Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
4.3 / 4 оценки
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Интерактивен музей на индустрията - Габрово

Габрово
разкъсана облачност 2°C
5 дневна прогноза
днес -2° / 4° 18 яну -2° / 5° 19 яну -1° / 1° 20 яну -2° / 1° 21 яну -3° / 2°
395м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 108
преглеждания за целия период 4494
Дата на публикуване 10.11.2014г.
Традиционни културни символи и съвременни технологии обединяват усилия в един уникален по своята същност и без аналог в цяла България музей, който разкрива по изключително увлекателен начин историята на индустриалния апогей на Габрово, съхранена зад масивните му двукрили врати с бронзов обков и дръжки лъвски глави. Интерактивният музей на индустрията въвлича посетителите си посредством иновативния си подход и възможностите на модерните технологии в пътешествие през времето, превежда ги през различни исторически епохи, разкрива пред очите им с тяхното дейно участие вълнуващи моменти от историята на този емблематичен български град. Тук гостите преживяват историята чрез всички свои сетива, изправяни пред неочаквани предизвикателства и оставени сами да контролират своето участие в нея, да се връщат назад във времето, да удовлетворят докрай своето любопитство, да се пренесат в далечни епохи, да се запознаят с велики личности и с техните постижения.

Експозициите, инсталациите и информационните табла и съоръжения в музея имат за цел всеобхватно да въведат посетителите в развитието на индустриализацията на Габрово от средата на XIX век до съвременността. Интерактивният музей на индустрията е разположен в сграда, построена през далечната 1893г за семеен дом и кантора на заможния габровски търговец на вълнени платове и прежди Цанко Добрев.

В средата на 20-те години на ХХ век е закупена от Българската търговска банка и до 1944г в нея се помещава клон на банката. След промяната на политическата власт в България от 1944г сградата е национализирана от Градския народен съвет и за кратко – от 1947 до 1949г – е предоставена за нуждите на Политическия клуб "Звено". По-късно къщата е основно реновирана и е адаптирана за музейна сграда. До 2003г в нея се помещават основните експозиции на Градския исторически музей в Габрово. През 2013г сградата е ремонтирана и в нея започва да функционира Интерактивният музей на индустрията.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Цени:

Индивидуално посещение: 6 лева; Учащи, студенти и лица на възраст над 65 год.: 3 лева; Деца до 7 годишна възраст и деца от социални домове: безплатно; Хора с увреждания: 2 лева; Фамилни посещения с деца: за възрастен - 4 лева; за дете над 7 години - 2 лева

Работно Време:

Зимно работно време:
Вторник-Неделя: 09:00-17.00ч

Лятно работно време:
Вторник-Неделя: 10:00-18.30ч

Почивен ден - Понеделник

Телефон:

0878 683 395

Още за обекта:
Адрес:
Габрово, ул. "Николаевска" 3
Виж карта

Оферти за нощувки наблизо

Хотел Балкан - нощувка със закуска
1 нощувка 2 32лв/ден 6 бр. 1 бр. 100 бр. Оферта от Nastani.bg
Хотел Балкан
Хотел Балкан - нощувка със закуска
1 нощувка 2 32лв/ден 6 бр. 1 бр. 100 бр. Оферта от Nastani.bg
Топ цена: 64.00лв

Коментари · 5

Зорница преди 3 години

Различен и интересен музей.Научихме много неща.Препоръчвам

Мартин преди 3 години

Страхотно място!

Петя преди 2 години

Единствен по рода си :)

Петя преди 2 години

Единствен по рода си :)

ison4eto преди 2 години

Показва много от историята на Габрово по интерактивен начин. За жалост, като Габровка знаеща много от исротията на града си от дядо си, музеят ми се стори малко "постен".

Коментирай 500 символа

Видео

Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още