Шипковски минерални бани

Днес
-4° / 14°
10°
ср, 29.03
-1° / 17°
15°
чт, 30.03
-1° / 17°
16°
пт, 31.03
3° / 14°
14°
сб, 01.04
4° / 16°
16°
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Добавено от:
Сподели този обект:
Потребителска активност:
Ралица отбеляза, че го посети преди седмица
Angelina Ivanova отбеляза, че го посети преди месец
Jeni Petroff отбеляза, че го посети преди 2 месеца
Dani Ignatova поиска да го посети преди 2 месеца
милена отбеляза, че го посети преди 2 месеца
Akurtakov поиска да го посети преди 2 месеца
Иглика Николова отбеляза, че го посети преди 2 месеца
Александър Йорданов поиска да го посети преди 3 месеца
desislavanh поиска да го посети преди 3 месеца
Венко Добрев поиска да го посети преди 3 месеца
Едно от най-красивите кътчета на нашата родина е Троянският Балкан. В този гостоприемен балканджийски край, разположен в северните склонове на Средна Стара планина в гънките на Предбалкана, е закътано село Шипково. Селище, природен феномен с планинския релеф, климат и минерални извори.

Село Шипково е част от Троянска община. Дълго е около 4км. Средната му надморска височина е 640м. Има стъпаловидно разположение. Местното население условно го поделя на две части: Долно и Горно Шипково, като двете части са разделени от обработваеми земеделски площи.

Едно от важните и отличителни качества на минералната вода в Курорта Шипково са лековитите й свойства. Елате да се насладите на божественото съчетание от минерални басейни и девствена природа в планинския курорт. Открийте прохладата в горещите летни дни в няколкото минерални басейна в Шипково.

Основният приоритет, свързан с бъдещото развитие на селото и курорта, е развитието на туризма с цел превръщането на курорта Шипковски минерални бани в предпочитана целогодишна туристическа дестинация.

Курортът Шипковски минерални бани се намира на 2км от село Шипково, в западна посока. Простира се върху източните склонове на Васильовската планина - най-високата част от предпланините на Средна Стара планина. Разположен е по долината на една от двете местни реки. Средната му надморска височина е 700м.

Отстои на 20км от град Троян и на около 160км от град София. Дълъг е около 1км. В него има няколко вилни зони:

• "Геркиня” – намира се в началото на Курорта. Ще стигнете до там, като се отделяте вляво от главния път, минавайки по масивен мост, който пресича реката.

• "Крушево” – намира се в западна посока, за да стигнете до там се движете по главния път, като стигнете до моста за село Рибарица, не минавате по него, а продължавате направо по стръмната улица.

• "Конски дол" – за да стигнете до там, се движите по пътя за Рибарица, на моста над обществения басейн завивате наляво и след 200-300м започва поредицата от вили.
Прочети още
Оставете коментар и оценка
28/03/2017
Коментирай 500 символа
Miroslav преди 1 година · сподели във Facebook

Добро място за релакс, но извън активния сезон.

Други обекти наблизо

Други подобни обекти в страната