Рейтинг:
4.3 / 3 оценки
Места за нощувка наблизо

Защитена местност Лонгоза

Северно черноморие
слаб дъжд 9°C
5 дневна прогноза
05 дек 5° / 9° днес 7° / 9° 07 дек 7° / 11° 08 дек 7° / 12° 09 дек 9° / 13°
преглеждания за последните 30 дни 20
преглеждания за целия период 5374
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 12.07.2014г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Защитена местност Лонгоза" за още по-богато съдържание.
Защитената местност Лонгоза е бившата буферна зона около резерват "Камчия". Общата площ на местността е 230 хектара, като 70 от тях са горска площ и запазени лонгозни гори, а 160 хектара са селскостопански земи.

Характерни за защитената местност са лонгозните гори, които са възникнали върху алувиално-лиманни наслаги при периодичните заливания на река Камчия. Заблатените територии по поречието на реката и лонгозната гора се считат за естествена влажна зона на Черноморското крайбрежие. Релефът в района на резерват "Камчия" и в защитената зона е почти равнинен, като само при северните части и близо до морето има склонове.

С покачването на нивото на река Камчия, което се случва през пролетния сезон, стават обичайните заливания на лонгозната гора. В защитената местност Лонгоза се срещат разнообразни растителни и животински видове. От устието на река Камчия до границите на резервата се разрешават туристически пътувания, но туристите трябва да спазват определени изисквания.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:
Още за обекта:
Виж карта

Коментари

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още