Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 2 оценки
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Концертен комплекс "България" - София

София
ясно небе 20°C
5 дневна прогноза
днес 10° / 22° 19 юли 12° / 25° 20 юли 13° / 25° 21 юли 15° / 26° 22 юли 16° / 26°
554м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 26
преглеждания за целия период 1028
Дата на публикуване 19.10.2015г.
Зала "България" е основно средище за сценични изяви на български и чуждестранни изпълнители и музикални състави - концерти, конкурси, звукозаписи, прегледи, фестивали, лектории и др. Зала "България" е съставена от три основни зони, в които се настанява публика: партер, първи балкон и втори балкон. Максимално могат да бъдат настанени 1087 души седяща публика, разпределени по зони съответно: на партер- 667 места; на първи балкон- 318 места и на втори балкон - 164 места.

Камерната зала е втората по големина в концертен комплекс "България". Разполага с 205 места за зрители. Камерна зала е на едно ниво и в първоначалния си вид е била за 200 души публика. След бомбардировките от май 1944г е била разрушена. Нейното възстановяване датира от 1974г. Като несъмнени предимства на Камерна зала са естествената акустика и нейната осезаема уютност. Подходяща е за камерни и хорови концерти, семинари, лектории, конкурси, фестивали и др.

Най-малката зала в концертен комплекс "България" е студио "Музика". Тя може да приеме публика до 50 човека. Сцената и тук е оборудвана с роял. Разполага с екран за мултимедия. Студио "Музика" е подходящо за камерни концерти, събрания, семинари, лекции, презентации.

Повече информация за програмата на събитията може да видите тук.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:

За информация: 02 988 31 95

Още за обекта:
E-mail:
Адрес:
София, ул. "Аксаков" 1
Виж карта
Посетено от:
NarineAniКристин+23
Искат да посетят:
МиленСоняС

Популярни оферти

Grabo.bg Вълнуващият спектакъл "Времето е спряло" с режисьор Ивайло Христов - на 20 Юли
40 бр. 88:88:88 9 бр.
Валидност на ваучера:
20 Юли 2019 (Събота)
Към офертата
Grabo.bg Постановката "Дневникът на един луд" по Гогол - на 19 Юли
43 бр. 88:88:88 13 бр. 1 бр.
Валидност на ваучера:
19 Юли 2019 (Петък)
Към офертата
Grabo.bg Гледайте постановката "Договор 2019" - на 24 Юли
42 бр. 22 бр.
Валидност на ваучера:
24 Юли 2019 (Сряда)
Към офертата
Концерти: "Фортисимо Фамилия" дата на събитието: Пн, 28 Октомври 2019 В края на октомври в зала „България“ се завръща най-любознателната публика – детската, за първия концерт на „Фортисимо фамилия“ – „Спящата красавица“ на Чайковски. За поредна година музикалните приказки на „Фортисимо“ ще се появят и заедно със Софийската филхармония ще покажат вълшебния свят на класическата музика пред хиляди деца. През новия си сезон от екипът е заложил в програмата на шест детски концерта, два за тийнейджъри и е дин образователен концерт за възрастни в програмата „фортисимо Академия“. „Всичко е много екстремно във „Фортисимо фамилия“ и може би това е едно от най-ценните качества на този проект, че той е изключително динамичен, защото се прави за деца. Много рядко се повтарят концерти. От деветте програми на Фортисимо за тази година, само две се повтарят, всички останали се правят в момента“, споделят актьорът Деян Ангелов и виртуозният цигулар Павел Златаров. „Чайковски е може би най-популярният композитор в света. Първият концерт „Спящата красавица“, не е толкова концерт за спящата красавица, колкото е един концерт, посветен изцяло на музиката на Чайковски. Искаме да въведем децата в изключителното разнообразие и красота на музиката на Чайковски. Вече „Лешникотрошачката“ е един проект, който ще бъде изцяло на музиката от балета „Лешникотрошачката“. Спяща красавица на сцената няма да има. С риска да издам от кухнята неща, ще кажа, че някой е изчезнал, все още не знаем кой“, каза Залаторов. „Спящата красавица“ ще бъде на 28 октомври в зала „България“, от 11.30 часа, каза писателят Александър Чобанов, който е и сценарист на „Фортисимо фамилия“. „Важното е не толкова самата спяща красавица и дали е там, важното е, че продължаваме да разказваме образователни истории на децата и да има все такъв широк интерес към програмата. Има няколко експеримента и за нас. Единият от които е образователният концерт за възрастни „Пролетно тайнство“, което е една много трудна пиеса за изпълнение и не знам как ще се справим“.
28 окт Концерти: "Фортисимо Фамилия"

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо