• Водопад "Скоковете" - Твърдица
  • GPS Координати: 42.72962804, 25.90760160
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
0.0
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Водопад "Скоковете" - Твърдица

Твърдица
предимно облачно -5°C
5 дневна прогноза
днес -10° / -3° 02 дек -10° / -2° 03 дек -6° / 0° 04 дек -1° / 3° 05 дек 3° / 6°
610м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 108
преглеждания за целия период 2251
Дата на публикуване 26.07.2019г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Водопад "Скоковете" - Твърдица" за още по-богато съдържание.
Маршрута за малко известният водопад "Скоковете" започва от северната част на град Твърдица. От моста над реката, близо до центъра на Твърдица, хванете някоя уличка, за да се изкачите над дясната и страна. Във височината се вижда път, който е доста каменист и е проходим само за джип. Феноменалните скали започват още от последните къщи и продължават в гигантски мащаби в няколко ждрела. Маршрута е добре обозначен с табели "Скоковете" и може да вървите спокойно. Целият път е около час - час и половина в едната посока. Последните 50 метра са спускане до реката, но не са особено трудни. Самият водопад представлява скок на водата, който пълни нещо като корито, наподобяващо сферична стая, която с напълването си прави още един скок.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Препоръчани продукти

Коментари · 1

Tihomir преди 1 година

Отидохме в Твърдица и там питахме поне 6-7 човека на къде да тръгнем за водопада. Всеки един човек ни каза да хванем по коренно различен път и посока за водопада. След няколко проби грешки мисля,че все пак успяхме да намерим вярната посока,но вече беше станало твърде късно да ходим до там след като последният човек който срещнахме каза че разстоянието е около 6-7 км в едната посока пеш и се върнахме.Нямаше никакви табели за водопада както е написано тук! Повече няма да стъпна никога там!

Коментирай 1000 символа

Видео

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо