Рейтинг:
4.0 / 2 оценки
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Ски курорт "Картала"

Рила
слаб дъжд 25°C
5 дневна прогноза
днес 10° / 25° 05 авг 7° / 17° 06 авг 5° / 15° 07 авг 4° / 13° 08 авг 6° / 12°
1440м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 61
преглеждания за целия период 13062
Дата на публикуване 26.10.2015г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Ски курорт "Картала"" за още по-богато съдържание.
Ски курорт "Картала" предлага отлични условия за всички любители на зимните спортове. Голямото разнообразие на планинския терен, дължината на добре обработените ски писти и 6-местния кабинков лифт го прави един от най-атрактивните ски курорти в страната.

Ски центърът е открит през 2009г и предлага отлични условия за всички скиори и сноубордисти - привлекателни ски писти, оборудван ски гардероб, както и ски училище за начинаещи и напреднали. Освен основния кабинков лифт, на пистите работят малък учебен влек за начинаещите скиори и сноубордисти, както и ски влек тип "паничка" за по-напредналите скиори, който се изкачва до средата на пистата.

С шестместен кабинков лифт, тръгващ от последния етаж на хотелски комплекс "Картала" може да се изкачите до върха на ски пистата. Горната станция на лифта е на 2 350 метра надморска височина, от където се разкрива уникална панорамна гледка към Пирин и Рила.

Местност "Картала" е живописен район, разположен в Рила планина, на 27км. източно от Благоевград. През лятото местността е отправна точка за туристически маршрути в Рила планина, водещи до известни природни обекти.

Ски курорт "Картала" включва в територията си ски писти с разнообразен терен и обща дължина от 5 километра. Пистите ще задоволят изискванията на скиори и сноубордисти от ниво начинаещи до най-напреднали. Ски пистата за алпийски дисциплини е с дължина 2200 метра и е част от основната писта. За нея може да се ползва и отделен ски влек тип "паничка". Денивелацията на тази писта е 370 метра. Начинаещите скиори могат да ползват долната част на пистата, която е с много малък наклон и е изключително подходяща за обучения. За учебната писта може да се ползва самостоятелен ски влек с ръкохватки.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:

За резервации: 0889 50 04 21, Условия за туризъм: 889 50 04 21

Още за обекта:
E-mail:
Виж карта

Коментари · 1

Бате преди 1 година

Към днешна дата е затворен ... че да ходат всички на Банско да искат 2ра кабинка....

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо