Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 2 оценки
Места за нощувка наблизо

Плаж "Черноморец" - Варна

Северно черноморие
умерен дъжд 26°C
5 дневна прогноза
днес 19° / 28° 26 юни 18° / 25° 27 юни 17° / 28° 28 юни 16° / 24° 29 юни 14° / 25°
преглеждания за последните 30 дни 261
преглеждания за целия период 7385
Дата на публикуване 13.08.2015г.
Плаж "Черноморец" се намира на около 15км южно от град Варна, между плажовете на Фичоза (на север) и Паша дере (на юг). В региона се намира защитената територия "Ракитника" и има много борови дървета. Брегът е стръмен и са се образували малки пясъчни плажове, а в морето има големи скали, паднали заради свлачища. Плаж "Черноморец" е курортна местност край кв. Галата на Варна с едноименни къмпинг и хижа. Плаж "Черноморец" е известен с това име още от седемдесетте години на XXв.

Плаж "Черноморец" граничи с курортно селище Фичоза и местността "Паша дере". Редовни посетители на плажа е местното население, жителите на град Варна, които обичат природните изживявания са едни от редовните. Край него са разположени бунгала и почивни станции, предимно на предприятия от времето на социализма, както и на държавни институции.

Природата около плажа е непокътната, впечатление правят единствено руините останали от строежите преди 1990 година. Плажът разполага с барбекю, което посетителите, могат да използват.Плажната ивица е малка и спокойна сравнително чиста, въпреки че за нея отговарят главно посетителите.

Местността е включена в маршрутите на Българския туристически съюз. От хижа "Черноморец" тръгват туристически пътеки към защитените територии "Ракитника" и Лимана, както и към "Паша дере" и нос Галата. Природата е сравнително непокътната от човешката дейност.Брегът е стръмен, а крайбрежието се редува от малки пясъчни плажчета с едри скали, попаднали в морето заради свлачищни процеси. В района са разположени и рибарски вили.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Популярни оферти

Nastani.bg Хотел Панорама - нощувка със закуска
1 нощувка 2 102лв/ден
Grabo.bg 5 тренировки по самоотбрана за жени
12 бр. 88:88:88
Валидност на ваучера:
от 15 Юни до 13 Юли 2019г.
Към офертата
Grabo.bg 5 тренировки по аерокикбокс
1 бр.
Валидност на ваучера:
от 18 Юни до 18 Юли 2019г.
Към офертата

Коментари · 1

Илиян преди 10 месеца

За съжаление плажът е пренаселен през уикенда. Пълно е с фасове и други боклуци. Жалко наистина, защото плажът е страхотен!

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо