Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
0.0
Виж още събития

Дворец на културата и спорта - Варна

Варна
слаб дъжд 16°C
5 дневна прогноза
днес 16° / 17° 15 ное 16° / 17° 16 ное 16° / 17° 17 ное 16° / 16° 18 ное 16° / 18°
преглеждания за последните 30 дни 91
преглеждания за целия период 2660
Дата на публикуване 08.01.2015г.
На 25 април 1967г е излята първата стъпка от фундамента на големия строеж. Крайният срок за откриването на Дворец на културата и спорта - 6-10 септември 1968 год. е спазен. Вече повече от 45 години Дворец на културата и спорта - Варна е място - център на спортния и на културния живот в града. Зала "Конгресна", която е поливалентна, може да се използва за различни цели. Когато се използва за спортни мероприятия, игралното поле е с размери петдесет на двадесет и пет метра.

Зала Конгресна може да се използва и за културни събития. Тогава тя има сцена с размери двадесет и пет на тринадесет метра, ефектно осветление, аудио система, електроакустика, роял и гримьорни, някои от които са снабдени с кабини за масаж. В този си вариант залата побира две хиляди и деветстотин зрители.

В двореца има и други зали – зали "Младост". Залите "Младост" се използват както за тренировка, така и за турнири. Те имат топла връзка със зала Конгресна.

Фоайето "Стенопис" с право е смятано за най-красивата част на Двореца на културата и спорта. То е украсено с пано на световноизвестния художник Стоимен Стоилов. Богатата зимна градина с над петстотин растения създава невероятна атмосфера. Затова фоайето е предпочитано място за коктейли и приеми. В Двореца работи развлекателен център, който е изграден върху хиляда и шестстотин квадратни метра площ. В центъра има барове, заведение за бързо хранене, дискотека и сцена за концерти, коктейл бар с билярдни маси, както и караоке бар. В Двореца работи клуб "Приятели", подходящ за събития с развлекателен характер.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Работно Време:

Билетни каси
115 бул. Княз Борис I, Варна, България
вход 2 - Търговски център
Лятно работно време /01.06 -31.08/
понеделник - събота: от 10:00 до 12:30 и от 13:30 до 18:30
Зимно работно време /01.09 -31.05/
Всеки ден: от 09:00 до 18:30
/без официални почивни дни/

Телефон:

Билетни каси: 052/501 500

Още за обекта:
Адрес:
Варна, бул. "Княз Борис I" 115
Виж карта

Оферти за нощувки наблизо

Nastani.bg Теви апартаменти
1 нощувка 2 33лв/ден 1 бр. 63 бр.
Nastani.bg Теви апартаменти
Теви апартаменти
1 нощувка 2 33лв/ден 1 бр. 63 бр.
Топ цена: 65.00лв
Grabo.bg Морска романтика във Варна! Нощувка за двама
1 нощувка 2 29лв/ден
Валидност на ваучера:
от 8 Ноември до 8 Декември 2019г.
Към офертата
Nastani.bg Хотел Орбита
1 нощувка 2 34лв/ден 1 бр. 14 бр.
Nastani.bg Хотел Орбита
Хотел Орбита
1 нощувка 2 34лв/ден 1 бр. 14 бр.
Топ цена: 67.00лв

Оферти за хапване наблизо

Grabo.bg Вкусно хапване на Крайбрежната алея! Салата и основно ястие, по избор
нова оферта 13 бр. 88:88:88
Валидност на ваучера:
от 14 Ноември до 14 Декември 2019г.
Към офертата
Grabo.bg Питие по избор - Дайкири или Сангрия
45 бр.
Валидност на ваучера:
от 9 Ноември до 9 Декември 2019г.
Към офертата
Grabo.bg Вкус от Италия! Пица по избор за вкъщи
29 бр. 88:88:88
Валидност на ваучера:
от 12 Ноември до 1 Декември 2019г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Grabo.bg Концерт на Цеца Величкович на 13 Декември
60 бр. 88:88:88 78 бр. 2 бр. 16 бр.
Валидност на ваучера:
13 Декември 2019 (Петък)
Към офертата
Grabo.bg GetLive
Концерт на Цеца Величкович на 13 Декември
60 бр. 28:40:10 78 бр. 2 бр. 16 бр.
Топ цена: 39.99лв
Grabo.bg Най-доброто от комеди спектаклите в "Смях без завеса" - на 21 Януари
1 бр. 2 бр.
Валидност на ваучера:
21 Януари 2020 (Вторник)
Към офертата
Grabo.bg Румен Угрински и Станимир Гъмов в комедията "Жена ми се казва Борис" - на 17 Декември
28 бр. 9 бр. 36 бр. 9 бр.
Валидност на ваучера:
17 Декември 2019 (Вторник)
Към офертата
За децата: "Министърът женкар" дата на събитието: Ср, 20 Ноември 2019 МИНИСТЪРЪТ ЖЕНКАР" - комедия от Ст. Л. Костов Режисьор: Пламен Панев С участието на: Христо Гърбов, Венцислав Петков, Косьо Станев, Любомир Кънев, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Дойана Михайлова и Надя Банчева Женската прелест - десертът на властимащите Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти. Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова - сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет. Но в комедията на Ст. Л. Костов идва спасение - при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание, наричано Малинка, и оттук насетне се завърта комедийната интрига - смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща, като любов, уют, семейно огнище, обич - явления, които са много по-човешки и искрени от "топлината" на министерското кресло. Комедията на Ст. Л. Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата власт-пари-любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Хубав десерт, нали?
20 ное За децата: "Министърът женкар"
Представления: "Министър Женкар" дата на събитието: Ср, 20 Ноември 2019 Комедията на Стефан Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата власт-пари-любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Хубав десерт, нали? Комедия от Ст. Л. Костов Режисьор: Пламен Панев С участието на: Христо Гърбов, Венцислав Петков, Косьо Станев, Любомир Кънев, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Дойана Михайлова и Надя Банчева Женската прелест - десертът на властимащите! Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти. Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова - сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет. Но в комедията на Ст. Л. Костов идва спасение - при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание, наричано Малинка, и оттук насетне се завърта комедийната интрига - смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща, като любов, уют, семейно огнище, обич - явления, които са много по-човешки и искрени от "топлината" на министерското кресло. Кочев: "Днес направих едно добро дело... Ах, сладка, мила женица!(Звъни.) Неочаквано... ненадейно... Щастие и за тях, и за мене. Ще изскоча най-после из моето старо пристанище! Сбогом, Ветке... сбогом, Буков! (Влиза Иван)... Няма да приемам... Отивам в Министерския съвет. Дай ми да се облека. (Иван му помага да се облече.)... А, Малинке, ах, сладурче!"
20 ное Представления: "Министър Женкар"
Концерти: Концерт на 8 рояла дата на събитието: Сб, 23 Ноември 2019 „Концерт на 8 рояла“ ще зарадва почитателите на класическата музика. Концертът е едно от закриващите събития в програмата на „Пловдив 2019″, което ще обедини четирите града, кандидатствали за културна столица на Европа – София, Пловдив, Варна и Велико Търново. 8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце ще изнесат 4 концерта в България. Пианистите са от осем различни държави: Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, България и Филипините! Идеологът и създател на „Концерт на 8 рояла“ е българинът проф.Томислав Байнов, който има впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. С реверанс към почитателите на класиката, диригентът и музикантите са подготвили вълнуващо емоционално пътуване с композициите на Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариу̀с Мийо̀, Джордж Гершуин и други. Създател на проекта „Концерт на 8 рояла“ е българският пианист и педагог проф. Томислав Байнов, който заедно с още шестима свои колеги основава Клавирен ансамбъл „Байнов” през 1989 г. Център за изявите на състава е Южна Германия, но много скоро добиват международна известност. Особено атрактивни са телевизионните им изяви. Репертоарът им обхваща както специално написани творби за четири и повече ръце, така и аранжименти на някои от най-популярните класически пиеси. Клавирен ансамбъл „Байнов” е записал няколко изключително запомнящи се програми: „Шест ръце на едно пиано”, „Повече от 8 пиана”, „Пиана и перкусия”, „На живо в Люцерн”, „Карл Черни: Концертни квартети”. Специалитет на ансамбъла са изпълнения на творби на шест ръце, но на един роял, или 11 или 12 ръце на две пиана, пиеси за повече от 8 пиана, дори до невероятния оркестър от 25 пиана. Диригентът на концертите е Григор Паликаров – изтъкнат диригент в Софийската Опера и Classic FM symphony Orchestra , композитор, пианист, преподавател и член на MENSA. Носител на множество национални и международни награди, дирижирал по целия свят. Датите на другите концерти от турнето са: СОФИЯ, Зала 1 на НДК – 18 ноември ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ДКС Васил Левски – 21 ноември ВАРНА – ДКС Варна – 23 ноември Проектът се осъществява от „Класик Стейдж Ентъртейнмънт“. Концертът в Пловдив е асоцииран с програмата на „Пловдив 2019“.
23 ное Концерти: Концерт на 8 рояла
Празници и чествания: Любе - юбилеен концерт дата на събитието: Сб, 7 Декември 2019 Юбилеен концерт 30 години Едни от най-големите звезди на руската музика ЛЮБЕ ще изнесат два грандиозни концерта, посветени на 30-годишния юбилей на легендарната група през декември! Събитията ще се състоят на 05 декември във Варна (дворец на културата и спорта), 06 декември в Пловдив (Комплекс С.И.Л.А.) и на 07 декември в София (националният дворец на културата зала 1). През последните три десетилетия групата заема челни позиции на руския музикален небосклон с незабравимите си хитове, навяващи приятна носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател. По време на юбилейните си концерти у нас, артистите начело с легендарния вокалист Николай Расторгуев, ще изпълнят най-култовите си песни пред родната аудитория. Някои от тях са любимите на всички меломани Комбат, Солдат, Там за туманами, Песня о звездах, Позови Меня Тихо По Имени и много други. ЛЮБЕ e най-голямата група на Русия, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Формацията е основана през 1989 г. и досега има издадени 10 студийни албума и множество концертни записи и сборни дискове. Фен базата на групата е огромна - от работник във фабрика до първи държавни лица. Не само президента на руската федерация Владимир Путин обяви ЛЮБЕ за любимата си музикална формация, но и примата на руската естрада Алла Пугачова фаворитизира групата. В началото на 1989 г. ЛЮБЭ записват първите си песни – Либерци и Батька Махно. Същата година започват първите им турнета заедно с Коледни срещи и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента Горе вдясно Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години. Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко, който е автор на всичките им композиции. В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни, а като постоянен лидер на ЛЮБЕ се присъединява Николай Расторгуев. На него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение Либерци. В песните на легендарните ЛЮБЕ е събрана есенцията на руската душа От Волга до Енисей. Билети в продажба в цялата страна в мрежата на EVENTIM.
07 дек Празници и чествания: Любе - юбилеен концерт
Представления: "Смях без завеса" дата на събитието: Вт, 21 Януари 2020 "Смях без завеса" - най-доброто от комеди спектаклите Сценична версия и постановка: Николай Урумов Музикални картини: Мишо Шишков, Нелко Коларов Подгряващи минути с много награди и водещ Борис Касиков Участват: Николай Урумов, Ники Станоев, Мария Статулова, Бенда на Професора. Музикален гост - Славка Калчева Мечтаната вечер за цялото семейство та дори и с приятели! Разбий се от смях! Какво по-добро начало на годината от смях и веселба? А както ни тръгне така и ще завърши. Хилядната зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта ще се "тресе" от смях, музика и танци! Ще ни заглушават бурни аплаузи - подарък за майсторската актьорска игра на "смъртоносното" трио комици - Ники Урумов - Ники Станоев - Мария Статулова. Ще се лее чудесна музика в изпълнение на живо от Бенда на Професора, ще се играят кръшни хора с изпълненията на любимата на всички певица - Славка Калчева - специален гост на вечерта. Проф. Алабаш Мисирков или Мисирок Алабашев? За секса или политиката? За чужденците или българите? За културните или проЗташките неща? Еднакви ли са желанията на мъжете и жените? Присъствайте и участвайте активно при разчепкването на всички тези теми от звездите.
21 яну Представления: "Смях без завеса"
Представления: "Любов и гръмотевици" дата на събитието: Пт, 14 Февруари 2020 ЛЮБОВ И ГРЪМОТЕВИЦИ Комедия от Кен Лудвиг Постановка: Орлин Дяков Сценография и костюми: Виолета Радкова С участието на: Христо Гърбов, София Бобчева, Петя Венелинова, Мариана Крумова, Ивайло Спасимиров, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Любомир Кънев Ужасно забавна комедия! Истински празничен мегаспектакъл! В пиесата на нашумелия американски драматург Кен Лудвиг ще видим как една театрална трупа се мъчи да се отърве от ежедневните си неволи. Това води след себе си до куп недоразумения. Ще се озовете зад кулисите на театъра, за да станете свидетели на семейни конфликти, любовни драми, пиянски безумия и провалени мечти за холивудска кариера. Но когато завесата се вдигне, у зрителите не бива да има никакво съмнение в красивия свят на театъра и спокойно да се насладят на актьорското изкуство.
14 фев Представления: "Любов и гръмотевици"
Концерти: Ara Malikian дата на събитието: Чт, 19 Март 2020 ФЕНОМЕНЪТ АРА МАЛИКЯН С ТРИ КОНЦЕРТА У НАС Прочутият музикант се завръща с ново шоу Royal Garage Tour в София, Пловдив и Варна Виртуозът на цигулката, харизматичният музикант, интерпретатор и композитор Ара Маликян идва у нас през март 2020г.Испанският цигулар се завръща с нов спектакъл Royal Garagе Tour, част от световното му турне, което преминава през най-големите зали и площади на Европа, САЩ и Латинска Америка. Концертите му са на 16 март в София, НДК, на 17 март – във Варна и на 19 март – в Пловдив. С новото си мащабно, цветно и еклектично шоу Royal Garage Tour Ара представя последния си 26-ти албум Royal Garage, излязал тази година. Емоционално пътешествие из най-разнообразни стилове, жанрове и музикални култури по света, придружили кариерата на големия музикант. В обиколката из музикалните подземия Ара си колаборира с емблематични световни изпълнители, записали гласовете си в неговия албум – арменеца Серж Танкян, аржентинеца Андрес Каламаро, испанския рок идол Енрике Бънбъри, италианеца Франко Батиато и рапъра Kase. O. Връзките ми с гаражите започнаха през 1976 г., когато избухна войната в Ливан. По света най-модерните групи репетираха в гаражи, създадоха звучене и стилове, които промениха историята на музиката. Не исках да остана извън това, казва Ара. Когато бях десетгодишен, баща ми каза Давай, сине, да слизаме в гаража и да направим банда като Rolling Stones... И сега все още не виждам много рокендрол в това, но виждам много любов и това е по-важно от всичко! След това дойдоха други гаражи - германските, английските, парижките, испанските. Изглежда съм свързан с гаражите. И в гаражите ми се случват очарователни неща..., казва Ара. Ара Маликян е испански цигулар от ливански произход и арменски корени. Роден през 1968 г., живее в Испания. Има 40 издадени албума, собствен оркестър и над 100 000 продадени копия на Годишните времена на Вавалди. Първи цигулар на испанската кралица и провъзгласен за цигулар № 1 на Испания. С последното си турне Невероятното пътешествие на една цигулка Ара премина през най-престижните музикални сцени на световни столици - Париж, Лондон, Рим, Москва, Буенос Айрес, Мексико Сити, Хонконг, Истанбул... Мина и през София и Варна, където зашемети публиката с мощната си енергия и остави след себе си хиляди вдъхновени фенове. Елате да се разходим из музикалните гаражи на света, водени от Ара Маликян – на 16 март в София, на 17 март във Варна и на 19 март в Пловдив. Организатор е компания BG Sound Stage. Билетите са в продажба в системата на Ивентим, и на касите на залите.
19 мар Концерти: Ara Malikian
Представления: Балет "Тодес" #Продължение дата на събитието: Ср, 25 Март 2020 БАЛЕТ “ТОДЕС” с нов танцов спектакъл #ПРОДЪЛЖЕНИЕ ! 23 МАРТ СОФИЯ НДК Зала 1 25 МАРТ ВАРНА ДКС Зала Конгресна Модерен балет номер едно в Русия отпразнува 33 години от създаването си с нов шоу-спектакъл “#ПРОДЪЛЖЕНИЕ” ! Българската публика ще има удоволствието да види новата програма на “ТОДЕС” на 23 МАРТ в СОФИЯ и на 25 МАРТ във ВАРНА. Впечатляваща хореография, поразителен синхрон, пищни костюми, авторска музика и 33 години на върха – това е балет “ТОДЕС”! Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия е създаден през 1987 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. Балетът не остава незабелязан и от световни музикални легенди като Майкъл Джексън, Марая Кери, Алла Пугачова и други звезди, с които споделят сцена. През 2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 – те най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера. Името на балета – „Тодес” идва от един от най – опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър. Зрителите ще бъдат пленени от разтърсващия емоционален заряд на всеки танц в зрелищния спектакъл. Сюжетните линии, преплитащи се в изящната хореография ще пренесат публиката в друго измерение - с света на “ТОДЕС”.
25 мар Представления: Балет "Тодес" #Продължение

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още