Рейтинг:
4.9 / 9 оценки
Участва в пътешествия
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Иваниловски водопад - Солари

Габрово
слаб дъжд 18°C
5 дневна прогноза
днес 10° / 18° 24 окт 5° / 10° 25 окт 3° / 12° 26 окт 2° / 12° 27 окт 3° / 11°
382м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 15
преглеждания за целия период 11869
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 05.09.2014г.
Иваниловски водопад се намира в област Габрово, в землището на малките селца (махали) Иванили и Солари. Височината на водопада е около 7м, като под него се образува красиво и дълбоко езерце във формата на сърце. Водопадът се намира на река, която след около 200-300м след него се влива в река Янтра.

Разходката до водопада е лека и приятна по черен път, а непосредствено до водопада се стига по пътечка. Нагоре и надолу по реката има също красиви малки водни каскади. До водопада има оформено място за огнище.

За да стигнете до водопада: Отправяте се посока с. Солари и Иванили. При село Солари гледате за отбивка за черен път, който тръгва от главния (малко преди остър завой и мост над дере). В началото пътят минава покрай няколко къщи и трафопост. Следвате го надолу към реката без да се отклонявате. След около 15мин пътят влиза в гора и след като излезе от нея в ляво ще видите стръмна пътечка надолу, която води до водопада.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Още за обекта:
Виж карта

Коментари · 3

Евгени преди 5 месеца

Много красив водопад. Приятно място за разходка и пикник. Пътят до там няма табели. Не използвайте GPS, ще ви подведе. Влизате в село Солари/откъм Габрово/ и гледате вдясно от пътя. Когато минете една зелена къща малко преди остър десен завой над малко дере ще видите тесен черен/каменист път. Паркирате колата и вървите по този път. Отляво има трафопост. Вървите само по пътеката, няма как да се объркате. След около 20-25 минути рязко свивате вляво по тясна козя пътека под наклон и стигате до водопада.

кремена преди 3 години

приятно място за разходка.липсват информационни табели и е малко трудно да се открие.

ison4eto преди 4 години

Страхотен е за разходка през топлите летни дни!

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още