Шипковски минерални бани

село Шипково слаб дъжд 27°C 686м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 278
преглеждания за целия период 7427
Днес
17° / 27°
27°
ср, 26.07
14° / 23°
23°
чт, 27.07
14° / 18°
18°
пт, 28.07
12° / 23°
21°
сб, 29.07
17° / 21°
21°
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Добавено от:
Сподели този обект:
Потребителска активност:
Славина Спасова поиска да го посети преди 3 дни
Maria Vezenkova отбеляза, че го посети преди 2 седмици
Ганчо Ганев добави в любими преди 3 седмици
Ivan Ivanov поиска да го посети преди 3 седмици
Стела Стойкова отбеляза, че го посети преди месец
Мариа Маринова поиска да го посети преди месец
Фелиция Тодорова отбеляза, че го посети преди месец
Kalina отбеляза, че го посети преди месец
Димитър Димитров отбеляза, че го посети преди месец
Стефани отбеляза, че го посети преди месец
Места за нощувка наблизо
Едно от най-красивите кътчета на нашата родина е Троянският Балкан. В този гостоприемен балканджийски край, разположен в северните склонове на Средна Стара планина в гънките на Предбалкана, е закътано село Шипково. Селище, природен феномен с планинския релеф, климат и минерални извори.

Село Шипково е част от Троянска община. Дълго е около 4км. Средната му надморска височина е 640м. Има стъпаловидно разположение. Местното население условно го поделя на две части: Долно и Горно Шипково, като двете части са разделени от обработваеми земеделски площи.

Едно от важните и отличителни качества на минералната вода в Курорта Шипково са лековитите й свойства. Елате да се насладите на божественото съчетание от минерални басейни и девствена природа в планинския курорт. Открийте прохладата в горещите летни дни в няколкото минерални басейна в Шипково.

Основният приоритет, свързан с бъдещото развитие на селото и курорта, е развитието на туризма с цел превръщането на курорта Шипковски минерални бани в предпочитана целогодишна туристическа дестинация.

Курортът Шипковски минерални бани се намира на 2км от село Шипково, в западна посока. Простира се върху източните склонове на Васильовската планина - най-високата част от предпланините на Средна Стара планина. Разположен е по долината на една от двете местни реки. Средната му надморска височина е 700м.

Отстои на 20км от град Троян и на около 160км от град София. Дълъг е около 1км. В него има няколко вилни зони:

• "Геркиня” – намира се в началото на Курорта. Ще стигнете до там, като се отделяте вляво от главния път, минавайки по масивен мост, който пресича реката.

• "Крушево” – намира се в западна посока, за да стигнете до там се движете по главния път, като стигнете до моста за село Рибарица, не минавате по него, а продължавате направо по стръмната улица.

• "Конски дол" – за да стигнете до там, се движите по пътя за Рибарица, на моста над обществения басейн завивате наляво и след 200-300м започва поредицата от вили.
Прочети още
Оставете коментар и оценка
25/07/2017
Коментирай 500 символа
Miroslav преди 1 година · сподели във Facebook

Добро място за релакс, но извън активния сезон.

Други подобни обекти в страната