Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
0.0
Виж още събития
Места за хапване наблизо

Тютюневия град - Пловдив

Пловдив
ясно небе 21°C
5 дневна прогноза
днес 12° / 23° 19 юли 13° / 24° 20 юли 13° / 25° 21 юли 15° / 26° 22 юли 17° / 28°
165м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 46
преглеждания за целия период 628
Дата на публикуване 26.04.2018г.
"Тютюневият град" е проект, целящ съживяването на квартала, посредством мултижанрови артистични акции, инсталации, изложби и проучвания. Проектът се реализира от Фондация "Пловдив 2019" като част от инициативата Европейска столица на културата.

Тютюневите складове в Пловдив са зона, която съхранява специфична история и потенциал. Макар и в по-голямата си част те да са излезли от употреба, сградите не са забравени, а районът очарова със своя дух и архитектура. Възможностите за частично запазване, реставриране и превръщане на района в културно място са важни и са заложени в апликационната книга на града с проекта "Тютюневият град".
Прочети още
Сподели този обект:
Още за обекта:
Адрес:
Пловдив, ул. Екзарх Йосиф 16
Виж карта
Искат да посетят:
БожидараБ

Популярни оферти

Grabo.bg До Рим през Ноември! 3 нощувки със закуски, плюс самолетен билет, туристическа обиколка и възможност за Флоренция
8 бр. 3 нощувки София 87лв/ден 8 бр.
Валидност на ваучера:
от 12 Юни до 24 Октомври 2019г.
Към офертата
Grabo.bg Екскурзия до Венеция ! 4 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт и възможност за Верона
4 нощувки София 100лв/ден
Валидност на ваучера:
от 27 Юни до 11 Октомври 2019г.
Към офертата
Grabo.bg 1кг пилешко или свинско месце на скара, плюс 2 вида сос и 2 парчета домашна торта
54 бр. 1 бр.
Валидност на ваучера:
от 12 Юли до 12 Август 2019г.
Към офертата
Представления: Спектакълът "Kaj Dzias" дата на събитието: Вт, 6 Август 2019 - Сб, 10 Август 2019 Спектакълът „Kaj Dzias“ е цветна смесица от театър, авторски танци, жива музика и песни, вдъхновени от и посветени на ромската култура. Спектакълът пресъздава вярванията, обичаите и традициите на ромите през вековете, поставени през призмата на общочовешки ценности като хуманност, толерантност и приемане на различията. „Kaj Dzias“ ще бъде поставен в Пловдив на 9 и 10 август 2019 г. Мястото ще бъде обявено допълнително. Преди представлението ще се проведат музикални и танцови работилници (6 - 8 август 2019 г., в СКЛАД). Записването за тях ще бъде възможно от месец май, участниците могат да станат част от финалното представление. Спектакълът е под режисурата на Якуб Маргошяк. С участието на: Наталия Дингес, Ана Микула, Гжегож Лабуда, Якоб Маргошак. Музика на живо: Изабела Плахта, Моника Станчик (цигулка), Корнел Уриаш (акордеон), Милош Поточни (китара). Сценография и костюми: Магдалена Пав, Малгожата Чихон, Гжегож Лабуда. Спектакълът е подходящ за публика над 10 години.
06 авг Представления: Спектакълът "Kaj Dzias"
Фестивали: "+7 HOURS" дата на събитието: Нд, 1 Септември 2019 - Ср, 18 Септември 2019 "+7 HOURS" е проект на концептуална дизайнерска платформа „ИВАН АСЕН 22”, София, България, целящ преплитането на японската и българската култура през визуалния език на съвременния моден дизайн. Крайният резултат ще бъде изложба-пространствена модна инсталация с разработени от девет български модни дизайнери и един японски студент или млад дизайнер концептуални облекла-обекти и моден филм, съвместна работа на български и японски артисти. Вдъхновения са традиционната японска и българска култура, личната история на собствениците на автентични японски кимона, съчетани с явления от съвременния урбанистичен живот и лайфстайл на двете страни. © Бенджамин Хънг (Австралия, Япония), +7 hours, проект на концептуална дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22, с участието на актрисата Ирмена Чичикова (България) Проектът се осъществява от „ИВАН АСЕН 22” Фондация за представяне и подкрепа на съвременни дизайнери. Осъществява с подкрепата на NAOS България, както и със съдействието на Посолството на Република България в Япония и Посолството на Япония в България. Проектът е част от програмата „Фокус: Японска култура“, която се осъществява в партньорство с Фондация „EU-Japan Fest“. Повече за проекта тук.
01 сеп Фестивали: "+7 HOURS"
Фестивали: Уикенд за Градски игри дата на събитието: Пт, 25 Октомври 2019 - Нд, 27 Октомври 2019 ОЧАКВАЙТЕ УИКЕНД ЗА ГРАДСКИ ИГРИ 2019 ОТ 25 ДО 27 ОКТОМВРИ 2019 Г.! След успешното пилотно издание на фестивала за градски игри през 2017 г. Пловдив още веднъж ще се превърне в емоционален и забавен притегателен център. Тазгодишното издание ще се състои между 25 и 27 октомври 2019 г. в и около Тютюневия град. Концепцията на събитието развива обществената и социална програма на Пловдив 2019 и продължава тематичното партньорството с Матера – Европейска столица на културата 2019, с които работим за представяне и обогатяване на градските игри като метод и активна стратегия за обживяване, облагородяване и привнасяне на ново съдържание в изоставени градски зони. Амбицията ни е и да стимулираме все по-осезаемото развитие на общността на дизайнерите на градски игри и творческите експерименти в публична среда, като по този начин разнообразяваме културната програма на 2019 и представяме още една посока за развитие на наследството от инициативата Европейска столица на културата.
25 окт Фестивали: Уикенд за Градски игри

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо