Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Виж още събития

Театрална работилница "Сфумато" - София

София
ясно небе 14°C
5 дневна прогноза
днес 6° / 14° 10 апр 5° / 18° 11 апр 7° / 16° 12 апр 7° / 14° 13 апр 5° / 18°
536м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 35
преглеждания за целия период 969
Дата на публикуване 01.09.2015г.
Театрална работилница "Сфумато" е основана през 1989г от режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев като алтернатива на традиционните софийски театри. Набляга на програмите (няколкогодишен анализ на творчеството на определен автор), за сметка на репертоара (отделни пиеси от различни автори на принципа "за всекиго по нещо"). Пример за сфуматовските "програми" са серията представления по Достоевски, последвани от тези по Стриндберг. Театралната работилница няма собствена трупа, но в спектаклите ѝ често участват едни и същи актьори.
От май 2004г се намира на ул. "Димитър Греков" 2 (на гърба на театър "София" и съвсем близо до Малък градски театър "Зад канала"), в реставрираната сграда на някогашната баня "Подуене" в парк "Оборище". Може да стигнете до обекта с автобусни линии: 11, 75, 213, 214, 305, 404 или с трамвайни линии: 20 и 22.
От началото на февруари 2015г билети за представленията от програмата на театър "Сфумато" може да закупите и на касите на Народен театър "Иван Вазов".
Онлайн продажба на билети: Boxoffice.bg
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Работно Време:

Работно време каса:
Понеделник - Събота: 14:00ч - 19:00ч
Неделя: почивен ден

Телефон:

Билетна каса: 02 943 38 90, 02 944 01 27

Още за обекта:
E-mail:
Адрес:
София, ул. "Димитър Греков" 2
Виж карта
Искат да посетят:
СтефанСКалоян
Добавено в любими:
ИвайлоИ

Оферти за нощувки наблизо

Хотел ВЕГА София - нощувка със закуска
1 нощувка 2 107лв/ден 2 бр. 1 бр. 93 бр. Оферта от Nastani.bg
Хотел КООП, София - нощувка със закуска
1 нощувка 2 93лв/ден 1 бр. 104 бр. Оферта от Nastani.bg
Апартаменти за гости Визито
1 нощувка 2 34лв/ден 1 бр. 85 бр. Оферта от Nastani.bg

Оферти за хапване наблизо

Хапни вкъщи! Телешки кюфтета, пилешко, свинско или телешко филе или джоланче, плюс гарнитура
7 бр. 4 бр. 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 25 Март до 1 Май 2020г.
Към офертата
Купи и подкрепи: Ресторант Family House
Валидност на ваучера:
от 2 Април до 30 Декември 2020г.
Към офертата
Купи и подкрепи: Ginger
Валидност на ваучера:
от 2 Април до 30 Декември 2020г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Купи и подкрепи: Staitetop30
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 27 Декември 2020г.
Към офертата
Купи и подкрепи: Авиационно-космически форум
Валидност на ваучера:
от 3 Април до 27 Декември 2020г.
Към офертата
Гледайте Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев в постановката "Рейс" - на 23 Април
105 бр. 176 бр. 19 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
23 Април 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Представления: "Жюли, Жан и Кристин" Театрална работилница "Сфумато" - Live Stream дата на събитието: Чт, 9 Април 2020 Театрална работилница "Сфумато" продължава да качва по едно представление седмично от своята театрална история в канала си в YouTube. В момента нямаме възможност да се срещаме с най-важното за нас – вие, нашите зрители, но можем да ви предложим да видите по какъв начин сме рисували въздуха през годините. Продължаваме със... "Жюли, Жан и Кристин" 9 април 2020, от 19.00 часа https://www.youtube.com/channel/UCLcTT8EczkUvE-zHWgjBnfQ По „Госпожица Юлия“ на Аугуст Стриндберг Адаптация на Маргарита Младенова Постановка: Маргарита Младенова Сценография и костюми: Даниела Олег Ляхова В ролите: Албена Георгиева – Жюли Христо Петков – Жан Мирослава Гоговска – Кристин Занимава ме тревожната мисъл, с която живеят философите от първата половина на 20 век: какво се случва с човека – особено след войните – щом той е престанал да бъде същински обект на цивилизацията? Той вече не стои в нейния център. Нещо става с класическия човек и той метаморфозира в някакво видоизменено подобие, за което Бог няма, няма неписани закони, понятия като съвест и морал се считат за анахронизми. Страховете и кошмарите на Стриндберг са страховете и кошмарите на една струна, на една човешка вибрация, която вижда повече от другите. Върху това стъпваме. То се наслагва с нашата голяма тревога, с постоянната тема на Сфумато – да не се оставя човека на амнезията за това, което е постигнал човешкият дух. Маргарита Младенова Премиера на 2 февруари 2007 г.
днес
Представления: "Любовта на Анатол" дата на събитието: Вт, 14 Април 2020 ЛЮБОВТА НА АНАТОЛ Театрална работилница Сфумато Автор: Артур Шницлер Превод: Владко Мурдаров Режисьор: Антон Угринов Композитор: Калин Николов Сценография: Александра Йотковска Сценография: Борис Далчев Хореография: Васил Дипчиков Фотограф: Яна Лозева Участват: Сотир Мелев, Станислав Кертиков, Веселина Конакчийска, Лилия Гелева, Георги Йовчев, Николай Тибинков, Василена Винченцо, Мадлен Йорданова, Галя Костадинова, Цветина Петрова, Даниана Коева, Лили Гелева Любовта на Анатол е пиеса за седем любовни епизода от живота на един мъж със седем магнетични жени. Пренасяйки ни в различни етапи от живота на един млад и атрактивен мъж, наречен Анатол, известният австрийски драматург Артур Шницлер ни потапя в една история, свързана с големите илюзии, които всички ние имаме в Любовта. Темата за илюзията, че искаме да знаем Истината и сме в състояние да я понесем, за това, че сме способни да спазим обещанията си, темата за това, че често се залъгваме, че можем да започнем "на чисто" или пък, че "този път ще е различно" са само част от целия свят, наречен Любовта на Анатол. Една игра на сън и реалност на опиянение и събуждане ще бъде пресъздадена на сцената на театрална работилница Сфумато. В търсене на Голяма си Любов, Анатол преминава през най-различни болезнени и смешни етапи, катастрофи, триумфи, докато накрая не успява да намери Нея! Дали, обаче тя ще се окаже неговата последна спирка...
14 апр
Представления: "Мъртвешки танц" дата на събитието: Ср, 15 Април 2020 МЪРТВЕШКИ ТАНЦ Театрална работилница Сфумато Адаптация: Маргарита Младенова Постановка: Маргарита Младенова Сценография и костюми: Даниела Олег Ляхова Музика: Асен Аврамов Участват: Светлана Янчева, Владимир Пенев, Цветан Алексиев Стриндберг – Танцът на смъртните Общото между “Froken Julie” и “Мъртвешки танц”: неромантичният, безсрамно-жесток поглед към Човека между Ерос и Танатос. “Froken Julie”: смъкване в еротичното като низко и унизително. Смъртта като изход. Но все още има “Кажи, че ме обичаш!”. Години по-късно “Мъртвешки танц”. Можеш ли да обичаш грозното лице на ближния? (Достоевски) Не мога, това е свръх силите ми. (Стриндберг) Любовта е свлечена в Омразата. Омразата като страст, форма на живот, унищожителна стихия. Смъртта не идва, защото отдавна е дошла, отдавна е тук. Смърт приживе. Жива смърт. Танцува с нас. Танцуваме с нея. Сякаш всичко живо - всичка живо - всичка живо (Чехов) е изтребено и на Земята са останали последните трима: Едгар, Алис и Курт. Болни от същата чума, която карантинен пост не може да спре. Болни от омраза. Тя поддържа пулса на каменните сърца, тя направлява “просветения ум, безсилен да й се противопостави.” Големият цивилизационен проект за Човека с главна буква се проваля в човека. Сгромолясването на Свръчовека (Ницше) до звяра. Оттук до абсурдно-смешното в трагичното, до “Краят на играта” (Бекет) крачката е една. Когато Духът е мъртъв – остава “толкова шум за една количка с говна, толкова шум!” (Алис) Маргарита Младенова
15 апр
Представления: Програма Достоевски "Изгонването на бесовете" Идиот дата на събитието: Чт, 23 Април 2020 театрална постановка програма Изгонване на бесовете от Ф.М.Достоевски Адаптация и постановка: Маргарита Младенова Музика: Асен Аврамов Сценография и костюми: Борис Далчев, Михаела Добрева С: Александър Тонев, Радина Кърджилова, Виттория Николова, Александър Караколев, Димитър Илиев, Албена Георгиева, Румен Драганов, Георги Сиркатов, Георги А. Богданов, Бюрхан Керим Достоевски пише в писмо през 1868, че идеята му за Идиот е да опише едно "напълно красиво човешко същес­тво" – наивно и добро като потомък на Дон Кихот или Христос. Но ако княз Мишкин няма място даже в онова светско общество, какво би станало, ако се роди в свят на омраза вместо любов, бяс вместо дух, "аз" вместо "ти", ожесточение вместо страдание? "Утопия, нещо повече – чист идиотизъм", разсъждава Маргарита Младенова, която връща този добър герой на сцената със завет: състраданието може да е обречено на провал, но е и "последното човешко действие срещу унищожението".
23 апр
Представления: "Актьори срещу поети" дата на събитието: Сб, 25 Април 2020 Водещ: Лилия Гелева „Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка. Водещ е Лилия Гелева. За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни. Със започването Лилия Гелева влиза в ролята си на конферансие. Въвеждащите й думи, представянето на поетите и актьорите и всичко останало, което изрича, бива изпявано. Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя. Всеки път всичко е различно. Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница "Сфумато", форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. И така вече пети сезон. “Актьори срещу Поети” пътува понякога извън София, участва в НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv и на Софийски международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята / Chitalniata. Своят трети сезон започна с участие на покрива на Шоколадовата фабрика в рамките на @квАРТал/ Kvartal Festival 2017 и продължи в "ПЕТЪК" със Заедно в час / Teach for Bulgaria. Част от участниците на "Актьори срещу Поети" са: Актьори: Иван Станчев, Надя Керанова, Цветелина Атанасова, Августина-Калина Петкова, Румен Михайлов, Живко Симеонов, Петър Петров, Станислав Кертиков, Цветелина Атанасова, Анета Иванова, Владинелла Кацарска, Владислав Стоименов. Поети: Биляна Димова, Стефан Икога, Габриела Манова, Никола Петров, Теодора Тотева, Стефан Иванов, Александър Байтошев, Виолета Кунева, Лилия Трифонова, Мартин К. Илиев, Анна Лазарова, Ли Яна (Лияна Иванова), Васил Прасков, Александър Габровски, Иван Димитров.
25 апр
Представления: "Белият плъх" дата на събитието: Ср, 29 Април 2020 "Белият плъх" Театрална работилница Сфумато Автор: Мария Айрийн Форнес Превод: Слава Янакиева Превод: Анна Янакиева Композитор: Мира Искърова Хореография: Ивет Лазарова – Торосян Режисьор: Анна Янакиева Сценография и костюми: Мартина Махмудиева Участват: Тигран Торосян, Мартин Петков За първи път в България се поставя известната пиеса на съвременната американска драматуржка Мария Айрийн Форнес. Ще попаднете в един свят далеч от привичния, който едновременно ще ви разсмее и озадачи. Ще станете свидетели на напрегнатото съжителството на двама абсурдни герои. Тяхната изтощителна и едновременно иронична надпревара за надмощие е наситена с привличане и враждебност и това противоборство постоянно губи очертания при липсата на сигурна идентичност. „Белият плъх“ е театрален диптих, в който на актьорите е дадена възможност да интерпретират по свой уникален начин двете драматургични роли, поставяйки се в позицията и на двамата персонажи.
29 апр
Представления: "Одисей и циклопите дъблински" дата на събитието: Чт, 30 Април 2020 ОДИСЕЙ И ЦИКЛОПИТЕ ДЪБЛИНСКИ Театрална работилница Сфумато Автор: хероическа ода по Джеймс Джойс Сценична версия и постановка: Димитър Марков Превод: Иглика Василева Участват: Димитър Марков „Музо, запей ми за оня герой многоопитен, който странствува дълго...” Омир – „Одисея” Забележителен разказ на очевидец за героичното бягство на Леополд Блум – храбър странствуващ рогоносец, от опасния сблъсък с титаничния ирландски шампион по тласкане на гюле, известен като Гражданина. Епична хроника на фикционалните събития, случили се на 16-ти юни 1904 г., около пет следобед в Кръчмата на Барни Кърнан в Дъблин под влиянието на непоклатими вътрешни убеждения, категорични различия и доста халби ирландско вино (жаргонно название от това време на марка бира).
30 апр

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо