Дискусии - Въпроси и отговори

0
Отговора
0 Оценка

Бихте ли ми дали малко повече информациа как се стига до самиат връх

Относно обект: Връх "Града" - с.Аспарухово

Бихте ли описали накратко как се стигс до върха,2 пъти опитах неуспешно... Благодаря опитах с кола по гпс след това доста карах по пътя но ме отведе доста далеч може би 2 3 км навътрев след това видях една малка рекичка която идва и вървях по ня но не успях да намеря върха

0
Отговора
0 Оценка

Посещение на пещери край с. Илинденци

Относно обект: Шаралийска пещера

Здравейте! Случайно намерих на картата, шаралийска пещера.Може ли пещерата да се посещава от любители, непрофесионалисти?

0
Отговора
0 Оценка

Влизането как се осъществява ?

Относно обект: Пещера "Елата"

Моля за информация как се осъществява влизането. Възможно ли е 10 годишно дете да влезе и да разгледа.Екипировка та налична ли е или е от посетителите

1
Отговор
0 Оценка

Еко селище Омая мнения

Мнения? Аз съм възмутена! Посетихме по препоръка на наши познати,които ни казаха, че входът е 12 лв. На място се оказа,че входът е 35лв./човек. За дете на няма и 2 год. Още 15 лв. - пълно безобразие! Голям мерак ми беше, ама ....

0
Отговора
1 Оценка

народна носия в Златоград

Относно събитие: Традиционни Дельови празници - Златоград

Задължително ли да бъдат облечени в национални носии гостите на града и ако не са ще бъдат ли допуснати до чаршиите и другите атракции?

1
Отговор
2 Оценка

Интересувам се във връзка с пещерата

Относно обект: Пещера "Зандана" - Шумен

В момента пещерата отворена ли е за посетители? Попаднах на една от статиите, която ме грабна със самото описание и разположението й от вътре. Имам голям интерес да я разгледам и на живо.

2
Отговора
1 Оценка

предстоящо пътуване в Родопите

От Широка лъка посока към и около Девин какви забележителности има, най-вече водопадите по този маршрут ?

0
Отговора
4 Оценка

Легенда за синия вир

Относно обект: Водопад "Сини вир" - Медвен

Някой знае ли легендата на това райско място и би ли я споделил с нас. Бях там и съм любопитна. Благодаря

2
Отговора
2 Оценка

Маршрут за велосипед около София

Дайте идея за маршрут около София за велосипеди! С жена ми миналата седмица ходихме до Кремиковския манастир и маршрута беше ОК.Едиственото ми изискване е терена да не е пресечен.Карам хибрид и не ми е много комфортно по черни пътища.

0
Отговора
0 Оценка

Няма такава конна база

Относно обект: Конна база "Балкан" - Априлци

На практика конната база не съществува. Има табела за финансиране от ЕС. Явно са взели паричките и са се омели. Има построена сградичка и няколко нещастни коня пасат на площадка с електронен пастир . Вратата към обекта е тревясала и явно от месеци не е отваряна. Поне го свалете от сайта. Че и 5 звезди... кой ги даде?

0
Отговора
0 Оценка

Как да стигнем до там?

Относно обект: Пещера "Футула" - Сливен

Някой може ли да обясни накратко маршрута до там? От къде се тръгва, от къде се преминава зада се стигне до водопада и пещерата?

0
Отговора
1 Оценка

Моля да ми препоръчате маршрут за планински велосипед преход покрай Пловдив (По възможност лек)

Моля да ми препоръчате вело маршрут покрай Пловдив с ниска трудност и с малка денивелация. Приемат се предложения за места в радиус от 50-100км.

1
Отговор
1 Оценка

За участи,къде да подам документи?

Относно събитие: Български фестивал на сливата - Троян

Желая да участвам във фестивала,къде да подам документи.Аз съм майстор на художествено леене.благодаря!

1
Отговор
3 Оценка

Пътеката е наводнена

Относно обект: Екопътека Искър-Панега

Здравейте, пиша, за да кажа, че реката е заляла пътеката и минаването не е възможно. От началото до наводнената част може да си върви 10 минути и след това участъкът става непроходим, независимо дали си с чехли или планински обувки. Моля да споделите, ако някой ходи и може да се мине.

5
Отговора
3 Оценка

Троян и Ловеч, какво да разгледам за два - три дни?

Ще ходя за две вечери в Троян. Освен троянския манастир " Успение Богородично" и село Орешак какво ще ми препоръчате да разгледам? На връщане за около 10 -12 часа ще разгледам Ловеч. Миналата година разгледах покрития мост, но не ми остана време да разгледам старата градска баня и архитектурно-историческият резерват "Вароша". Вероятно има и много други интересни места, за които дори не подозирам, че съществуват: водопади, пещери, красиви планински кътчета. Ще съм благодарна на всички, които ми отговорят!

0
Отговора
0 Оценка

Карадере плажуване къмпинг

Някой,който близкия месец е ходил до кара дере за информация дали още миже да се слезне да плажа с обикновени венна кола не много ниска?

0
Отговора
4 Оценка

Има страхотен храм в село Беласица, общ Петрич

Здравейте в село Беласица има прекрасен храм,казва се пророк Илия и силно се надявам да го включите в местата за посещение,защото той е много добре поддържан и старият поп е посветил голяма част от живота си за него. Също така той чете молитви за зачеване, има доста доволни хора. Благодаря

0
Отговора
0 Оценка

(Без)Водния атракцион в село Баня.Защо няма вода?

Посетихме наскоро водния атракцион в Баня,Разложко и се разочаровахме защото нямаше отново вода.Миналото лято,Магдалена го констатира,сега го констатирам и аз и въпроса ми е,защо толкова красив атракцион стои без вода,вече втора година?Това си е простотия отвсякъде.Дайте да го прекръстим тогава на БЕЗВОДНИЯ атракцион в Баня.Ние така го кръстихме помежду си и това е.Ако някой знае,нека да сподели. Благодаря,предварително.

1
Отговор
2 Оценка

Интернет за туристите

Здравете, На първо място, съжалявам за мой лош български - аз го разбирам, но не говоря добре а не знам дали ще разберете моя сръбски: D Аз се готвя за една седмица почивка в Боровец това лято. Можете ли да ми кажете дали има опция за туристите в България да купуват интернет модем за УСБ стик (и кой оператор има тази опция)? Направих това минало лято в Италия, това е като предплатена СИМ карта, но за интернет :) Бих искал да получа нещо такова, тъй като не знам дали в хотел "Рила" ще има солидна ВиФи мрежа. Благодаря предварително

2
Отговора
2 Оценка

Водопад Райско пръскало

Моля някой ако е посетил водопада райското пръскало скоро да сподели мнението си относно това дали е пълноводен в момента.Благодаря предварително!