Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Места за нощувка наблизо

Балнеолечебен курорт Овча могила

село Овча могила
умерен дъжд 29°C
5 дневна прогноза
днес 21° / 30° 26 юни 19° / 28° 27 юни 19° / 32° 28 юни 19° / 24° 29 юни 15° / 27°
преглеждания за последните 30 дни 313
преглеждания за целия период 5022
Дата на публикуване 07.10.2015г.
Овча могила е разположена в централната част на хълмистата Дунавска равнина на 30 км южно от гр. Свищов. Надморска височина - 78м. Минералната вода е хипертермална, умерено минерализирана, хлоридно-сулфатна, натриево-калциева с наличие на йод, бром, флуор, метаборна киселина и калий с леко алкална реакция.

Оказва благоприятни показания за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат от възпалително, дегенеративно и обменно естество; заболявания на костите и мускулите от травматично, професионално, токсично и инфекциозно естество; заболявания на периферната нервна система от инфекциозно, токсично и травматично естество; стомашно-чревни и чернодробни заболявания, страдания, които се повлияват от лечението и профилактиката с минерална вода: гинекологични заболявания в хроничен стадий; кожни заболявания.

Гостите на село Овча могила биха могли да посетят храм "Св. Троица" построен е през втората половина на XIX век който се намира всред обширен двор, недалече от централния площад. Украсата на храмът е подчинена на принципа за архитектурно-декоративно единство с каменните блокове, арки, колонки и рамки с различните архитектурни елементи.

Не без значение е близостта на селцето до река Дунав и възможностите за излети и разходки с лодки и катери по реката.
Язовирите "Лъженска бара" и "Каменец" се намират на 23 и 30 километра от Овча могила. Любителите на историческите забележителности могат да посетят старопрестолния град Велико Търново, който се намира на 80 километра.
Прочети още
Сподели този обект:
Телефон:

06327 24 41

E-mail:
Виж карта

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Вижте още