Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 2 оценки
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив

Пловдив
ясно небе 25°C
5 дневна прогноза
днес 15° / 26° 19 юли 13° / 24° 20 юли 13° / 25° 21 юли 15° / 26° 22 юли 16° / 27°
164м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 228
преглеждания за целия период 5132
Дата на публикуване 13.10.2015г.
Дом на културата "Борис Христов", реновиран след основен ремонт, е съвременна многофункционална сграда за културна и информационно-образователна дейност, единствена по своята структура и предназначение в град Пловдив. Известен в миналото като Синдикален дом, културния център приема името на известният оперен певец Борис Христов по предложение ма Музикално общество "Борис Христов". С Решение на Общински съвет град Пловдив Сградата разполага със зрителна зала, голяма и малка конферентни зали, концертна камерна зала и множество фоайета.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:

032 628 036, 0878 54 96 47, 0882 01 63 00

Още за обекта:
E-mail:
Адрес:
Пловдив, ул. "Гладстон" 15
Виж карта

Популярни оферти

Grabo.bg 4 или 6 посещения на Зумба с Маги
14 бр. 1 бр.
Валидност на ваучера:
от 16 Юли до 15 Август 2019г.
Към офертата
Grabo.bg Екскурзия до Лефкада през Май, Юни или Септември! 3 нощувки със закуски, плюс транспорт
28 бр. 3 нощувки Пловдив1 46лв/ден 26 бр.
Валидност на ваучера:
от 8 Май до 30 Август 2019г.
Към офертата
Grabo.bg Екскурзия до Истанбул, Одрин и Чорлу! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и възможност за посещение на новия аквариум
22 бр. 2 нощувки София2 29лв/ден 18 бр.
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 30 Август 2019г.
Към офертата
Концерти: Четиримата италиански тенори дата на събитието: Чт, 18 Юли 2019 Насладете се на популярните и любими оперни произведения, които ще ви потопят в неповторимия дух на едно от най-вдъхновяващите изкуства. Докоснете се до магията на италианското белканто! Певците очароват почитателите си в цял свят с пленителните си гласове, артистичност и атрактивни изпълнения на популярни класически хитове. Тенорите Alberto Urso, Federico Serra, Federico Parisi и Roberto Cresca пристигат в България от Родината на белкантото - Италия, с поредица от концерти, част от тяхното световно турне. Не пропускайте "Четиримата италиански тенори" в Пловдив. Ще имате възможността да чуете едни от най-популярните оперни арии, канцонети, дуети и хорове : Il Lamento di federico, Che gelida manina, Una furtiva lagrima, La donna e mobile, Nessun Dorma, O sole mio, Torna Surriento, Volare и много, много други, под съпровода на Врачанска филхармония с диригенти Derek Gleeson и Христо Павлов. Viva la Musica!
днес Концерти: Четиримата италиански тенори
Фестивали: ONE DANCE WEEK - Пловдив дата на събитието: Чт, 12 Септември 2019 - Нд, 20 Октомври 2019 ONE DANCE WEEK е най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц. Фестивалът стартира през 2008 г. От 2017 г. е част от програмата на Пловдив 2019. ONE DANCE WEEK представя в Пловдив едни от най-интересните и значими изпълнители в областта на съвременните танцови практики от Европа, Азия и Америка. В програмата на фестивала са включени актуални световни танцови компании и хореографи, които провокират публиката с различията и многообразието на идеите на съвременния танц и изпълнителски изкуства. ONE DANCE WEEK 2019 (12 септември – 20 октомври 2019 г.) 12-то издание ще покаже Европа като източник на идентичност, като отворено пространство за идеи и двигател на световните културни процеси. Една от най-вълнуващите и разпознаваеми танцови компании в света - белгийската PEEPING TOM - се завръща в Пловдив, за да представи в рамките на фестивала ONE DANCE WEEK 2019 най-новия си спектакъл ДЕТЕ. Публиката има възможност да види дългоочакваната танцова интерпретация на заплетения детски свят от хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие на 20 септември 2019 г. в Дом на културата „Борис Христов“. ДЕТЕ е един от акцентите в специалното издание на ONE DANCE WEEK като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
12 сеп Фестивали: ONE DANCE WEEK - Пловдив
Представления: ONE DANCE WEEK: Peeping Tom (Белгия) ДЕТЕ дата на събитието: Пт, 20 Септември 2019 Хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие режисират ДЕТЕ през призмата на често неразбрания, често подценяван от възрастните флуиден и оплетен във фантазии свят на детето. Спектакълът показва как перспективите му се променят, докато тялото расте, как личността се трансформира и оформя, докато детето става възрастен. Всяко движение в този забележителен танцувален портрет е продиктувано от мечтите, изборите, страховете, съмненията, несигурността... Възрастните предполагат, но дали наистина разбират децата? Когато няма на кого и на какво да се опрат. Когато приемат кое е истина и кое е лъжа, кое е правилно и кое е грешно. Когато преминават през трамвиращи ситуации. Как подрежат своя детски свят чрез измислиците, ролевите модели или подражанието на родителите си, за да се справят в дадени ситуации. Каква е ролята на бащата и майката в тези сложни процеси? ONE DANCE WEEK е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.
20 сеп Представления: ONE DANCE WEEK: Peeping Tom (Белгия) ДЕТЕ
Фестивали: "Кармина Бурана" ONE DANCE WEEK 2019 дата на събитието: Нд, 29 Септември 2019 Сегедският модерен балет създава пищно зрелище по музиката на едно от най-изпълняваните класически произведения и му дава съвсем различен живот. Темите от средновековните поеми „Кармина Бурана“ са същите, вечните, но сред впечатляващите декори сюжетът е друг. Варвари се борят за оцеляване върху руините на мъртва цивилизация. Животът е предопределено кратък. Едно момиче може да обича и да бъде щастливо, но Съдбата не цени красотата на момента. В това пътуване между инстинкти, страхове, ритуали, жестокост, смърт, радост и любов всички опознават човешката си същност. Балетът от Сегед е емблематичен с изпълнителски си стил, в който ефектната майсторска техника на артистите съжителства пълнокръвно със сценичните закони и с всички театрални средства спектаклите се превръщат в преживяване. Репертоарът включва танцови творби по класически композитори като Бетовен, Чайковски, Барток, Орф и Стравински наред с хореографии по съвременни автори. За повече от 30 години Сегедският модерен балет е създал 126 спектакъл с над 200 унгарски и чуждестранни балетисти и е гастролирал в 29 страни. Носител е на много професионални награди и отличия на публиката.***“КАРМИНА БУРАНА” гостува в България с подкрепата на Посолството на Унгария в София, Унгарски културен институт (Hungarian Cultural Institute - Sofia), Национален фонд за култура на Унгария (Nemzeti Kulturális Alap) и Унгарската академия на изкуствата (Magyar Művészeti Akadémia).
29 сеп Фестивали: "Кармина Бурана" ONE DANCE WEEK 2019
Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "Фокус Тайван: Свободни стъпки" дата на събитието: Чт, 3 Октомври 2019 СВОБОДНИ СТЪПКИ e 10-годишен проект, който търси и представя най-първичното и чисто състояние на танцовото изкуство. Хореографията на Су Вей-Чиа е създадена единствено и само заради самото движение, пречистена от наслагвания, канони и ограничения. Резултатът е едно много физическо, но също и концептуално танцово произведение, в което тялото може да покаже всички свои способности. • Спектакълът ще се играе от 19 ч. на 3 октомври в Дом на културата "Борис Христов" и е подходящ за зрители над 18 години. • Продължителност: 60 минути • Хореография: Су Вей-Чиа • Изпълнители: Чен Ву-Канг, Чу Шу-Ю • Звуков дизайн: Яник Дауби • Светлинен дизайн: Лю Чиа-Минг НАГРАДИ • Награда за изпълнителска изкуства – Taishin Arts Awards • Първа награда – Kurt-Joos-Preis, 2013 СУ ВЕЙ-ЧИА Су Вей-Чиа e роден в Гаосюн, Тайван. Завършва Националната академия за изкуства. Един от основателите на HORSE, хореографът създава и / или изпълнява редица спектакли, сред коитоM_dans, Stairs, Velocity, Bones, Growing Up, M_Dans 2010, I, Successor I, II, III, 2 Men, 3 Men on a HORSE и Playdead.Поканен да се присъедини към компанията на изтъкнатия американски хореограф Елиът Фелд, Вей-Чиа участва в спектакли на редица европейски сцени., като е част от трупата между 2009-а и 2013-а година. Неговият хореографски проект СвободниСтъпки има за цел да изведе театралното изкуство извън залата и по-близо до хората – на площади, улични пространства и нестандартни локации. HORSE Логото на Horse представлява китайски знак, съставен от три коня – символ на безпределната мотивацията и експлозивната енергия. Основана през 2004, компанията успява да си изгради отличителен профил на сцената чрез физическа експресивност и креативност. Приобщаващият им подход отвежда настоящето творческо поколение отвъд стандартната рамка за създаване на сценичните представления. Целта на HORSE е да бъде платформа за артистично изразяване на тайвански хореографи, включително и чрез привличане на чуждестранни творби в състава. В тази плодородна среда на взаимно творческо насърчаване компанията създава репертоар от разнолики и разнообразни продукции.
03 окт Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "Фокус Тайван: Свободни стъпки"
Фестивали: Love Swing Dance Festival дата на събитието: Чт, 3 Октомври 2019 - Нд, 6 Октомври 2019 Love Swing Dance Festival e международен фестивал за суинг танци и култура. Той има две издания в Пловдив - през есента на 2018 и на 2019 г. Късометражният филм I Charleston Plovdiv, разкриващ красотата и неповторимия дух на Пловдив и съпроводен от щастливите ритми и танци на българските линдихопъри, също е част от проекта. LOVE SWING DANCE FESTIVAL В четиридневната си програма през 2019 г. второто издание на фестивала, организиран от Линдихоп България, включва дневни танцови уроци по суинг с едни от най-добрите преподаватели в света, международни състезания в различни категории и възрасти, вечерни събития с шоу програма и музика на живо, както и развлекателна разходка из центъра на Пловдив. Корените на суинг музиката и линди хопа, както и джаза, са в афроамериканските общности в САЩ. В периода на бурно икономическо развитие след Първа световна война джаз музиката и бурните социални танци стават много популярни в САЩ. Най-известен сред тях е линди хопът. Той започва пътя си от самоуки изпълнители от Харлем, като Франки Манинг и "Шорти" Джордж Сноудън. Понятието "линди хоп" се приписва на "Шорти" Джордж. Запитан от репортер как прави тази магия с краката, той сравнява въздушните акробатики с първия презокеански "скок" (от английски - hop) на пилота Чарлз Линдберг.
03 окт Фестивали: Love Swing Dance Festival
Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "КОКОРО" дата на събитието: Чт, 3 Октомври 2019 Хореография и концепция: Луна Ченере Музика: Жерар Валверде Продукция: Körper Compagnia Продукционна подкрепа: Вирджилио Сиени / Национален продукционен център "КОКОРО" наЛуна Ченере представя голотата и разчиства насложените върху тялото очаквания, функции, смисли. Тялото става прожекционен екран на настроения, спомени и илюзии. Плътта губи формите и очертанията, в която сме свикнали да я виждаме. Една душа оставя стъпки на сцената. Италианката Луна Ченере показва „вътрешното съществуване“, или както японците казват „kokoro”. Комбинация от думите „ум“ и „сърце“, изразът вдъхновява хореографа чрез книгата „Невидимият актьор“ на Йоши Оида и Лорна Маршал. Солото на Ченере предизвиква предразсъдъците и колективните заблуди. Нейният оригинален движенчески език разказва за разлома в понятията, с които възприемаме реалността. В съвременния свят нищо не е еднозначно „добро“, „лошо“, „красиво“ или грозно“. Да вземем за пример човешкото тяло: на сцената то ще бъде изложено на показ в съвсем различна светлина. НАГРАДИ Най-добра хореография – SOLOCOREOGRAFICO Dance Show Case, 2017 ОТЗИВИ „Човешкото тяло ни е толкова познато – нашето тяло, тялото на другия – изглежда невъзможно, че Луна Ченере успява да ни покаже нещо, което досега не сме знаели. И да, тя прави това отново и отново“. – Aerowaves –Springback ЛУНА ЧЕНЕРЕ Луна Ченере е представител на младото поколение хореографи от Италия. Родена в Неапол, тя завършва своето образование в SEAD – Академия по експериментален танц в Залцбург (Австрия) през 2011-а. Участва като гостуващ артист в творческата инициатива ‘SEAD Bodhi Project’ и в спектакли на Антон Лацки (Anton Lacky Company) и Йозеф Фручек (Rootlessroot). През 2014-а Ченере работи със Симоне Форти и Антон Лацки, а две години по-късно се присъединява към компаниите за съвременен танц Agitart Company (Испания) и Virgilio Sieni Company (Италия). Соловият й спектакъл KOKORO e селектиран от танцовата платформа Aerowaves 2018 и печели приз за най-добра хореография Solocoreografico 2017. “Twin”, следващата авторска творба на Ченере, дебютира в рамките на FOG / Триенале в Минало, а в края на 2018-а в Неапол бе премиерата на последния спектакъл на Ченере, озаглавен “Pneumatika”. Освен че работи като хореограф и преводач, Луна Ченере е сертифициран преподавател по съвременен танц в SEAD. Води танцови класове и работилници с фокус върху импровизацията и изследователските техники на движението. Живее между Италия и Белгия. Спектакълът се играе на 3 октомври в Дом на културата, не е подходящ за лица под 18 години и е с продължителност: 30 минути.
03 окт Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "КОКОРО"
Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "COMA" дата на събитието: Пт, 4 Октомври 2019 Хореография, визия: Мартин Талага Изпълнители: Радим Класек, Антон Елиас, Марек Меншик Музика: Myko Светлинен дизайн: Карлос Шимек Костюми: Доминика Скалова Фотография: Петр Куречка, Михал Ханчовски СОМА -Картини от тела – жива плът и имитация. За да покаже несъвършенствата на човешкото тяло, хореографът Мартин Талага експонира движещи се крайници и части от манекен – тези пластмасови парчета на пръв поглед изглеждат перфектни и съразмерни. Манекенът може да се движи, но е студен, бездушен, бездиханен. Неговата роля в спектакъла е на чучелото, което да напомни, че твърде много се прекланяме пред външността на тялото, красивата му фасада, перфектна му форма. Че забравяме важните неща. И онова, което е скрито зад обвивката на плътта. Без да се усетим, ставаме по-студени, по-безчувствени, по-роботизирани от всякога. И бавно, но сигурно губим това, което ни прави хора. В това танцувално дефиле главният герой е тялото. Ще го видим в цялата му прелест и грозота, възможности и ограничения. Какво може да каже човешкото тяло? И какво не може да изрази? Бог създаде човека по свой образ и подобие. Адам бе създаден, но обречен на физическа смърт. Той умря. Ние го накарахме да се разпадне на парчета. НАГРАДИ Танцов спектакъл на годината – Чешка танцова платформа, 2018 Откритие в танца – Чешка танцова платформа, 2017 Най-добър танцов спектакъл на годината – Чешка танцова платформа, 2017 ОТЗИВИ „Събудени, смутени тела. Без следи от човечност. Те се различат едно от друго по специфичните жестове, потрепванията, нервните тикове, линията на движение. Изпълнителите непрекъснато успяват да объркват зрителя, защото разполагат с техническа прецизност. В миговете на силни пристъпи горната част на тялото не може да се проследи, единствено огледални отражения на разпокъсани торсове са оставени за почуда на зрителя….“ „Най-силната страна на спектакъла е в играта на асоциации с публиката, в подсказките, отлитащите за миг жестове и абстракциите, които въздействат на въображението.“ – Лувдиг Пиза „За пореден път Мартин Талага не се опитва да угоди, удовлетвори или – съзнателно или неволно – да възнагради зрителя. Ето защо неговата творба се усеща толкова искрена и чиста… Освежаващи, изчистени движения, функционално осветление, пространството, декорите, концепцията на хореографията – сурово и ново. Това ни води до една неочаквана дестинация – инсталация от движения“ . – Ян Кодет МАРТИН ТАЛАГА Мартин Талага работи в областта на физическия театър и съвременния танц като хореограф и изпълнител. Интересува се още от експериментални и визуални произведения, както и от фолклорни танци. През годините сътрудничи с утвърдени танцови и театрални компании, сред които LATERNA MAGIKA – Национална танцова компания на Чехия, чешките компании VerTeDance, Spitfire Company, Radim Vizváry и Вера Ондрашикова, както и Csaba Molnár (Унгария) , Матю Роджърс (САЩ), Alexandra Karabelas (GE), Stefan Drehrer (GE), Mia Lawrence (GE,BE) ,SAJU HARI (UK), Jaro Viňarský (SK), Peter Šavel (BE/SK) и други. Автор на няколко самостоятелни продукции – Thirsts, SYNovial (колаборация с Малек Зелинка), BOI (колаборация с Матей Матейка), FAUNUS, SOMA , носител на две чешки награди за танц. Освен авторските си творби, Талага създава хореографии за други театри и компании – от камерни спектакли до големи продукции и мюзикъли. Мартин Талага гостува в България с подкрепата на Чешки център
04 окт Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "COMA"
Представления: ONE DANCE WEEK 2019: "Фокус Тайван: Свободни стъпки – Нини" дата на събитието: Пт, 4 Октомври 2019 Свободни Стъпки – Нини не се подчинява на концепции, алюзии или технически специфики. Една жена изпълнява танц за свободата от задълженията, очакванията, нагласите, а спецификите на пространството, светлината, сенките и температурата, както и самата публика, се превръщат във важни елементи от представлението. Тук виждаме чисто и просто битката между стъпките на танца и физическото тяло. Билети онлайн може да намерите ТУК, те са валидни и за спектакъла на Мартин Талага (Република Чехия) СОМА ОТЗИВИ „Креативността, която се появи по време на изпълнението, направи тази физическа игра още по-интригуваща.“ –Min Sheng Daily ФАНГ Ю-ТИНГФанг Ю-тинг завършва Департамента по танц на Националния университет за изкуства на Тайван, а след това се присъединява към компанията Cloud Gate и участва в продукции като Portrait Of The Families, How Can I Live on Without YouиNine Songs. През 2015-а тя става част от компанията HORSE и, освен танцьор, работи като директор по репетиционната част. Понастоящем тя е един от основните изпълнители в сериите FreeStepsна хореографа Су Вей-Чиа. През 2017-а година Фанг участва в спектакъла Retimeна хореографа Чоу Шу-ю, част от официалната програма по откриване на възобновения Национален театър на страната по повод на 30-та годишнина от основаването му. Фанг става част от представлението One Dance, One Dances, One Dancedна Чен Ву-канг, представено в NTCH Innovation Series of Dance. През същата година тя участва в продукцията The Time Between Two Mistakesна белгийската компания Needcompany в рамките на Taiwan International Festival of Arts.Тя води танцови класове по програмата на HTCH през последните години, а също така е инструктор при заснемането на проекта NELKEN-Line на фондация „Пина Бауш“ през 2018-а. СУ ВЕЙ-ЧИАСу Вей-Чиа e роден в Гаосюн, Тайван. Завършва Националната академия за изкуства. Един от основателите на HORSE, хореографът създава и / или изпълнява редица спектакли, сред които M_dans, Stairs, Velocity, Bones, Growing Up, M_Dans 2010, I, Successor I, II, III, 2 Men, 3 Men on a HORSE и Playdead. Поканен да се присъедини към компанията на изтъкнатия американски хореограф Елиът Фелд, Вей-Чиа участва в спектакли на редица европейски сцени. част от трупата от 2009-а до 2013-а година. Свободни Стъпки – Нини се ражда на 6-тата година от хореографския проекта на Су Вей-Чиа, чиято цел е да изведе театралното изкуство извън залата и по-близо до хората – на площади, улични пространства и нестандартни локации. HORSE Логото на Horse представлява китайски знак, съставен от три коня – символ на безпределната мотивацията и експлозивната енергия. Основана през 2004, компанията успява да си изгради отличителен профил на сцената чрез физическа експресивност и креативност. Приобщаващият им подход отвежда настоящето творческо поколение отвъд стандартната рамка за създаване на сценичните представления. Целта на HORSE е да бъде платформа за артистично изразяване на тайвански хореографи, включително и чрез привличане на чуждестранни творби в състава. В тази плодородна среда на взаимно творческо насърчаване компанията създава репертоар от разнолики и разнообразни продукции. Хореография: Су Вей-Чиа Изпълнение: Фанг Ю-Тинг Звуков дизайн: Яник Дауби Спектакълът гостува в Пловдив с подкрепата на Министерство на културата на Тайван.
04 окт Представления: ONE DANCE WEEK 2019: "Фокус Тайван: Свободни стъпки – Нини"
Фестивали: ONE DANCE WEEK: "Космическа любов" дата на събитието: Пт, 11 Октомври 2019 Клара Фюре е мултидисциплинарен артист от Монреал, Канада, а КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ е първият й спектакъл, в който тя не е сама на сцената. 7 артисти, сред които многогодишни сътрудници на хореографа, се движат стремително на сцената и общуват с интуитивен език, превръщайки обикновени жестове в ритуали. Сред тях е музикалният композитор Томас Фюре – той доставя на зрителите слухово преживяване, което може да се възприеме с останалите сетива и да разкрие нови полета за въображението. Както ледът се превръща във вода, а след това в пара, изпълнителите преживят продължителен процес на трансформация, озарени от сиянието на любовта. Като океан от въпроси, едновременно трудни и лесни, като желязна и чуплива машина, като ядрото на неразрушима енергия. За зрители над 18 години. ONE DANCE WEEK е акцент програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.
11 окт Фестивали: ONE DANCE WEEK: "Космическа любов"
19 окт Представления: ONE DANCE WEEK: Gravity & Other Myths A SIMPLE SPACE
Представления: "A Simple Space" - ONE DANCE WEEK 2019 дата на събитието: Пт, 18 Октомври 2019 A SIMPLE SPACE Съвременeн цирк от Австралия дебютира на българска сцена като част от ONE DANCE WEEK 2019. A SIMPLE SPACE е екстремен спектакъл на Gravity & Other Myths, в който 7 акробати ще летят над главите ни. Без предпазни манежи. Без обезопасителни въжета. Без помощни технологии. Сцената е оголена арена за извънземна акробатика и стартова площадка за главозамайващи излитания на артисти, които смятат гравитацията за мит. В това сурово, но изпипано до последния детайл представление, публиката ще усеща тръпката на риска и всеки електрически импулс в телата на артистите. Хореография и изпълнение: Gravity & Other Myths Състав: Лаклан Бинс, Джаша Бойс, Лаклан Харпър, Мике Лизот, Джаксън Мансън, Саймън МакКлър, Мартин Шрайбер, Джейкъб Рандъл, Елиът Зорнер Музика: Елиът Зорнер Участия: Aurora Nova Gravity & Other Myths (GOM) е реномирана, многократно награждавана австралийска циркова трупа. Компанията създава вълнуващи акробатични представления от 2009-та година насам, когато е основана в Аделаида, южна Австралия. Спектаклите им се отличават с неподправеност, впечатляващи движения и прямота спрямо публиката. Това е нов вид акробатичен физически театър, който бяга от наложените модели на традиционното цирково и театрално изкуство. Още първият спектакъл „Freefall“ обикаля цяла Австралия и получава възторжени ревюта и няколко награди, сред които за „Най-добър цирков спектакъл“ на Adelaide Fringe и „Най-добър изгряващ артист / трупа“ в областта на цирка и физическия театър на Melbourne Fringe (2011). Премиерата на втория спектакъл „ A Simple Space“ се състои на Adelaide Fringe и Edinburgh Fringe. Спектакълът се превръща в международна сензация и обира овациите на публиката и критиката вече в 14 различни държави на 6 континента. Медиите за проекта: в. „Дневник“ от 16 март 2019 г.
18 окт Представления: "A Simple Space" - ONE DANCE WEEK 2019
Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "Фокус Полша: Добре дошли" дата на събитието: Сб, 19 Октомври 2019 Видео, обекти, звук, хореография: Аурора Лубос Изпълнение: Аурора Лубос Музика: Алекс Катона От сцената Аурора Лубос протяга ръка за състрадание, макар че мнозина вече отказаха. В родната й Полша, а и не само, темата за приема на бежанци доведе до раздори и затръшнати врати. Какво изпитваме ние, преситените европейци, към другите, чуждите, изпадналите в беда. Добре дошли ли са наистина? Аурора Лубос задава тези въпроси на зрителите, на полското общество, както и в по-широк европейски контекст. Нейното солово изпълнение е колкото покана за човечност, толкова и протест срещу безразличието. Танцов апел към западния човек, скрит зад уюта и сигурността, който затваря очите и сърцето си за бягащите от, конфликти, репресии, смърт и глад. „Този спектакъл е моят коментар за имигрантите, давещи се в морето, един своеобразен пренос на тези кадри върху нашата полска реалност.“ – Аурора Лубос. Част от постановката е документация на пърформанса „От водата“, представен на плажа в град Сопот, Полша, в средата на октомври 2015 във връзка с Деня за солидарност с бежанците. ОТЗИВИ „Когато Аyрора Лубос поставя върху ръцете на жена от публиката върху парцалена кукла, имитираща човешко тяло, нямам съмнение за това, което виждам. Пиета? Вопъл, жал от Западния свят към онези, които не са оцелели в морското пътешествие. […] Беше красив жест. Беляза ме хуманизмът, който прелива от това представление – дълбокото човешко отношение, което ни кара да уважаваме всеки живот.” – Изабела Шиманска АУРОРА ЛУБОС Родена през 1977-а, Аурора Лубос е независим танцов артист. Тя е свързвана основно с полската и британската съвременна сцена. Тя е автор на няколко смели и искрени солови продукции, посветени на домашното насилие и други актуални проблеми. Сред тях са Zanzibar, Unfinished, Knife, Horse and Stairs, Acts; Thou Shalt Not. В продължение на 15 години Лубос е част от трупата на британския Vincent Dance Theatre. Тя създава инсталации и пърформанси (No. 1, Four Corners, Act for Two – Leftovers, Without Home, Out of Water), както и анимации (Winter 2010 cycle). Продукцията е осъществена като част от проекта „Хореографски територии – нови пътеки на авангарда“, реализиран съвестно от Института „Адам Мицкевич“, Института по музика и танц, Art Stations Foundation на Гражина Кулчик и Танцовия театър в Люблин. Проектът се реализира в Институт „Адам Мицкевич“ като част от POLSKA 100 – международната културна програма, съпътстваща стогодишнината от възобновяването на независимостта на Полша. Кофинансиране от Министерството на културата и националното наследство на Република Полша като част от многогодишната програма NIEPODLEGŁA 2017–2022.
19 окт Фестивали: ONE DANCE WEEK 2019: "Фокус Полша: Добре дошли"
Фестивали: Пловдив Джаз Фест дата на събитието: Чт, 31 Октомври 2019 - Сб, 2 Ноември 2019 Пловдив Джаз Фест е създаден през 2015 г. Като представя многоцветното лице на джаза, Пловдив Джаз Фест се утвърди като едно от най-значимите и очаквани събития в страната. Емблема на фестивала е кръгът с подвижни граници, готов да се разширява. През четиригодишната история на сцената на фестивала гостуват някои от най-влиятелните джаз артисти в света. Сред тях са Кърт Елинг, Ян Гарбарек, Дейв Холанд, Елиане Елиас, Крис Потър, Якоб Карлсон, Виктория Толстой, Майк Стърн, Дейв Уекъл, Ричард Бона, Джошуа Редман, Дони Маккаслин, Джейсън Моран, Дейвид Линкс, Влатко Стефановски, Розалия де Соуза, Зуко 103 и др. Част от програмата са били най-новите проекти на български джазмени като Христо Йоцов, Теодосий Спасов, Хилда Казасян, Октет Пловдив. Фестивалът е бил домакин на специални събития като: трибют за Бели, Зелени, Червени, Четири дами пеят джаз и Четирима господа пеят джаз. През годините са реализирани много клубни концерти, джем сешъни, изложби, лекции, майсторски класове и др. Пловдив Джаз Фест възниква като независима и самостоятелна инициатива. Сред основните му цели са да продължи да поддържа джаз традицията в града и да спомага популяризирането на джаз културата в България. Фестивалът се финансира от частни и спонсорски инвестиции и от продажба на билети. Събитието получава лимитирана финансова подкрепа от ОФ „Пловдив 2019“ и е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Пловдив Джаз Фест се реализира в сътрудничество с Община Пловдив, а единствен организатор на събитието е Блу Ем.
31 окт Фестивали: Пловдив Джаз Фест
Фестивали: John Scofield & Jon Cleary  дата на събитието: Пт, 1 Ноември 2019 Пловдив Джаз Фест: концерт на Джон Скофийлд и Джон Клиъри Акцент в петия Пловдив Джаз Фест ще бъде концертът на легендарния китарист и трикратен носител на Грами – Джон Скофийлд. Той пристига в България в компанията на един от най-интересните певци и пианисти в историята на съвременния блус Джон Клиъри. Задълбочен познавач на нюорлеанската музикална култура, той също е отличен с Грами през 2016 г. Първите им концерти като дует започват през 2015 г. Тази година двамата правят лимитирано турне в Европа и САЩ, чийто маршрут минава през Пловдив Джаз Фест. Джон Скофийл и Джон Клиъри създават впечатляваща и плътна концертна програма, която съдържа в себе си от нюорлеанска музика, през атрактивен ритъм енд блус до наелектризиращ джаз. Освен майсторски джаз импровизатор, американският китарист Джон Скофийлд покрива целия стилов спектър на китарата в джаза и е сред най-значимите китаристи от 80-те години насам. Забележителният пианист и певец – Джон Клиъри, е силно повлиян от нюорлеанския фънк и R&B и днес той е сред водещите имена на нюорлеанската музикална култура. Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31 октомври до 02 ноември 2019. Събитието е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Организатор на Пловдив Джаз Фест е Блу Ем.
01 ное Фестивали: John Scofield & Jon Cleary 

Коментари · 1

Tania преди 3 години

Тук изживявам върховни удоволствия, защото моята принцеса е на сцената

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо