• Експозиция "Археология на Добруджа" - Добрич
  • GPS Координати: 43.57143580, 27.83040230
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
0.0
Виж още събития
Места за хапване наблизо

Експозиция "Археология на Добруджа" - Добрич

Добрич
слаб снеговалеж -1°C
5 дневна прогноза
днес -4° / 0° 17 яну -6° / -4° 18 яну -6° / -2° 19 яну -6° / -2° 20 яну -6° / 2°
213м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 6
преглеждания за целия период 1287
Дата на публикуване 09.03.2015г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Експозиция "Археология на Добруджа" - Добрич" за още по-богато съдържание.
Експозицията "Археология на Добруджа" е поместена в изложбената зала на АЕМО "Старият Добрич". Модерният ѝ изразен език и 3D анимацията пренасят посетителя в отдавна отминалите времена на древния свят. Изложбата представя находки от най-ранната протоцивилизация на човечеството по западния бряг на Черно море; от траки, славяни и прабългари; от скити, сармати, елини, римляни и келти; от готи, печенеги, кумани и татари. Тук могат да се видят: най-старото обработено злато в света от каменно-медната епоха; единственото в България автентично погребение от най-големия праисторически некропол; уникални колекции от прабългарска керамика и средновековно въоръжение, ценни съкровища и златни и сребърни накити от времето на късните номади и Второто българско царство.

Към експозицията е създаден учебен музей, който представлява частична възстановка на някогашно школо. В него се провеждат различни иновативни събития и образователни програми за деца, ученици и възрастни, които по нов и съвременен начин усвояват пространството на едно старо училище.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:

058 602 642

Виж карта

Коментари

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Оферти за забавления наблизо

Гледайте комедията "Пижама за шестима" - на 27 Януари
Валидност на ваучера:
27 Януари 2021 (Сряда)
Към офертата

Препоръчано от
Decathlon logo

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо