Рейтинг:
0.0
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Парков район Синаница - Пирин

Кресна
дъжд и сняг 7°C
5 дневна прогноза
днес -1° / 7° 27 яну -4° / -1° 28 яну -7° / -1° 29 яну -4° / 5° 30 яну 3° / 5°
350м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 5
преглеждания за целия период 1593
Дата на публикуване 08.10.2014г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Парков район Синаница - Пирин" за още по-богато съдържание.
Парков район Синаница е единственият парков район на територията на Национален парк Пирин, който се разпростира в три отделни общини. Земите на Синаница се разполагат на територията на общините Струмяни, Кресна и Симитли. На север парков район Синаница има обща граница с парков район Баюви дупки, на изток граничи с парков район Вихрен, на юг- с парков район Каменица, а западната му граница стига до държавните лесничейства в Кресна, Струмяни и Симитли.

Парков район Синаница е може би най-живописният район в национален парк Пирин. Тук многоликото лице на Пирин е разкрито в цялата му красота и уникалност. Районът на парка се простира на запад от връх Вихрен, през Кутело, хребета на Кончето и стига до връх Пирин, а на юг преминава през върховете Хвойнати, Муратов, Георгийца, Синаница и стига до Шаралия.

На територията на Синаница се намират внушителните Влахински, Георгийски и Синанишки циркуси и е едноименните им езера и езерни групи – Синанишки Езера, Георгийски езера и Влахински езера. На територията на парков район Синаница се среща почти всички представители на животинския свят в България.

На територията на парков район Синаница се намира една единствена хижа – хижа Синаница.

През територията на Синаница преминават два основни туристически маршрута. Това са местност Мандрата – хижа Синаница (за хижа Пирин) и местност Мандрата – Черната вода (за хижа Яворов).
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Още за обекта:
Виж карта

Коментари

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Оферти за забавления наблизо

Рафтинг по река Струма с инструктор и екипировка, плюс въжена градина и 1 спускане с тролей
Валидност на ваучера:
от 1 Април до 30 Юни 2021г.
Към офертата

Препоръчано от
Decathlon logo

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо