на публиката над 400 постановки. В репертоара са както класически творби на автори от световната драматургия: Уилям Шекспир, Жан Батист Молиер, Н. Островски, Виктор Юго, Карло Голдони, Н. Гогол А. П. Чехов, П. К. Бомарше, Бранислав Нушич, Едуардо де Филипо, Оскар Уайлд, Бертолт Брехт, Артър Милър, Тенеси Уилямс, Славомир Мрожек, така и множество български класици: Иван Вазов, Ст. Л. Костов, Антон Страшимиров, Йордан Йовков, П. К. Яворов, Валери Петров и др.
Театърът е гостувал в Германия, Австрия, Чехословакия, Грузия, Словения, Македония и др.

Повече информация за театралната програма може да видите тук.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Цени:

Партер – 6, 8 и 10лв в зависимост от пояса. Ученици и пенсионери – 4лв. За групови посещения – отстъпка по договаряне.

Телефон:

Билетна каса: 044 62 30 14, Централа: 044 62 41 81

Още за обекта:
E-mail:
Адрес:
Сливен, пл. "Хаджи Димитър" 4
Виж карта
Искат да посетят:
KrasimiraIvaninaI
Добавено в любими:
Di Stefanova

Оферти за нощувки наблизо

Хотел Кредо
1 нощувка 2 25лв/ден 185 бр. Оферта от Nastani.bg
Хотел Кредо
Хотел Кредо
1 нощувка 2 25лв/ден 185 бр. Оферта от Nastani.bg
Топ цена: 50.00лв
Фестивали: Национален фестивал на детската книга - Сливен дата на събитието: Пн, 11 Май 2020 - Ср, 13 Май 2020 XXII Национален фестивал на детската книга – Сливен ще се проведе в периода 11-13 май 2020 г. Организира се от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства и др. Националният фестивал на детската книга е уникално явление в културния живот на България. Той е единственият форум в страната, на който участниците в процеса на създаване и разпространение на детската книга – автори, издатели, илюстратори, книгоразпространители, педагози, психолози, библиотечни специалисти и др., както от България, така и от чужбина се срещат и обсъждат състоянието и бъдещето на детското книгоиздаване, търсят нови пътища и форми за засилване на интереса на децата към книгата и четенето в конкуренция с новите мултимедийни продукти. Националният фестивал на детската книга е и естествено място за изява на възможностите на всички млади дарования, които чрез словото, рисунките, магията на песните и красотата на танца отправят своите първи послания на творци. Фестивалът реализира много успешно няколко основни цели – популяризира творчеството на съвременните български детски автори, които творят както в страната, така и извън нейните граници, активно съдейства за подобряване на взаимодействието между авторите, илюстраторите, издателите и разпространителите на детски книги от различни страни, предизвиква дебат и влияе на издателските политики, налага нови модели за създаване на интерес към книгите и четенето в новата информационна среда, чрез многобройни конкурси вдъхновява децата към творчество, а Националната награда „Константин Константинов“ е стимул за развитие на писането и публикуването за деца, и на развитие на детската илюстрация. Програмата на Фестивала включва много и разнообразни прояви: срещи с детски автори; премиери на детски книги; представяне на издателства; майсторски класове по илюстрация и творческо писане; кръгла маса по проблемите на детската книга и детското четене; отчитане на резултатите от Национален литературен конкурс и от Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любим литературен герой; връчване на Националната награда “Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздаване в четири категории; презентации и майсторски класове представящи иновациите свързващи печатния свят с дигиталната вселена; художествени изложби на илюстратори от България и чужбина; базар на книги, представления, концерти, карнавални шествия и др.
11 май

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо