Избата е специално проектирана за производството на качествени бели, розови и червени вина. Разполага с лаборатория, ферментационен и бутилиращ цех, както и две дегустационни зали. Избеното помещение се намира под земята и е с площ от 500кв.м. Температурата в избата се поддържа винаги между 12 и 16 градуса за оптимално съхранение на бъчвите и виното. Оборудвана е с най-модерна техника за винарската индустрия.
За да се поддържа възможно най-високо качество на вината, е осигурен напълно затворен цикъл на производство - от производството на грозде до бутилирането на вината. Гроздето, от което се произвеждат вината се добива изключително от собствени лозя, което е гаранция за качеството на крайния продукт. За отлежаването на вината се използват френски дъбови бъчви, които деликатно омекотяват и трайно допълват вкуса на виното. Някои от вината отлежават от 6 месеца до 1 година. При бутилирането се използва натурален португалски корк.
Всяка година Винарска изба "Нисово" произвежда 4000 хектолитра бяло и 6000 хектолитра червено вино.
Прочети още
Коментари