Рейтинг:
4.5 / 10 оценки
Места за нощувка наблизо

Природен парк "Небесните пасбища" - Осиковица

село Осиковица
ясно небе 25°C
5 дневна прогноза
днес 15° / 26° 12 юли 16° / 25° 13 юли 12° / 20° 14 юли 12° / 23° 15 юли 13° / 25°
386м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 890
преглеждания за целия период 32210
Дата на публикуване 15.12.2014г.
Природния парк "Небесни пасбища" - едно наистина приказно кътче, създадено с любовта и грижата на семейство Ангелови, потомци на един от първите родове в Осиковица.

Небесните пасбища се намират в центъра на предбалкана, на 70км от София, по пътя за морето, в село Осиковица, което е разделено на цели 6 махали. Всяка махала е с различна красота, като през всеки сезон има своето очарование, а зимата съвсем не е за пренебрегване. В "Небесните пасбища" ще се насладите на невероятна красота и чиста природа. Като се огледате, ще видите връх Острома, който се намира в началото на Старопланинския масив. В границите на парка се намира православния храм "Св. Василий Велики".

Природен парк "Небесните пасбища" е необикновено място, което не само съхранява природните блага, но и пресъздава редица приказни светове. Там човек може да се срещне с Мечо Пух, да се изкачи по стълбата към Рая, да пие чай в къщата на бабата на Червената шапчица и да мине по Седемте моста на любовта. Десетки масички и столчета са пръснати наоколо, има също люлки, различни старинни съдове, бъчви, герои от всякакви приказки, табели с древни философски мисли, кътчета, посветени на български творци и стрелки, отвеждащи в различни посоки. Това са само част от забавленията, които очакват посетителите. Всичко това съществува благодарение на д-р Васил Ангелов, който преди години превръща своите земи в хармонично място, достъпно за всички хора и то напълно безплатно.

Село Осиковица се намира на територията на община Правец. Разположено е на главен път Е83 (старият път София - Варна). Магистрала Хемус минава на 1км от селото. Природният парк се намира до една от махалите на село Осиковица - махала Видинци, на няколко километра от центъра на селото. Пътят до с. Осиковица е асфалтов, а от селото до парка - път с трошено-каменна настилка, и може да бъде достигнат с обикновен автомобил.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Цени:

За групи над 10 души - с предварителна заявка!

Телефон:

0888 25 12 82; 0895 633 703

Още за обекта:
Виж карта

Коментари · 3

Добри преди 4 години

Леее.. ко кичозно.

Petar преди 1 година

Прекрасно място за почивка!

Теодора преди 2 месеца

Личи си старанието и грижата, които са вложени. Мястото е симпатично и подходящо за пикник, но не и за дълга разходка.

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още