Вината, произвеждани от младия екип на винарната
са основно купажни, получени от гроздето на добре селектирани редове на определени лозови масиви, контролирани целогодишно.
Общото количество произвеждано вино за дадена година е около 60 000 бутилки. Партидите на отделните марки вина са с
лимитирани количества и се бутилират еднократно, като някои от тях са само за ресторанти и ценители. Преди да се предложат на пазара, вината имат задължително бутилково стареене като най-елитните партиди съзряват в бутилка минимум 12 месеца.
Всички, които си задават въпросите –
как се произвежда виното, от кого,
къде ферментира, в какви съдове отлежава, колко големи са бъчвите,
как да се науча да дегустирам, могат да намерят отговора, ако посетят Винарска изба "Драгомир" в Пловдив. Информацията ще им бъде предоставена от самите собственици на винарната, които са създателите на вината. В
приятната обстановка на дегустационната зала, с чаша в ръка може да се проследи и целия технологичен процес на превръщането на гроздето във вино.
Посещението във винарната може да се съчетае и с обиколка на
Стария Пловдив, без дори това да отнеме време, защото ще са ви нужни само няколко минути. След дегустацията чудесно би се отразила разходка до
Бачковския манастир или други забележителности около Пловдив.
При желание за дегустация на вина тип Резерва, цената за бутилките се заплаща допълнително. Залата може да се използва за тийм билдинги, частни партита, презентации на фирми. Максимален капацитет на седящи гости е 20 човека за дегустация и 12-14 човека за вечеря.
Дегустации се извършват
след предварителна заявка на e-mail: office@dragomir.bg или телефон: 0888 325 830
Коментари