Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
0.0
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Открита Арт сцена на Шипка - София

София
разсеяна облачност 0°C
5 дневна прогноза
днес -2° / 2° 22 фев -3° / 2° 23 фев -2° / 10° 24 фев -1° / 10° 25 фев -2° / 9°
550м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 26
преглеждания за целия период 459
Дата на публикуване 22.10.2018г.
Открита Арт сцена на Шипка е най-новото културно пространство в София. Нейни основатели са Директорът на РКИЦ Павел Журавльов и Художественият ръководител на АРТ театър Милена Червенкова. Намира се на ул.”Шипка”34, в сградата на Руския Културен Център в София и срещу заведението "О,Шипка". Официалното Откриване се състоя на 26 септември 2017 г. с премиерата на "Господин, сеньор, Дон Жуан!" - авторски спектакъл на талантливия руски режисьор проф. Александър Великовский с трупата на АРТ театър.

Тук се изявява АРТ театър - единственият в Източна Европа независим от държавата театър с 26! годишна история - с Художествен консултант проф. Александър Великовский - Москва и Почетен патрон - проф. Надежда Сейкова. Основатели на АРТ театър са: актрисата Милена Червенкова, която е и негов директор през всичките тези години!, артистът Георги Златарев, композиторът Нивелин Мирков и драматургът Сергей Литвиненко - за съжаление от две години не е между живите.

Мениджър на сцената е Милена Червенкова. Тук се канят само интересни и доказали се постановки и никога комедийки със съмнителна художествена стойност. Правят се премиери на спектакли, филми, презентации на книги, изложби, фестивали. Салонът ни е разположен амфитеатрално и е с 260 места. Сцената след основния ремонт през лятото на 2017 година е едно от най-престижните арт-пространства в София, а наемът е без конкуренция - той е най-ниският в столицата и се определя в зависимост от няколко различни фактори, които се договарят с Мениджъра Милена Червенкова.
Прочети още
Сподели този обект:
Телефон:

0895 43 78 22

Още за обекта:
Адрес:
София, ул. "Шипка" 34
Виж карта
Посетено от:
АтанасАIltoIВенциВ
Искат да посетят:
NarineКалоян

Оферти за нощувки наблизо

Хотел ВЕГА София - нощувка със закуска
1 нощувка 2 78лв/ден 2 бр. 5 бр. 70 бр. Оферта от Nastani.bg
Хотел КООП, София - нощувка със закуска
1 нощувка 2 93лв/ден 1 бр. 90 бр. Оферта от Nastani.bg
Хотел Даунтаун - нощувка със закуска
1 нощувка 2 65лв/ден 138 бр. Оферта от Nastani.bg

Оферти за хапване наблизо

Суши сет с 30 или 56 хапки
нова оферта 7 бр. 88:88:88 Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 21 Февруари до 20 Март 2020г.
Към офертата
Ginger -50%
Суши сет с 30 или 56 хапки
нова оферта 7 бр. 53:08:46 Оферта от Grabo.bg
Цена: 20.50лв 41.00лв
Суши сет с 16, 30, 48 или 101 хапки
107 бр. 69 бр. 1 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Февруари до 5 Март 2020г.
Към офертата
Sushi Express -30%
Суши сет с 16, 30, 48 или 101 хапки
107 бр. 69 бр. 1 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Цена: 13.93лв 19.90лв
Телешки кюфтета с пържени картофки, пилешко филе със задушени броколи или свинско бонфиле
14 бр. 7 бр. 2 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Февруари до 12 Март 2020г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Спектакълът "Краят на градината" по Чехов - на 27 Февруари
2 бр. 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
27 Февруари 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Спектакълът "Господин, сеньор, Дон Жуан!" - на 13 Март
Валидност на ваучера:
13 Март 2020 (Петък)
Към офертата
30-минутен симулативен полет с авиосимулатор Фотоника - със самолет по избор и инструктор
114 бр. 90 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 10 Януари до 8 Март 2020г.
Към офертата
Представления: "Краят на градината" дата на събитието: Чт, 27 Февруари 2020 Режисьор: Георги Михалков Хореография: Ива Караманчева Костюми: Стоян Радев Ге. К. Музика: Рене Обри Участват: Десислава Чутуркова, Милен Николов Антон Павлович Чехов и голямата любов на живота му - тайна, изстрадана, останала неразгадана между редовете на произведенията му. Разкрита от екипа на спектакъла с препратки към над 50 пиеси, разкази и писма. Спектакълът създава свой наситен свят, в който Чеховите теми за невъзможността, загубата на илюзиите и сложния любовен танц на привличане и отблъскване вълнуват със силни и близки послания. Историята е разказана по необичаен начин - с текст, музика И танц. Историята на аристократката Олга Ивановна и бедния по произход, но преуспяващ Пьотр Сергеич въздейства върху сетивата и неусетно започва да напомня на някоя наша любов, опит за щастие или житейска дилема. Концепцията за спектакъла е вдъхновена от интригуващата биография на Чехов с автор Доналд Рейфийлд. В нея за пръв път излиза наяве провокативният начин, по който руският писател прехвърля личния си свят върху своите герои. Така е създаден спектакълът "Краят на градината", разказващ една история, която Чехов отказва да напише - тази за своя начин да обича. Ела и разбери повече за тази разтърсваща, страстна и незабравима любов!
27 фев
Представления: "Шоу-лекция за щастие" дата на събитието: Чт, 5 Март 2020 Автор: Иво Иванов Мултимедия: Златко Христов Участват: Александър Цветков, Калоян Велинов, Йоан Величков Щастие! Що е то? Състояние, миг от вечността или просто понятие? Всички го търсим, но не всеки го намира? Знаем какво значи, но ни е трудно да го обясним? Някои твърдят че са го открили, но защо ли след малко усещат че им липсва? На всички тези въпроси ще ви отговори екипът на „Шоу-лекция за щастие“. Програмата е базирана изцяло на някои от текстовете на Иво Иванов от книгата му „Кривата на щастието“, като характерните за шоу-спектакъл средства и елементи, като песни, танци , аудио-визуални ефекти и др. , придават развлекателен характер на сценичната адаптация. ​ Авторът е добре познат на българските читатели с невероятните си статии, които скромно са определяни като текстове „за спорта, вселената и всичко останало“. Творчеството на Иво Иванов, наричано още „Спортен екзистенциализъм“, е една уникална проекция на умението му да разказва истории, които нежно и деликатно докосват най-чувствителните струни в човешката душа. Вдъхновението, силата, завладяващата мотивация и човещината, които бликат между редовете на „Кривата на щастието“, мотивираха част от колектива на Театър БХАЛГ да пресъздаде магията на текстовете и да ги адаптира за театралната сцена под формата на лекция. Не се притеснявайте – няма да бъдете изпитвани след това. Гарантирано е обаче че ще бъдете поне една идея по-щастливи и усмихнати …
05 мар

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо