Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
0.0
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Открита Арт сцена на Шипка - София

София
ясно небе 21°C
5 дневна прогноза
днес 11° / 25° 16 сеп 10° / 27° 17 сеп 11° / 28° 18 сеп 10° / 23° 19 сеп 8° / 18°
550м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 25
преглеждания за целия период 340
Дата на публикуване 22.10.2018г.
Открита Арт сцена на Шипка е най-новото културно пространство в София. Нейни основатели са Директорът на РКИЦ Павел Журавльов и Художественият ръководител на АРТ театър Милена Червенкова. Намира се на ул.”Шипка”34, в сградата на Руския Културен Център в София и срещу заведението "О,Шипка". Официалното Откриване се състоя на 26 септември 2017 г. с премиерата на "Господин, сеньор, Дон Жуан!" - авторски спектакъл на талантливия руски режисьор проф. Александър Великовский с трупата на АРТ театър.

Тук се изявява АРТ театър - единственият в Източна Европа независим от държавата театър с 26! годишна история - с Художествен консултант проф. Александър Великовский - Москва и Почетен патрон - проф. Надежда Сейкова. Основатели на АРТ театър са: актрисата Милена Червенкова, която е и негов директор през всичките тези години!, артистът Георги Златарев, композиторът Нивелин Мирков и драматургът Сергей Литвиненко - за съжаление от две години не е между живите.

Мениджър на сцената е Милена Червенкова. Тук се канят само интересни и доказали се постановки и никога комедийки със съмнителна художествена стойност. Правят се премиери на спектакли, филми, презентации на книги, изложби, фестивали. Салонът ни е разположен амфитеатрално и е с 260 места. Сцената след основния ремонт през лятото на 2017 година е едно от най-престижните арт-пространства в София, а наемът е без конкуренция - той е най-ниският в столицата и се определя в зависимост от няколко различни фактори, които се договарят с Мениджъра Милена Червенкова.
Прочети още
Сподели този обект:
Телефон:

0895 43 78 22

Още за обекта:
Адрес:
София, Открита арт сцена на Шипка в Руски културно-информационен център, ул. Шипка 34
Виж карта
Посетено от:
АтанасАIltoIВенциВ
Искат да посетят:
NarineКалоян

Оферти за нощувки наблизо

Nastani.bg Хотел ВЕГА София - нощувка със закуска
1 нощувка 2 78лв/ден 3 бр.
Nastani.bg Хотел КООП, София - нощувка със закуска
1 нощувка 2 93лв/ден 1 бр. 1 бр. 11 бр.
Nastani.bg Хотел КООП, София
Хотел КООП, София - нощувка със закуска
1 нощувка 2 93лв/ден 1 бр. 1 бр. 11 бр.
Топ цена: 186.00лв
Grabo.bg Екскурзия до Разград, Свещари, Ивановските скални църкви и Червен! Нощувка със закуска, плюс транспорт
4 бр. 1 нощувка София 40лв/ден 4 бр. 2 бр. 15 бр.
Валидност на ваучера:
от 1 Август до 14 Октомври 2019г.
Към офертата

Оферти за хапване наблизо

Grabo.bg Суши сет с 16, 30, 48 или 101 хапки
60 бр. 1 бр.
Валидност на ваучера:
от 10 Септември до 15 Октомври 2019г.
Към офертата
Grabo.bg Ягодова торта с белгийски розов шоколад
2 бр. 88:88:88
Валидност на ваучера:
от 13 Септември до 25 Септември 2019г.
Към офертата
Grabo.bg Торта по избор! Шоколадова, ванилова с боровинки или голяма правоъгълна
6 бр.
Валидност на ваучера:
от 11 Септември до 25 Септември 2019г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Grabo.bg Спектакълът "Господин, сеньор, Дон Жуан!" на 24 Септември
Валидност на ваучера:
24 Септември 2019 (Вторник)
Към офертата
Grabo.bg Премиера на спектакъла "Кучета" на 25 Септември
Валидност на ваучера:
25 Септември 2019 (Сряда)
Към офертата
Grabo.bg Концертът "Шоу за приятели - с Михаил Шишков на 75!" на 27 Септември
88:88:88
Валидност на ваучера:
27 Септември 2019 (Петък)
Към офертата
Представления: "Господин, сеньор, Дон Жуан!" дата на събитието: Вт, 24 Септември 2019 Животът на Дон Жуан винаги е бил интересен и вълнуващ. Арт театър ви кани да надникнете в него с едно прекрасно представление, с което ще се забавлявате от сърце! Автор: Леонид Жуховицкий Режисьор-постановчик: проф. Александър Великовский В ролята на Дон Жуан - Георги Златарев (гастрол) Сценография и костюми: Мариана Коева Участват още: Милена Червенкова - Елвира Сиана Христова - Кончита Камен Коев - Карлос Теодор Софрониев - Изпълнителят Здравко Здравков - Ханджията Йордан Любомиров - Михо Сузана Катаривас - Матилда Вече Дон Жуан е на 50 години, доста разочарован от живота, приятелите, жените... Среща голямата последна любов - Кончита. Тя се опитва да го спаси - и от другите, и от него самия... За съжаление, не успява. Дон Жуан умира... Каква е истинската смърт на Дон Жуан, ще научите на финала. Но спектакълът е построен и с много чувство за хумор, не носи мрачна атмосфера, а тъкмо напротив - ще се забавлявате от сърце почти до края...
24 сеп Представления: "Господин, сеньор, Дон Жуан!"
Представления: "Кучета" дата на събитието: Ср, 25 Септември 2019 Насладете се на великолепна актьорска игра и се впуснете в историята на хората, които живеят кучешки живот, питайки се докога! През март 2004г Александър Великовский (Москва) поставя в Арт Театър спектакъла "Кучета". Той е в репертоара цели 15 години. А през 2005г "Кучета" много достойно представя България на Световния театрален фестивал в Авиньон, като между 750 представления от цял свят, беше определен в Топ 10. Сега професор Великовский прави нова версия на постановката с изцяло подновен млад състав. В него са: Гордия - Румен Троев, Черния - Иван Рангелов, Куция и Сивия - Габриел Плачков, Умника - Марио Кръстев, Бившата - Милена Червенкова, Новата - Сиана Миладинова, Мъника - Альона Пелня (Латвия) и Ямамото - Лариса Койнова. Метафората на авторите Людмила и Александър Чутко показва не история за кучета, а за хора, които живеят кучешки живот и се питат докога. Докога?!
25 сеп Представления: "Кучета"
Представления: "Краят на градината" дата на събитието: Чт, 26 Септември 2019 Любопитно ли ви е да разберете една история, която Чехов не разказва - история за неговия начин да обича! Вижте една постановка от Арт театър. Повече за авторския спектакъл: Участват: Десислава Чутуркова и Милен Николов Режисьор: Георги Михалков Хореография: Ива Караманчева Костюми: Стоян Радев Ге. К. Музика: Рене Обри Антон Павлович Чехов и голямата любов на живота му - тайна, изстрадана, останала неразгадана между редовете на произведенията му. Разкрита от екипа на спектакъла с препратки към над 50 пиеси, разкази и писма на Чехов, спектакълът създава свой наситен свят, в който чеховите теми за невъзможността, загубата на илюзиите и сложния любовен танц на привличане и отблъскване вълнуват със силни и близки послания. Историята е разказана по необичаен начин с ТЕКСТ, МУЗИКА И ТАНЦ. Историята на аристократката Олга Ивановна и бедния по произход, но преуспяващ Пьотр Сергеич въздейства върху сетивата и неусетно започва да напомня на някоя наша любов, опит за щастие или житейска дилема. Концепцията за спектакъла е вдъхновена от интригуващата биография на Чехов, с автор Доналд Рейфийлд. В нея за пръв път излиза наяве провокативният начин, по който руският писател прехвърля личния си свят върху своите герои. Така е създаден спектакъла "Краят на градината", разказващ една история, която Чехов отказва да напише - тази за своя начин да обича. Ела и разбери повече за тази разтърсваща, страстна и незабравима любов!
26 сеп Представления: "Краят на градината"
Концерти: Концерт "Шоу за приятели - с Михаил Шишков на 75!" дата на събитието: Пт, 27 Септември 2019 Насладете се на един страхотен концерт с участието на най-младите членове на Арт театър! Нека отпразнуваме достойно 75-годишния юбилей на Михаил Шишков-баща - създател на "Шоу за приятели"! Михаил Шишков - баща е композитор, художник, поет - най-ренесансовата личност на XXI век! В авторското му "Шоу за приятели" участват артисти от трупата на Арт театър. Ще отпразнуваме 75-годишния юбилей на тази невероятна българска личност, отдадена на изкуството! Ще пеем, ще танцуваме, ще се забавляваме! Вашето конферансие ще бъде добре познатата на театралната публика Милена Червенкова. "Очакваме Ви, приятели! Местата са ограничени. Няма друг независим театър в Европа с такава дълга история. В това шоу ще представим най-младите в театъра: Альона Пелня, Даниела Стойкова, Лариса Койнова, Йордан Любомиров, Марио Кръстев, Румен Троев и Стоян Борисов. Те ще изпълнят за публиката любим текст, песен или танц. Ще участваме и основателите на театъра. Ще бъде много весело! Заповядайте да празнуваме заедно, мили приятели!"
27 сеп Концерти: Концерт "Шоу за приятели - с Михаил Шишков на 75!"

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо