Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 2 оценки

Хижа "Ехо"

Стара Планина
слаб снеговалеж -3°C
5 дневна прогноза
днес -8° / -0° 20 дек -11° / -0° 21 дек -8° / 4° 22 дек 1° / 11° 23 дек 3° / 11°
1649м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 1720
преглеждания за целия период 11479
Дата на публикуване 27.11.2014г.
Хижа "Ехо" е построена под самия връх Юмрука, на около 1700м н. в. От нея се откриват красиви гледки към целия Веженски дял на запад и района на хижа Козя стена на изток. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, Захранването е чрез слънчеви панели. Капацитетът и е 47 легла. Хижата е билна, което прави достигането и през зимата опасно.

Изходни пунктове за хижата са: село Розино; град Клисура, през местностите Равна река и Ветровития преслап; село Рибарица, по Черната река и местността Остриките. Част от маршрута попада в резерват; село Чифлик, през хижа Хайдушка песен и връх Ушите.

Хижа "Ехо" е изходен пункт за хижа "Васильов" (през Рибаришкия проход), за хижа "Вежен" (през Ветровития преслап и Каменната порта). Част от маршрута попада в резерват. Тук движението става само по маркирания маршрут. Не се разрешава събирането на гъби, горски плодове, билки, брането на цветя, безпокоенето на дивите животни. От хижа "Ехо" тръгва маршрут и за хижа "Козястена" (през Железни врата и Карчов преслап).
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Още за обекта:
Виж карта

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други обекти наблизо

Вижте още

Други подобни обекти в страната

Текущи промоции наоколо