Рейтинг:
4.5 / 2 оценки
Участва в пътешествия
Места за нощувка наблизо

Водопад "Бръмбър скок" - Троян

Стара Планина
облачно 1°C
5 дневна прогноза
днес -4° / 1° 28 яну -3° / 7° 29 яну -3° / 2° 30 яну -3° / 7° 31 яну -1° / 6°
437м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 47
преглеждания за целия период 8234
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 14.05.2018г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Водопад "Бръмбър скок" - Троян" за още по-богато съдържание.
Троянският водопад Бръмбар скок е регистриран като природна забележителност още през 1965г. Намира се на р. Попишка, много близо до гр. Троян, на около 700м северно от ЖП гарата.
Има обозначен маршрут по дърветата, започващ наляво от беседката до почивен дом Калина - 2.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Коментари · 3

Стефан преди 8 месеца

Половин час лутане по пътища и пътеки, но не го намерихме. Попитахме трима по-възрастни троянчани и едно младо семейство също от Троян, никой незнаеше за такъв водопад. Обясниха ни, че парка се нарича "Капинчо", самата екопътека, която започва долу от околовръстното и завършва горе при почивната станция, се нарича "Бръмбар скок", но не са и чували за водопад.

Ивета преди 2 години

Има маркировка, но трябва да се внимава особено в началото. Поставените отличителни знаци се сливат с околната среда и могат да бъдат лесно пропуснати. Пътеката е страхотна. На отиване стигнахме до едно хълмче, а оттам поехме по синята маркировка, която ни отведе до река Попишка. За съжаление има много боклук в реката. На връщане минахме по жълтата маркировка и много бързо излязохме обратно до почивния дом. С тъга на сърцето споделям, че местността и пътеките са занемарени. Пазете природата!

Иван преди 3 години

Много симпатичен малък водопад! Не знаехме от къде се тръгва, та минахме напряко през гората и леко се поиздрахме, но си струваше. Лошото е, че местните явно си изхвърлят боклука в реката...

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо