Рейтинг:
2.7 / 3 оценки
Места за нощувка наблизо
Zaara Estate Главан (Област Стара Загора) ~22км.
Места за хапване наблизо

Местност "Казанките"

Тополовград
ясно небе 17°C
5 дневна прогноза
днес 3° / 18° 23 апр 8° / 17° 24 апр 9° / 13° 25 апр 5° / 14° 26 апр 5° / 17°
340м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 143
преглеждания за целия период 6272
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 08.09.2015г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Местност "Казанките"" за още по-богато съдържание.
Намира се на р. Здравчевско дере. Тук реката се е всякла в сакарския гранит, образувала е няколко красиви малки водопади, бързеи и котли, сега през зимата бучи силна и сърдита и бърза надолу към Тунджа. През пролетта и началото на лятото тук е чудно и красиво, идеално място за отдих и бягство от напрежението. За съжаление през юли, август, септември и октомври реката пресъхва, пак е красиво, но без ромола на водата магията не е истинска. Координатите са приблизителни!

До местност "Казанките" може да се достигне по два пътя. Първия, по кратък и по лесен е - поемате по пътя Тополовград - Вишеград, след вр.Карталка поемате в ляво по горския път за с.Планиново, след като започнете да се спускате към Здравчевско дере завивате отново на ляво по горски път. Скоро излизате на горска нива с хранилка и поемате по една просека която се спуска към реката и сте достигнали мест. Казанките. направете си разходка надолу по течението на реката има много красиви места за отдих. От село Mрамор също можете да достигнете до Казанките - от южния край на селото, през Сечена кория поемате по горски път, който постепенно се изкачва към планината. Достигате борова гора достигате разклонение и поемате на дясно в южна посока. Другия път води до седловината между Карабурун и Карталка. пътят който поемате ви отвежда до горската нива, от там поемате по просеката и достигате до Казанките
Прочети още
Сподели този обект:
Виж карта

Коментари · 2

Kristiqna преди 5 години

кординатите не са правилни

Мира преди 2 месеца

Има указателни червени стрелки до самата местност. Няма как да се обърка човек.

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо