Рейтинг:
4.4 / 7 оценки
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Село Крапец

село Крапец (Област Добрич)
ясно небе 5°C
5 дневна прогноза
днес 0° / 7° 21 яну 0° / 5° 22 яну -2° / 2° 23 яну -2° / 1° 24 яну -4° / -1°
преглеждания за последните 30 дни 15
преглеждания за целия период 11409
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 29.06.2015г.
Крапец е малко рибарско село, намиращо се на Черно море. Разположено е само на 10км северно от Шабла и на 90км от Варна, близо до края на международния път Е87, който минава по цялото ни крайбрежие и води към Румъния.

Крапец е спокойно място, което е известно с пясъчните си дюни и птиците, който гнездят и зимуват около него. Селото е буквално кацнало на морския бряг. Сред основните занимания на жителите на Крапец са зеленчукопроизводството, животновъдството и риболова.

Рибарското селище е основното място, откъдето всички хора влизат в морето за риболов и където съхраняват лодките, рибарските си пособия и мрежи. Тук може да видите как хората се трудят разплитайки рибарски мрежи и продавайки улово си на желаещите. Много посетители на Крапец са опитали местния специалитет - Рибената чорба. Освен риба, тук местните ловят скариди, миди и рапани.

Близо до брега са разположени много бетонни укрепления, които предпазват от бурните вълни и лошото време. На самия рибарски плаж има няколко каравани и едноетажни къщи, където живеят рибарите. Уникална за цялото Черноморско крайбрежие е дългата над 6км плажна ивица между Крапец и Дуранкулак. Тук ще откриете едни от малкото девствени дюни на Черно море, тихо и спокойно море с меко пясъчно дъно.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Коментари · 3

Биляна преди 2 години

Уникален плаж и природа.

Ivanka преди 5 години

Крапец е чудесно място за почивка!Чакам с нетърпение лятото на 2017 г. за да отида пак...

Надя преди 5 години

Прашни и неподдържани улици.Хигиената в някои квартири е на много ниско ниво.

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още